AÖF'e 22 Yeni Bölüm Geliyor

bana kalırsa türk dili edebiyatı ve sosyoloji gibi bölümler açık öğretime açılırsa puanı okul öncesindeki veya ingilizce öğretmenliğindeki gibi yüksek olur, barajı geçmenin yeteceğini sanmıyorum..

:1shok:3 üni aynı anda nası oluo yaa??

3 aynı anda olayını nereden cıkattın bilmıyorum cnm ama benim 2 tane diplomam var zaten eger bu olursa 3. olucak anlamında yazmıstım ...

haklısın cnm ya oyle yapma olasılıkları baya yuksek ...belki uluslararası ilişkıler bolumu o sekilde olmayabilir

öss tercih kılavuzu 16 temmuzdan itibaren ösym nin web sitesinde yayınlancakmış.bu bölümlerden herhangi birine dikey geçiş hakkı tanıyacaklarmı onu çok merak ediyorum:uhm:

mesela normalde işletme bölümü örgün öğretimde felsefe ve sosyoloji bölümünden daha yüksek puanla alan bi bölüm.bence barajı geçen bu bölümlere girebilmeli.dikkat ederseniz okul öncesi ve ingilizce öğretmenliğini belli alanlarda mezun olanlar tercih edebiliyor herkesin hakkı yok diye biliyorum.inş.barajı geçen bu bölümleri tercih etme hakkına sahip olur

canım işletme ile sosyoloji ve edebiyatı karşılaştırmak doğru olurmu bilmiyorum sonuç olarak edebiyat,sosyoloji,okul öncesi,ingilizce bunlardan mezun olunca öğretmen olucaksın ama işletme, iktisat öyle değil..ben bu açıdan düşünmüştüm..tabiki bende isterim baraj olmasın ama zannetmiyorum..okul öncesi ilk açıldığında barajı geçen her kız meslek mezunu giriyordu sonradan puanı yükseldi ve kontenjan sınırlaması getirildi sebebide her sene mezun sayısının artması buna karşılık iş imkanının yetersiz olması şimdi eğer yüksek bir puan olmazsa aynı şeyler bu bölümler içinde olacak demektir..

evet arkadaşlar öss tercih kılavuzu yayınlandı.kontenjan sınırlaması yok bu bölümlerde demekki barajı geçen yazabilcek tercihine :)

iyiki bu sene girmişim sınava 290 aldım 10 yıl aradan sonra ve hiç çalışmadann keşke biraz sıksaydım diorumm açık öğretim yazıcam bende coğrafya bölümü varmı acabaa dersanede bile iş bulsak çok ii olurr

inşallaha cılır o bölümler bende onlara yenıden gırerım.türk dili gayet ıyı değil mi yanı.

türk dili iyi hoş da bilgimiz yok yeterince,bitiren öğretmen olabiliyor mu acaba bir bilsek

ben örgün bir üniversiteyide bitirdim
kobya çekenler nadirde olsa oluyor
hocalar çekeni hiç affetmez direk okuldan atıyorlar örneklerini çok gördüm...
kanaat notununu nerden çıkardı arkadaş ilkokulmu orası
ancak tez,sunum,ve ödevlerde hoca ayrı %5 lik ek puan verir.
o da öğretim görevlisine kalmış bir durum...

türk dili iyi hoş da bilgimiz yok yeterince,bitiren öğretmen olabiliyor mu acaba bir bilsek

suan bu konuda kesin bişey yok bildigim kadarıyla ama gecenlerde bi haber okumustum egitimsen falan ayaklanmıs acıkögretim mezunu ögretmen olmasın diye

sanırım bu bolumlerden ılk yararlananlar daha sanslı olacak...
belkıde bu senenın kapanan puanı onumuzdekı senenın taban puanı olur..
ıste o zaman yıne yırtınmaya baslar mıllet ıngılızce de ve okul oncesı egıtımınde oldugu gıbı..
keske su unı yı bıtırmıs olsaydım bu sene gırerdım ıkıncı ıcın...

ikinici üniversite olarak açıköğretimden istediğiniz biz bölüme sınavsız kayıt yapabiliyordunuz 4 yıllık yada 2 yıllık farketmez, şimdi bu yeni bölümler içinde aynı kural geçerli olur mu aaba bu konuyla ilgili bir yerlerden bir şeyler okuyan duyan arkadaşlar yardım edebilir misiniz? Yaşadığım şehirdeki açık öğretim müdürüne mail gönderdim henüz belli değil dedi ama?

evet canım bencede zamanla yükselir puanlar.

Merhabalar Türk Dili Edebiyata Önlisans Mezunları Direk Geçiş Yapabiliyolarmı Yoksa 4 Yıl Okumalarımı Gerekiyooooo

Bende çok sevindim yeni bölümlere ama bişey soracam ben şuan laborant ve veteriner sağlık bölümündeyim 2.üni hakkından yararlanarak girdim bu bölümde bitince tekrar a.ö farklı bir bölüme girebilir miyim ? :teytey:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…