AÖF'den mezun olanlar iş hayatınız nasıl?

yldz

kardelen
Kayıtlı Üye
16 Mart 2008
233
0
37
Selam bayanlar,
Bildim bileli AÖF küçümseniyor,bir çok insan bize üniversite mezunu muamelesi göstermiyor,çabalarımızı önemsemiyor...
Çok merak ediyorum.AÖF bitirip iyi bir pozisyonda çalışanlarımız var mı?
"Var!!!" cevaplarını dört gözle bekliyorum... Ne olur biraz umut...
Bu sene mezun oluyorum,şansa bakın tam da krize denk geldi. :çok üzgünüm:

günümüzde boğaziçi üniversitesi ekonomi bitirenler
bile iş bulamıyor,hukuk fakültesi bitirenler ofis
temziliyor...şu şartlarda aöf küçümseyenler
varsa gülerim kaydirigubbakcemile3

not:AÖF bitirip şuan üniversitede öğretim görevlisi
olan bir sürü hocam var...

günümüzde boğaziçi üniversitesi ekonomi bitirenler
bile iş bulamıyor,hukuk fakültesi bitirenler ofis
temziliyor...şu şartlarda aöf küçümseyenler
varsa gülerim kaydirigubbakcemile3

Öyle mi!!!
Ne bileyim,etraftan moral bozucu şeyler duyunca sizlerle paylaşmak istedim.
Ya bu insanlar neden böyle. :dilcikar:
Yeni tanıştığım kişiler soruyor öğrenci misin diye.
Evet,diyorum okulu soruyorlar.
Anadolu Üniversitesi,diyorum
Ardından mutlaka (istisnasız) "Açıköğretim mi?" sorusu geliyor.
Evet cevabından sonra surat değişmiş bir halde "hııııı" kelimesi geliyor.
:eek:klava: PSİKOLOJİMİ BOZDULAR VALLA!!! :eek:klava:
"Aman Açıköğretim okuyupta ne yapacaksın!" diyenler bile olduuuuuuu... :kızgın:

Öyle mi!!!
Ne bileyim,etraftan moral bozucu şeyler duyunca sizlerle paylaşmak istedim.
Ya bu insanlar neden böyle. :dilcikar:
Yeni tanıştığım kişiler soruyor öğrenci misin diye.
Evet,diyorum okulu soruyorlar.
Anadolu Üniversitesi,diyorum
Ardından mutlaka (istisnasız) "Açıköğretim mi?" sorusu geliyor.
Evet cevabından sonra surat değişmiş bir halde "hııııı" kelimesi geliyor.
:eek:klava: PSİKOLOJİMİ BOZDULAR VALLA!!! :eek:klava:
"Aman Açıköğretim okuyupta ne yapacaksın!" diyenler bile olduuuuuuu... :kızgın:

boşver insanlar der.
benim ODTÜ de okumuş yiğenim var o yıl işletme fakültesini bitirmişti
bende o yıl 2 yıllık muhasebe yazdım abim dedi yiğenim
inşallah tutar muhasebe çok iyi bölüm dedi
sonra AÖF de işletme okursun demişti
düşün koskca ODTÜ bitirmiş biri bile küçümsemedi...
o küçümseyenler ne okumuş ya da okuyamamış :teytey:

güzelim açıköğretimli olmak hem öğrenci hem öğretmen olmak demek,
açıköğretimli olmak telafisiz en az 50 üzeri not almak demek,

kimse bilip bilmeden bu konuda küçük görmesin,düzenli çalışma ve bol emek gerektiren bir eğitim sistemi bu.

açıköğretim evet malesef küçümseniyor..
bu işin zor olduğunu,işin içine girmeyen anlamaz,benim eski patronum işletme mezunuydu
açıköğretim olduğunu söylememişti ama,ben anlamıştım,okul bittikten sonra aöf olmuş,örgün öğretim olmuş farketmiyor zaten diplomadada belli olmuyor:KK66:

açıköğretim evet malesef küçümseniyor..
bu işin zor olduğunu,işin içine girmeyen anlamaz,benim eski patronum işletme mezunuydu
açıköğretim olduğunu söylememişti ama,ben anlamıştım,okul bittikten sonra aöf olmuş,örgün öğretim olmuş farketmiyor zaten diplomadada belli olmuyor:KK66:

çok doğru sanki örgünü bitirenler birşey oluyor kaydirigubbakcemile2
kendileri birşey olamadığı için AÖF yi küçümseyerek kendilerini
kandırıyorlar a.slülülülülülü

Bu dediğin olay rektör geçen sene başlattı açıköğretim mezunlarıda öğretim görevlisi sınavlarına girebiliyor diye ama daha önceden yoktu.

