AÖF iktsat okuyorum.. Nasıl dolu bir iktisat mezunu olabilirim?

GOLDFLAY

ders,ders,ders..... :(
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2012
2.334
95
36
Arkadaşlar merhaba:nazar:
Ben meslek lisesi çıkışlıyım lisede derslerim çok iyiydi ve bölümümü de çok seviyordum bölümüm moda tasarım.. Öss sınavından 1 gün önce talihsz bi olay yaşadım ve ÖSS sınavına girdim ama yaşadığım talihsz olay psikolojimi allak bullak ettği için sınavım ço kötü geçti:KK19: ve o yıl ÖSS ye hazırlandğm yıl trafk kazası geçrdm ve dersaneyi çok iyi takip edemedm düzenli ders çalışamadım vs. vs. kısacası bu talhszlklerden dolayı 4 yıllık istedğim bölüme yerleşemedm ve 2 yıllık okumaya karar verdm sonra DGS ye girerek telafi ederm dedim ve amacım modacı olmaktı 2 ya da 4 olması farketmiyodu yeteneğim ilgim 2 yıllık bi eğitimle birleşsin yeterdi bnm için sadece ilgi duyduğum yapmak istedğim mesleğin bi diplomasını almak ve kendmi biraz gelştrmekti amacım ve bu amaçlarım doğrultusunda 2 yıllığa gittim.. Daha sonra birisine aşık oldum ve aşık olduğum kişi devlet memuru tayinci birisi o yüzden aşkım uğruna mesleğimden hedeflerimden vazgeçtim :KK1: ünv. son yıllarda ve sadece staj yaparken biraz tasarımcılık stilstlk yapp bıraktım ve sevdğim kişi benim hayat görüşümü planlarımı hedeflerimi tamamen değiştrdi ve kamuda çalşmaya karar verdm.. Yani yıllardır aşık olduğum yapmak istedğim meslek kafamdan uçup gitti:KK1: yaşım çok gençti o zamanlar bu kararı verdğmde 20 yaşıma daha yeni girmştim ve öss ye girip baştan başşka bi bölüm okumak istedim.. memur olabileceğim ya da ne bileym kamuda çalşma imkanı fazla olan bi bölüm okumak istedim.. benm bitrdğm bölümden de memur olunuyor ama kpss terch kodumun taban puanları çok yüüksek 90 larda geziniyor lise mezunu olarak girsem daha avantajlı anlayacağınz ve ben bi tek düz memurluklarlada yetnmk istemiyordum bu yüzden önü açık kamuda daha kolay iş bulabileceğim bir başka bi lisans bitrmeye karar verdm ve ama malesef meslek lisesi çıkışlı olduğum için kat sayı problemim vardı o yüzdn alan dışı terch yapamıyordum:KK19: o yüzden Açıköğretim fakültesine kayıt yapmaya karar verdim ve 2 yıllık myo mezunlarına da 3 ten devam etme hakkı olan 2 tane işletme ve iktisat bölümleri varmış ve bana da avantajlı geldi ve iktisat bölümü kafama çok yattı.. Belki kat sayı problemm olmasaydı öss ye girerek örgün İİBF kazansaydım herhalde İİBF programlarından yine iktisatı seçerdim.. sebebini bilmiyorum ama hatta iktisat ekonomi konularında pek bilgim olmadığı halde bu bölüme çekti beni birşey ve isteyerek kayıt yaptrdım.. Bir yıl hazrlk okudum malesef öyle 3 ten devam ettim :KK19: 2 yıllık teknik program mezunu olduğum için biz öyle diğer 2 yılık sosyal programlarr gibi 3 ten davam etmyorz:KK19: Neyse bu yıl 3. sınıftayım ve derslerimede çok çalşıyorum öyle çıkmş soruları okuyup ezberleyp sınava girmeye karşıyım ben öğrenerek gerçekten bu bölümün hakkını vererek mezun olmak istyorum.. Ama dışardan okumak bana çok yetersz gözüküyor:KK19: Gerçkten bana yetmiyor.. teork olarak anlıyorum ama ben bu bölümü bitirnce iktisatçı ünvanını hakedeceğimi sanmıyorum:KK19: ben istyorum ki mezun olunca ekonomi ile ilgili epey bilgi sahibi olayım, bi yerde ekonomi sohbetleri açıldığında iktisat mezunu olarak konuşup tartışabileym susmayayım:KK14: susarsamda ayıp olur zaten:KK1: o yüzden kendimi gelştrmek istyorum yabancı dilim düşükle orta arası şu anda ve yabancı dilimi geliştrp ilerletmeyi düşünüyorum en başta ve ekonomi iktisatla ilgili iktsatçılarn yazmş olduğu kitaplarda satın alıyorum internetten araştryorum vait buldukça bu tarz kitaplar okumaya çalşyorum ve bana yetmiyor:KK31: başka neler yapablrm ekonomi iktisat alanında kendimi gelştrmek için. Nasıl dolu bir iktisat mezunu olablrm.. ?? İlginiz için teşekkürler...

