- 7 Şubat 2012
- 156
- 0
cnm evet bu yıl eylülde önlisans olarak gireceğim ama benm hedefim 2014 kpss si inş. onuk bitnce... Çünkü önlisansdan benm bölümümün kpss tercih koduna sıfır memurluk çıkıyor bende 3001 koduyla (herhan bir ön lisans mezunu olma şartı aranan) yerleri yazabiliyorumo yüzden fazla kadro verilmi o 3001 e ve çok da 3001 koduyla terch yapan kişi var ve tabanlar şöförlük ve cins nitelik kodları (almanca sertfkası,santral memurlğu sertfkası) vs. hariç memurluklar da tabanlar 89-90 malesef cnm o yüzden zor yanii.. bende 2014 kpss sine çok ii hazırlanıcam olmazsa adliyede aynı zabıt katipliği düşünüyorum ama nişanlmda adliyede yaşılışıo o yüzden kararszm yoksa katipliğin üstüne düşerdm cnm bence bi bayana yakışablecek mesleklerden..
İnşallah istediğin yerler olur ...
Yaşın gençse bence 2014'ü bekle derim
Hem okulun bitince alandanda girersin sınava belki çok daha iyi şartlarda bir memurluk olur
İnsan kendini hangisinde mutlu hissediyorsa o işi yapmalı
Nişanlındamı acaba katip olarak çalışıyor
Memnunmu belki fikrimi değiştirmeme yardımcı olur
cnm nişanlm savcı o yüzden onunla aynı yerde amir memur olayı olacağı için onunla aynı yerde çalşmk istemiyorıum.. ama anlatışına göre iyi zaten çoğu hep yükselmek için uğraşıomş cnm katipler müdürlüğe icra ya falan geçiomuş.. bi kaç yere daha danış cnm iyice karar ver ama bu fırsat elinden giderrse tekrr belki memurluk şartları zorlaşıo her geçen gün ama belki seversn cnm belli olmaz. danış iyice cnm hayrlısı olsun
Araştırmalarıma göre 1 yıl dolmadan kurum değişikliği falan yapılmıyormuş
Zaten seneyede eşimin tayini çıkıcak başlarsam şimdi iste gittiğimiz yerde başka kurumlara falan geçerim belki
Ünv. hazırlanırken hukuk bölümü istemiştim iktisata girdim
Bölümümdede hukuk derslerini hep iyi notlarla geçtim severim hukuğu
Ben hep ekonomi-finans alanında eğitim aldım spk lisansı aldım
Ama ne bilim böyle hiç düşünmediğim katiplik alanı çıkınca karşıma afalladım
Anlamışsındır sen beni, böyle söyleyince hep şımarıklık seninki buldunda bunuyorsun diyorlar
yok cnm anlıyorum tabi.. Bu devirde lise mezunuda olablyorum katip lisans mezunu da.. Marifet hızlı yazmakta.. Bi çok tanıdığım var hep başarısz oluyor zabıt katipliği sınavında.. Ama hukuku sevdiğini söylüyürsun cnm sen katipliği basamak olarak kullanablrsn.. Açıköğretim fakültesinden adalet myo okuyarak hem hukuk bilgini genişletmş olursun hem de katiplikten müdürlüğe yükseleblrsn. Bu devirde A grubu kadrolara genelde B grubu memur olup öyle kazanıyor çoğu kişi.. Bankada çalışmayı seviyorsan ki bana göre cin sabrı gerektiren bi çalışma alanı ama bazılarıda bankacılığı öyle seviyor ki yani kişisine göre değişir bana zor ve sıkıcı gelen sana zevkli geleblr.. Banka alanında daha çok eğitim almşsn ve bankacı olmak istyorsun galiba ????? :44::44: Cnm eğer kpss ye çok iyi hazırlandysan kendine güveniyorsan istersen o zmn vazgeççeblrsn.. ama daha çok iyi hazrlanamadysan yani dörtdörtlük çalşmadysan bence katipliğe başla bir yıl sonra asaletin tasdik olunca kpss ye girersin tekrar tabi bu arada ders çalşırsn hazrlanrsn ve yeterli puanı alıp kurum değiştireblrsn cnm.. peki eşin ne diyor bu konu da??
Ya aslında bankayı çok sevdiğimden değil alışkanlık oldu 7 yıl bankada çalıştım ondan
Çok iyi hazırlannamadım sadece alan derslerine biraz çalıştım gk-gy hiç bakmadım zamanda az biliyorum
Eşim bu konuda kararı bana bırakıyor çünkü oda az çok içinde eşimde emniyet mensubu adliyelere arada gidiyor
Ya benim sıkıntım biraz yaşla ilgili 30a basıcam bu yıl çokda geç kalmak istemiyorum
Biran önce işe girip düzenimi ona göe kurmak istiyorum
Bu gidişle başlayacağım heralde dediğin gibi adalet okurum açıköğretimden
Sonrasında 4 yıllığa geçişi hangi bölümlerde acaba adaletin bu konuda hiç bilgim yok
Hukuğa falan geçiliyormu acaba örgün falanda olur bakarsın hukuk okurum hayalim gerçekleşmiş olur
Cnm bence de başla kpss ye 35 yaşına kadar giriliyor diye biliyorum :26: 5 yılın kalmş :105: 5 yılda bir yere yerleşemezsen o da var.... Yine sonuçta kurum atlama,kurum içinde yükselme şansın var nasıl olsa.. Ben nişannlımla evlenince aynı yerde çalşmak istemedğim için yoksa kesinlkle başka bi yerde çalşsaydı on parmağımı hızlandırırdım bi an önce.. Nişanlım hazine avukatlığına geçmeyi düşünüyor tayinciliği semediği için belli bi yerde yaşamak istyor kendi memleketinde çalşmak istyor işşte eğer hazine avukatlığına gerçekten geçerse ben kesinlkle düşünüyorum o zaman zabıt katipliğini.. Adalet myo okuyup icra müdürlüğüne yükselmek için özellikle.. Çok tanıdığım var katiplikten yükselen.. Hukuk fakültesine geçiş var mı onu bilmiyorum malesef cnm internetten araştır bakalım belki vardır.. DGS sınavı ile geçiş mümkün olabilr öyle bişi duymuştum sanki:44:
Bir bayanla tanıştım oda adliyede çalışıyormuş gayet memnun işinden güzel şeyler söyledi
Sanki içim biraz daha ısındı... Zaten başlayacağım istedikleri belgeleri falan toparlıyorum
İnşallah hayırlı olur gerçi daha var nisan başı gibi başlayacağım
Adalet açıköğretimide araştırdım dgs ile hukuğa geçiliyormuş ama başvururmuyum bilmiyorum