Bu dediğin olay rektör geçen sene başlattı açıköğretim mezunlarıda öğretim görevlisi sınavlarına girebiliyor diye ama daha önceden yoktu.

gelecek edinmek için her yol mübah valla:lepi:aöfü küçümsemek saçma olur çünkü örgün eğitimde eğitmenin var bu siztemde eğitmende sensin eğitilendesengözlerimebaksanab

hayır hep vardı yanlış biliyorsun ALES sınavına aöf mezunları ezelden beri giriyor
öyle olması imkansız çünkü bizim okulun müdürü kendisi öğretim görevlisiydi
4 yıllık AÖF mezunuyum derdi 2004 te tezimi bitirdim dedi hatta tezini örnek olsun diye
bize göstermişti.sen yanlış duymuşsun a.s kimden duydun acaba canım 2007 muhasebe mezunuyum örgünde okudum ve AÖF bitirmiş hoca olmuş insanların içinde 2 yıl bulundum...bildiğim için senin bilgine hayatta doğru diyemiyeceğim çünkü biliyorum sengözlerimebaksanab

sen yanlış duymuşsun a.s kimden duydun acaba canım

Prof. ile Açıköğretimden sorumlu derslerine giren öğretim görevlileriyle konuştum.
Ales sınavı ayriyetten örgünden sonra açıkögretim okudumu direk açıköğretimin lisanssından mı mezun olmuş öğretim görevlisinin adını soyadı hangi okulda oldugunu özelden atarsan özgeçmişine ulaşabilirim.

Prof. ile Açıköğretimden sorumlu derslerine giren öğretim görevlileriyle konuştum.
Ales sınavı ayriyetten örgünden sonra açıkögretim okudumu direk açıköğretimin lisanssından mı mezun olmuş öğretim görevlisinin adını soyadı hangi okulda oldugunu özelden atarsan özgeçmişine ulaşabilirim.

sen yanlış okumuşsun yazdıklarımı:

sen dedinki açıköğetim mezunları 2007 yılından itibaren ALES sınavına girme hakkı kazandı bunuda YÖK'LE alakası olmayan dershane hocasından öğrenmişsin...
inan inanma eğer inanmak istiyorsan kazan örgün bir üniversiteyi oku kardeşim
sonra paranla YÖKle alakası olmayan eğitmenlerin eline düşersin
sana saçma sapan bilgiler verir.
ben sana YÖK bilgisi verdim ezelden beri AÖF mezunları ALESE girer.

benim hocam 2 yıllık anadolu üniversitesi bitirmiş ardından açık öğretim fakültesi bitirmiş...o zamanlar LES sınavımış ALES adı yeni oldu...LES sınavını kazandıktan sonra o zamanlar 45 en düşük puan almak gerekiyormuş aldıktan sonra örgün üniversitesinde yüksek lisansını yapmış 2004 yılında tezini vermiş ve bizim okulda şuan kendisi müdür...

yanlış bilgi vermem kimseye çünkü puanımla emeğimle örgün kazandım okudum tüm gerçekleri yaşadım doğru bilgi aldım hemde yrd.doç öğretim görevlilerinden onuda bırak her ay rektörümüz ilçemize gelirdi kariyerimizle ilgili bilgiler verirdi.

hadi selametle...
paranla Üniversite hocası olmayan hocalardan yalan yanlış bilgiler öğrenmeye devam et sen.:tomato:

www.turkforum.net/showthread.php?t=167924
ayrıca bu siteye bir gir bakalım 2005 yılında AÖF 4 yıllık olarak ALES ( o zamanlar LES)
yüksek lisans yapabilirmiyim sorusuna GİREBİLİRSİN cevabını nasıl aldığını oku...

eğer o dediğin hocalar üniversitede aöf dersi anlatan öğretmenler ise
AÖF okuyan öğrencilerin örgün öğrencilerle 20 yılı geçiktir eşit haklara
sahip olduğunu bilmiyorlar mı?
benim babam 1989 aöf iktisat mezunu herzaman örgünün tüm haklarından
AÖF sahiptir derdi aynı bilgiyi kendi okul hocalarımdan senlerdir duyuyorum...
eğer sen ısrarla yanlış biliyorsun yolla hocanı bir inceleyim dersen
sana bu yazıları üşenmeden yazarım tezini çürütürüm.

Son düzenleme:
Tamam bana yanlış sölemişler. Bu arada ben A.Ü örgün öğrenciyim. Bir gün gelirsen gezdiririm seni :jeyyar: Yanlışımı düzelttigin içinde teşşekkürler

canım ii bir pozisyonda çalışan varmı diye sormuşsun ben daha yeniyim kendim değil erkek arkadaşımdan örnek vericem AÖF si muhasebe mezunu 5 yıl muhasebe öğretmenliği yaptı özel bir kursta deneyim kazandı zaten öğrencilik evresinde yaptığı işleri saysam.....kırpıkçılık bile yaptığı oldu demem şu ki çok azmetti.şuan istanbul şişlide bir şirkette muhasebeciliğe başlayacak nisanda inşallah lafım meclisten dışarı ama türkiyede işsizlik sorunu yok iş beğenmemezlik var ben bunu gördüm bunu bilir bunu söylerim.

canım ii bir pozisyonda çalışan varmı diye sormuşsun ben daha yeniyim kendim değil erkek arkadaşımdan örnek vericem AÖF si muhasebe mezunu 5 yıl muhasebe öğretmenliği yaptı özel bir kursta deneyim kazandı zaten öğrencilik evresinde yaptığı işleri saysam.....kırpıkçılık bile yaptığı oldu demem şu ki çok azmetti.şuan istanbul şişlide bir şirkette muhasebeciliğe başlayacak nisanda inşallah lafım meclisten dışarı ama türkiyede işsizlik sorunu yok iş beğenmemezlik var ben bunu gördüm bunu bilir bunu söylerim.

arkadaşın için sevindim doğrusu,darısı bizlere... :Saruboceq:
kriz konusu hiç girmeyelim.
üniversite mezunları için belki söylediğin gibidir, bilemiyorum ama işçiler için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. :1no2:

X