İktisat,ekonomi ile ilgili bir çok eğitim veriliyor...
Üniversiteleri ve özel sektörü takip ederek eğitim programlarına ulaşabilirsin...
Bende iktisat mezunuyum ve bu şekilde birçok eğitim programına katıldım...

İktisat,ekonomi ile ilgili bir çok eğitim veriliyor...
Üniversiteleri ve özel sektörü takip ederek eğitim programlarına ulaşabilirsin...
Bende iktisat mezunuyum ve bu şekilde birçok eğitim programına katıldım...

cnm çok teşekkürederim.. Ben muğlanın bir ilçesinde yaşıyorum bura pek öyle bir şansım yok malesef :KK14: bende istyorm dışt ticaret kursu vs. kurslara katılmayı üniverstelerin düzenledikleri eğitim programlarına katılmayı ama malesef burada öyle bir şansım yok.. Ekonomyle ilgili kitaplar okuyarak geliştreblrmym ki peki:KK14:

cnm çok teşekkürederim.. Ben muğlanın bir ilçesinde yaşıyorum bura pek öyle bir şansım yok malesef :KK14: bende istyorm dışt ticaret kursu vs. kurslara katılmayı üniverstelerin düzenledikleri eğitim programlarına katılmayı ama malesef burada öyle bir şansım yok.. Ekonomyle ilgili kitaplar okuyarak geliştreblrmym ki peki:KK14:

Online eğitim programı veren sitelerde var...
Mesela ben Türkiye Bankalar Birliğinden bir kaç eğitim almıştım online olarak...
Cv'ne bir etkisi olabilir gerçi sen kamu düşünoyorsun sadece bilgi açısından faydası olabilir...
Birde ekonomi ve finans kitapları bol bol okursan işine yarar bulunduğun ortamda söz sahibi olabilirsin...
İnterten üzerinden kitap satan bir site var ekonomi ve finans dalında güzel kitaplar var şimdi vermim ismini burdan
İstediğin tarzda kitabı bulabilirsin...
Mesela Kriz ekonomisi ve Dünya Ekonomisinin Çöküşü ve Geleceği-Nouriel Roubini bu kitabı okuyabilirsin çok güzel bir kitap...

Online eğitim programı veren sitelerde var...
Mesela ben Türkiye Bankalar Birliğinden bir kaç eğitim almıştım online olarak...
Cv'ne bir etkisi olabilir gerçi sen kamu düşünoyorsun sadece bilgi açısından faydası olabilir...
Birde ekonomi ve finans kitapları bol bol okursan işine yarar bulunduğun ortamda söz sahibi olabilirsin...
İnterten üzerinden kitap satan bir site var ekonomi ve finans dalında güzel kitaplar var şimdi vermim ismini burdan
İstediğin tarzda kitabı bulabilirsin...
Mesela Kriz ekonomisi ve Dünya Ekonomisinin Çöküşü ve Geleceği-Nouriel Roubini bu kitabı okuyabilirsin çok güzel bir kitap...

cnm bana online eğitim veren sitelerin linkini vereblrmsn.. Bi de o kitapları satan sitenin linkini de rica etsem.. çok teşekürler..:KK31:

cnm bana online eğitim veren sitelerin linkini vereblrmsn.. Bi de o kitapları satan sitenin linkini de rica etsem.. çok teşekürler..:KK31:

Buraya link verebiliyormuyum bilmiyorum
Ama özelden şuan için msj atamıyorum 100 msjı geçmem gerekiyormuş...
Seni arkadaş listeme ekleyeyim 100'ü geçince ilk işim linkleri sana msj atmak olucak :KK52:

Türkiye Bankalar Birliğinin istesine girebilirsin...
Ordan eğitim ve konferanslar başlığına tıkla ve e-öğrenme diye bir alan çıkıyor oraya gir
Ama üyede olman lazım ondan sonra eğitim alabiliyorsun 5 tane ücretsiz eğitimleri var...
Gerçi o eğitimler biraz daha banka alanında çalışırsan işine yarayabilecek eğitimler ama yinede alabilirsin...

