AÖF lisans tamamlamada problemim-ilahiyat.

minikbulut

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2013
596
232
İlahiyat önlisans mezunlarının iktisat ve işletme fakültelerinden diledikleri bir bölüm ile lisans tamamlayabilcekleri haberi çıkmıştı 1-2 hafta önce, sınavsız olarak ve az bir ders farkı ile. 28 eylül-9 ekim kayıt günleri. Ancak, bugün internet sitesinde önkayıt yaparken mezun olduğum bölüm yok listede, ilahiyattan mezun olup bu kayıt için teşebbüs eden var mı, nasıl yaptınız sitede, başka bişey işaretleyip yapsak mesela turizm vb işaretlesek aöf bürosuna gidince kabul etmezler dimi

evet tamamlayabiliyorsun canım .
iktisat
çalışma ekonomisi
kamu yönetimi
maliye
uluslar arası ilişkiler
işletme
konaklama işletmeciliği seçebilirsin
en yaın büroya gidebilir ya da aöf sitesinden ön kayıt yaptırabilirsin
ama ilahiyata da tamamlayabilirsin din kültürü öğretmenliği yapıyor bir arkadaşım bu şekilde öğretmenlik de yaparsın ama diğerleri de iş alanı geniş bölümler aralarında çalışma ekonomisi kamu yönetimi en sözel olanları ben çeko okudum zorlanmadım bilgin olsun

Tabloda yoksa kayıt yapsan büroda kabul etmezler.. Direkt önlisans mezunuysan dikey geçiş, lisans okurken önlisans alıp ayrıldıysan lisans tamamlamaya başvuruyorsun.. İlahiyata baktım 2 listede de yok.. Büroya sormalısın.

Fark dersler alarak dikey geçişe başvurulabiliyormuş şimdi gördüm..
https://www.anadolu.edu.tr/uploads/...2015-2016-Dikey-Gecis-Fark-Ders-Alacaklar.pdf

Hangi butondan yaptın.
Dikey Geçiş olandan yap.
Bu sene son zaten sınavsız seneye DGS şartı geldi.

Hepinize çok teşekkür ederim, özellikle bulca'ya. Allah razı olsun :) Uluslararası ilişkileri seçtim

Lisans tamamlamadan yapmıştım ama şimdi siz öyle deyince dgs başvuruya girdim orda gözüküyor bölümüm, çok mutlu oldum.
Hayırlı olsun.lisans tamamlama farklı. Misal işletme 4 yıllık okurken önlisans diploması alıp tekrar işletmeye kayıt olup 4 tamamlama demektir.
Harç yatırdin mi belgelerinide verdin mi öğrencisin artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…