ben sosyal hizmetler okuyorum.iş imkanı iyi.mesela;
Mezunlar; çocuk yuvaları, çocuk kulüpleri, sokak çocukları için merkezler, kreş ve gündüz bakım evleri gibi çocuk
refahı alanında; gençlik merkezleri, öğrenci yurtları, üniversitelerdeki öğrenci hizmetleri birimleri gibi gençlik refahı
alanında; aile danışma merkezleri, kadın konukevleri gibi aile refahı alanında; çocuk ıslahevleri, cezaevleri gibi adli
hizmetler alanında; hastaneler, psikiyatri klinikleri, sağlık ocakları gibi sağlık alanında; huzurevleri, yaşlı danışma
merkezleri, yaşlı kulüpleri gibi yaşlı refahı alanında; bakım ve rehabilitasyon merkezleri gibi özürlü refahı alanında;
fabrikalar, sendikalar gibi işçi refahı alanında; yoksullukla mücadele ve sosyal yardım alanında; toplum merkezleri gibi
toplum kalkınması alanında kamu ve özel sektördeki kurum ve kuruluşlarda çalışma olanağına sahip olabilmektedirler.
1. SINIF
1-Genel İşletme
2-Davranış Bilimlerine Giriş
3-İktisada Giriş
4-İletişim Bilgisi
5-Uygarlık Tarihi
6-Temel Bilgi Teknolojileri
7-Hukuka Giriş
8-Yabancı Dil
2.SINIF DERSLERİ
1-Sosyal Hizmete Giriş
2-Sosyal Hizmet Uygulamaları
3-Sosyal Hizmet Mevzuatı
4-Sosyal Hizmet Kuruluşları ve Yönetimi
5-Sosyal Psikoloji
6-Türkiye'nin Toplumsal Yapısı
7-Türk Dili
8-Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi
dgs'ye girip sosyoloji ve sosyal hizmetlere geçişimiz var
adalet bölümü ise;
Programın amacı çağdaş ve evrensel değerler ışığında yargı örgütünde temel hukuk bilgisine sahip ara insan gücü gereksinimini karşılayabilecek kuramsal bilgi altyapısı olan bu bilgiyi kullanabilen ve teknolojiyi izleyebilen öğrenciler yetiştirmektir.
Hakim ve savcılara yardımcı eleman sağlama ile birlikte ceza ve infaz kurumlarında ve adalet hizmetleri bünyesinde kamu ve özel sektörde çalışan veya çalışmak isteyen personelin uzaktan öğretim yoluyla eğitimi ve bilgi gereksinimlerini gidermek amaçlanmaktadır.
1. sınıf dersleri;
ANAYASA HUKUKU
HUKUKA GİRİŞ
HALKLA İLİŞKİLER VE İLETİŞİM
MEDENİ USUL HUKUKU
YARGI ÖRGÜTÜ VE TEBLİGAT HUKUKU
KALEM MEVZUATI
YABANCI DİL
TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ
2.sınıf dersleri;
İNSAN HAKLARI VE KAMU ÖZGÜRLÜKLERİ
CEZA MUHAKEMESİ HUKUKU
İNFAZ HUKUKU
İCRA İFLAS HUKUKU
MEMUR HUKUKU
TÜRK DİLİ
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ
bildiğim kadarıyla dgs'ye girip hukuk fakültesine geçiş yapılıyor.