Buraya link verebiliyormuyum bilmiyorum
Ama özelden şuan için msj atamıyorum 100 msjı geçmem gerekiyormuş...
Seni arkadaş listeme ekleyeyim 100'ü geçince ilk işim linkleri sana msj atmak olucak :KK52:

ben atıyorum burda link ama bişi olmadı :KK1: sen yüz mesajı geçince atarsan sevnrm cnm:KK16:

Ordan eğitim ve konferanslar başlığına tıkla ve e-öğrenme diye bir alan çıkıyor oraya gir
Ama üyede olman lazım ondan sonra eğitim alabiliyorsun 5 tane ücretsiz eğitimleri var...
Gerçi o eğitimler biraz daha banka alanında çalışırsan işine yarayabilecek eğitimler ama yinede alabilirsin...

:KK16::KK16:Cnm çok teşekkürler sağolasın:KK16::KK16::KK16:

Cnm ben o bankalar birlğine üye oldum ve böyle bi yazı çıktı altta (Kayıt işleminiz başarı ile tamamlandı. Bu andan itibaren Birliğimiz web sayfasında yapılacak her düzenlemeden e-mail aracılığı ile haberdar edileceksiniz.) geç mi oluşacak üyelğim ??? Ben burda ki eğitimleri PC ye indirerek alacağım demi?? Daha önce hiç böyle eğitim almadımda:26: İlgin için teşekkürederim cnm çok sağol

Ladytuwa cnm tamm üye oldum :KK1: sağol ama ücretsz eğitimlerden seçtiğimde bana bi sayfa açıldı hepsinde sıfır yazıo :26:

Sınıf Adı Kursun Adı Kayıt Tarihiniz Başlangıç Tarihiniz Kursun Bitiş Tarihi Son Girdiğiniz Tarih Ziyaret Sayınız Toplam Süre Bitirme Yüzdeniz Sertifika
Ücretsiz e-Eğitimlerim Hazine Desteğinden Yararlanmak Suretiyle KGF A.Ş. Kefaleti ile Kullandırılacak Krediler 25.03.2011 10:KK11:00 25.03.2011 31.12.2012 0
%0
Ücretsiz e-Eğitimlerim KGF Desteğiyle KOBİlere Kullandırılacak Kredilerde Kefalet Sistemi 25.03.2011 10:KK12:00 25.03.2011 31.12.2012 0
%0
Ücretsiz e-Eğitimlerim Konut Finansmanı Sistemi 29.03.2011 16:21:00 29.03.2011 31.12.2012 0
%0
Ücretsiz e-Eğitimlerim Temel Bankacılık 10.09.2009 16:21:00 10.09.2009 31.12.2012 0
%0
Ücretsiz e-Eğitimlerim Suç Gelirlerinin Aklanması ve Terörün Finansmanı İle Mücadele 10.09.2009 16:21:00 10.09.2009 31.12.2012 0
%0

böyle yazıo cnm sıır hepsi??? nasıl alıcam bu eğitmleri :KK43:

Cnm tamam kusura bakma oluyor:KK1: yaptım:KK34: başka bildğn eğitimler varmı cnm teşekkürler sağolasın

Cnm tamam kusura bakma oluyor:KK1: yaptım:KK34: başka bildğn eğitimler varmı cnm teşekkürler sağolasın

Birde borfin diye bir site var (Borsa,Finans ve Ekonomi eğitimi portalı)
Çok güzel bir site ücretsiz eğitimleride var ücretli eğitimleride var
Orayada üye olup eğitimleri alabilirsin...
Umarım yardımcı olabilmişimdir :KK52:

çok teşekkürederim cnm.. ben ilçede yaşadığım için ancak böyle şeylerle kendimi geliştreblrm en azından işime yarayacak tavsiyeler verdin öok sağol..:KK34:

cnm bu arada profiline baktım.. memursun galiba.. Kaç puanla ne zaman atandın cnm??? Ne memurusun..?? Lisans iktisatmıydın cnm?? Hangi ünv. den mezunsun cnm?? çok soru sordum kusura bakma cnm. Bende kpss ye hazırlanıyorumda bi taraftan:KK31:

cnm bu arada profiline baktım.. memursun galiba.. Kaç puanla ne zaman atandın cnm??? Ne memurusun..?? Lisans iktisatmıydın cnm?? Hangi ünv. den mezunsun cnm?? çok soru sordum kusura bakma cnm. Bende kpss ye hazırlanıyorumda bi taraftan:KK31:

