aöl kayıtları için ne gerekiyor ?

mikrosoft

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2011
635
4
46
İstanbul
1012 eylül itibari ile türkiyede aöl yani dışarıdan lise okumak isteyenler için gerekenler ,
ilk ve orta okulu yani 8 yıllık eğitimi tamamlamış omak şartıyla
20 tl ziraat bankasına eğitim giderleri bölümüne yatırılır
diploma veya tastik name
1 adet fotoğraf ve nufus cüzdanı fotokopisi ile kayıtlar başladığı zaman yani
15 Ağustos 2012 – 16 Eylül 2012 tarihleri arasında (her yıl tarihler 3 aşağı beş yukarı değişebiliyor)
size en yakın liseye başvurup aöl kaydı yaptırabilirsiniz,

pekii çocuk gelişimi bölümünde okumak ,ilerlemek, hatta ana okulu öğertmeni hatta ve hatta çocuk gelişim uzmanı ,olmak isteyenler nasıl bir yol izlemeli
kız meslek lisesine mi kayıt yaptırmalı (ne kadar uzak olursa olsun)yoksa en yakın liseye yani düz liseyemi kayıt yaptırmalı
ve aöf yani dışarıdan üniversite okumak şartı varmı ?
bilgisi olanlar bu sorularıma cevap verebilirmi...

canım ben çocuk gelişimi mezunuyum.
meslek lisesinden çocuk gelişimi mezunu olmak pekte kayda değer bir sıfat değil.
özel kreşlerde çalışabiliyorsun ama düşük maaş verme tercihi olan kreşler lise mezunu çalıştırıyorlar.
ve sen kendini ne kadar geliştirirsen geliştir,dört dörtlük bir eğitimci bile olsan,bir veli ne mezunusunuz diye sorduğunda
eğer liseden çocuk gelişimi mezunu isen,bunu duyduğunda bakış açısı tamamen değişiyor.
eğitim verdiğin çocuğun bakıcısı gözüyle bakılıyorsun.
bu yüzden üniv.şart fakat açıköğretimde çocuk gelişimi diye bir bölüm yok,okul öncesi öğrt. vardı o da kapatıldı.
eğer 4 yıllık örgün üniversitede bölüme devam edeceksen meslek lisesi çocuk gelişimi okumanın bi anlamı var.
ama sadece lise eğitimiyle çocuk gelişimi uzmanı yada öğretmen sıfatı alınmıyor.
ve tabiki lisede bunun için yeterli eğitimde verilmiyor.

acı gerçekler ha ,zaten genel olarak yani okuyan herkesin bilgi edinmesi adına sormuştum
benim amacım ,şartlar ne olursa olsun özel kreşlerde çalışmak ,
daha uzun yıllar okumam gerek:44: neyse ümidimizi kaybetmeyelim ,şansımı deneyeceğim,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…