Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları Aöf'de çocuk gelişimi, okul öncesi öğretmenliği ve gerekli puan

AzrAyazZehrAhmet

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2015
158
38
31
Merhaba hanımlar burada yeniyim ve bir konudan muzdaribim bana yardımcı olur musunuz?
Ben ticaret lisesi bilgisayar bölümü mezunuyum önlisansda da pazarlama ve reklamcılık okudum okulu 2013 de bitirdim şu an muhasebeciyim ama okul öncesi öğretmenliği hep hayalim ve bu sene sınavlara gireceğim ancak araştırdım aöf okul öncesi yzabilmem için liseden çocuk gelişimi mezunu olmam gerekiyormuş bu durumda ben ne yapabilirim? Örgün öğretimde de puanlar çok yüksek bu sene sınava girip örgünde çocuk gelişimi okuyup daha sonra dgs ile 4 yıllığa tamamlayabilir miyim? Ve en önemlisi ben çalışıyorum okurkende iş hayatımı devam ettirmem lazım bu durumda ne yapabilirim. Konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar yazabilir mi lütfen şimdiden teşekkürler :)

Evet canım, çocuk gelişiminin puanları daha düşük diyorsan öyle yapabilirsin. Çocuk gelişiminden okul öncesine geçiş yapabilirsin. İstersen emin olma için, bu yılın kılavuzuna bakabilirsin. OSYM nin sitesinden DGS tercih kılavuzuna bak canım, orda çocuk gelişiminin ve diğer tüm önlisans programların geçiş yapabileceği lisans programları yer alıyor.Gerekli puanlar da yine kılavuzda var.
Çocuk gelişimi önlisans programını bitirdiğinde, "çocuk gelişimi , okul öncesi ve çocuk sağlığı ve gelişimi " lisans programlarına DGS sınavı ile geçiş yapabilirsin.

Önlisans mezunu olduğun için ikinci üniversite kapsamında sinavsiz Atatürk üni aof çocuk gelişimine kayit yaptirabilirsin kayıtlar devam ediyor diye biliyorum. Daha sonra dgs ile 4 yilliga tamamlayabilirmisin bilmiyorum bi arastir istersen

Şu an Atatürk Üniversitesi 2.Üniversite kapsamında sınavsız 2 yıllık Çocuk gelişimi bölümüne öğrenci alıyor. Sonrasında DGS ile okul öncesi öğretmenliği ne geçersin. Zaten şu an sınavsız 2.üni kapsamında sadcee Atatürk Üni öğrenci kabul ediyor, diğerleri YGS istiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…