Lisans iktisat mezunuyum canım örgün okudum ben...
Memurluğa yeni atandım aslında puanım 79 du ama puanla atanmadım
Bu adliye zabıt katipliği sınavı açtıya ordan klavyeden iyi yazdım sonra mülakata girdim
Hiç kazanmayı beklemiyordum hep derler ya torpil diye bende öylesine girmiştim
Henüz başlamadım memurluğa mart sonu falan dediler ama daha geç başlama ihtimalim var
Gerçi ben kararsızım belki gitmem çünkü hiç alanımla ilgili bir yer değil
Şimdi diyeceksin ee o zaman neden girdin diyorum ya hiç mülakattan geçeceğimi sanmadım
Bir ay önce bankada çalışıyordum zaten ayrıldım kpss ye daha iyi hazırlanırım diye birden bu memurluk oldu
Şimdi oraya başlasam daha sonra istifa etsem 1 sene hiç memurluğa giremiyorum
Aslında kpss ye alandan girmek istiyordum derslerede çalışmıştım
Kararsızım :KK50:

Lisans iktisat mezunuyum canım örgün okudum ben...
Memurluğa yeni atandım aslında puanım 79 du ama puanla atanmadım
Bu adliye zabıt katipliği sınavı açtıya ordan klavyeden iyi yazdım sonra mülakata girdim
Hiç kazanmayı beklemiyordum hep derler ya torpil diye bende öylesine girmiştim
Henüz başlamadım memurluğa mart sonu falan dediler ama daha geç başlama ihtimalim var
Gerçi ben kararsızım belki gitmem çünkü hiç alanımla ilgili bir yer değil
Şimdi diyeceksin ee o zaman neden girdin diyorum ya hiç mülakattan geçeceğimi sanmadım
Bir ay önce bankada çalışıyordum zaten ayrıldım kpss ye daha iyi hazırlanırım diye birden bu memurluk oldu
Şimdi oraya başlasam daha sonra istifa etsem 1 sene hiç memurluğa giremiyorum
Aslında kpss ye alandan girmek istiyordum derslerede çalışmıştım
Kararsızım :KK50:

cnm bence başla katipliğe.. Sen örgün iktisat mezunu olduğun için belki katiplik sana fazla doyurucu gelmior olablr ama sonra kurumların açtığı sınavlara girersn.. Hatta adliyede de yükselrsn.. 2 yıllık adalet myo okuyup icra müdürlüğü vs. yükseleblrn cnm bu devirde kadro almak kolay değil gene kendn bilirsn de cnm yine A grubu sınavlarına mülakatlarına yine girersn bu arada para da kazanrsn.. Sen bilirsn cnm hayrlısı olsun senin için..

cnm bence başla katipliğe.. Sen örgün iktisat mezunu olduğun için belki katiplik sana fazla doyurucu gelmior olablr ama sonra kurumların açtığı sınavlara girersn.. Hatta adliyede de yükselrsn.. 2 yıllık adalet myo okuyup icra müdürlüğü vs. yükseleblrn cnm bu devirde kadro almak kolay değil gene kendn bilirsn de cnm yine A grubu sınavlarına mülakatlarına yine girersn bu arada para da kazanrsn.. Sen bilirsn cnm hayrlısı olsun senin için..

Bende zaten biran önce memur olmak istiyorum
Eşim tayinci her tayinde ben iş açısından sorun yaşıyordum
Memur olsam böyle olmaz işte sırf o yüzden memurluk istiyordum
Bakalım hayırlısı inşallah sende iyi puan alırsın
Ama 3. sınıfmıydın sen bu sene mi giriceksin kpss ye ??

Bende zaten biran önce memur olmak istiyorum
Eşim tayinci her tayinde ben iş açısından sorun yaşıyordum
Memur olsam böyle olmaz işte sırf o yüzden memurluk istiyordum
Bakalım hayırlısı inşallah sende iyi puan alırsın
Ama 3. sınıfmıydın sen bu sene mi giriceksin kpss ye ??

cnm evet bu yıl eylülde önlisans olarak gireceğim ama benm hedefim 2014 kpss si inş. onuk bitnce... Çünkü önlisansdan benm bölümümün kpss tercih koduna sıfır memurluk çıkıyor bende 3001 koduyla (herhan bir ön lisans mezunu olma şartı aranan) yerleri yazabiliyorum:KK14: o yüzden fazla kadro verilmi o 3001 e ve çok da 3001 koduyla terch yapan kişi var ve tabanlar şöförlük ve cins nitelik kodları (almanca sertfkası,santral memurlğu sertfkası) vs. hariç memurluklar da tabanlar 89-90 malesef cnm:KK31: o yüzden zor yanii.. bende 2014 kpss sine çok ii hazırlanıcam olmazsa adliyede aynı zabıt katipliği düşünüyorum ama nişanlmda adliyede yaşılışıo o yüzden kararszm yoksa katipliğin üstüne düşerdm cnm bence bi bayana yakışablecek mesleklerden..

X