AÖF'e 22 Yeni Bölüm Geliyor

Arora

Pretty woman :)
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2009
2.538
7
116
Diğer
Açıköğretim Fakültesi Uluslararası İlişkiler, Felsefe, Sosyoloji gibi 22 yeni bölüm daha açılıyor. Kayıtların silinmesi ise tarih oluyor

Üniversitelerin örgün bölümlerine yerleşemeyenlerin tercih ettiği Açıköğretim bölümleriyle ilgili Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Sürmeli’den 2 müjde geldi. Sürmeli, 7 lisans ve 33 ön lisans programıyla eğitim veren Açıköğretim Fakültesi’nin 2009-2010 öğretim yılında 5’i lisans 17’si ön lisans olmak üzere toplam 22 yeni bölümün açılacağı müjdesini verdi. Lisans bölümlerine ek olarak Uluslararası İlişkiler, Felsefe, Sosyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı, Konaklama ve İşletme Yönetimi bölümlerinin de ekleneceğini belirten Sürmeli, ön lisans programlarına farklı alanların ekleneceğini açıkladı.

KAYITLAR SİLİNMEYECEK

Bu bölümler arasında Menkul Kıymetler, İşletme Yönetimi, Spor Yönetimi, Adalet, Fotoğrafçılık ve Kameramanlık, Elektrik Enerji Üretim, Turizm ve Seyahat Hizmetleri, Lojistik, Medya ve İletişim, Radyo ve TV Programcılığı yer alıyor. Rektör Sürmeli, bundan böyle öğrencinin kendi isteği dışında kayıt silmenin söz konusu olmayacağı müjdesini de verirken ‘2 yıl üst üste kayıt yenilemeyen öğrencilerin kayıtları artık silinmeyecek. İsterseniz 6 yıl sonra kaydınızı yenileyebilirsiniz’ dedi.

İŞLETMECİLER DAHA BAŞARILI

Prof. Dr. Fevzi Sürmeli öğrenim sürelerine bakıldığında İktisat Fakültesi’nden mezun olanların yüzde 32’sinin 4 yılda, yüzde 25’inin 5 yılda okullarını tamamlarken, İşletme Fakültesi’nden mezun olanların yüzde 37’sinin 4 yılda, yüzde 26’sının 5 yılda mezun olduğunu bu verilere bakıldığında işletme öğrencilerinin iktisat öğrencilerinden daha başarılı olduklarını dile getirdi.

-Alıntı-

ya açıköğretimi bitirene kadar insanın göbeği çatlıyor,

birde toplumda açıköğretim mi denilip hafife alınmasa,çok daha iyi olacak...

Örgün sistemde hoca kanaatiyle not mu yükseltiliyor? 4 yıllık üniversite hayatımda böyle bir şeye rastlamadım da ben..

Örgün sistemde hoca kanaatiyle not mu yükseltiliyor? 4 yıllık üniversite hayatımda böyle bir şeye rastlamadım da ben..

4 yıllık üniversiye, 1 yıllık hocalık, ve yüksek lisans hayatımda ben de rastlamadım ve yapmadım sanırım siz olayı liseyle karıştıran insanalara rast gelmişsiniz..

Hem üzüldüm hem sevindim.Bu tür bölümler in açılması beni çok memnun etti.Örgün eğitim şansı olmayanlar için çok büyük bir iyilik;üzüldüm .8 yıl aradan sonra 2.ünıversıteyı okumaya karar verdım ve su an a.ö halkla ılışkıler 1.sınıf ögrencısıyım.Ama o kadar güzel bölümler var ki sanırım seneye tekrar girip bölüm değiştircem.prof.Sürmeliye bende teşekkür ediyorum.ayrıca hem örgün hem a.ö okuyan biri olarak hakikaten a.ö okumanın daha zor oldugunu belirtmek isterim.Ayrıca kayıt silinmemesi çok güzel.

ay harika,isteyip de emin olamadığım ve yazmadığım bölümler de var hihoyyyt
kızlar,açıköğretimde sınavsız olarak 1den fazla bölüme girebiliyor muyuz?sınırlama var mı?gelecek dönem işletme 3e geçiyorum,bitince bunlardan birisine girmek istiyorummmm opuyorumnanaktan

Son düzenleme:
arkadaşlar ben bu sene sınavı kazanmışm:)240 puan ama bende açıköğretim yazıcam türk dili ve edebiyatıı pekii ben bu bölümü 4 yıl okuduktan sonra öğretmen olabiliyormuyum..

arkadşlar sonuçları ve bu sonuçlarla neler yapabileceğizi konuşlaım istiyorum bilgis oln arkdşlarla sizce bn bu yıl ilk kez öss girdim pekte çalışmamıştm puanım 263.530 (ek puan dahil) başarı sırasına göre tercih yapılıyomuş sanrım ama 71293 sıradym sizce şansım varmı çocuk gelişimi bölümnden meznm ve okul önc öğrt tercihim. yani buna göre a.ö mi yokssa örgün öğrtmi okumalıym lütfen hiç bi fikrim yok bilgisi olanlar yazsın lütfen:1no2:a.s.

canım bi dershaneye falan gidip tercih yaptır bence .bi fikrin olur.ama bana kalırsa örgün tercih et cünkü örgünden mezun oldugunda belki iş buluyorsun acıkögretimden olunca belkinin belkisi:uhm:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…