Aöf bölüm

ANGELLOLITA

!Hiç AşIk OlMaDıM!
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2012
89
0
Aöf hukuk avukatlık bölümü okumak istiyorum varmı acaba kaç puan gerekli bilgilendirirseniz sevinirim

Hukuk bölümü yok diye biliyorum ben ..

Adalet var 2 yıllık oda. Bilmiyorum onu bitirince geçiş yapılabiliyor mu ama..

Hukuk gibi bir bölümün açık öğretimde açılacağını sanmıyorum.
Öyle olsa herkes avukat olur zaten

Açık öğretimde adalet okuyup dikey geçişle hukuka geçebilirsiniz.
Ama bu epey zor olsa gerek.

hukuk mu varmış, hemen ben de başlıyayım.
hukuk bölümünde devam mecburiyeti yok örgünde, aöf de zaten devam mecburiyeti yok, açılmış mı sahiden?

off tatlım üzüldüm şimdi peki napcam ben acaba normalmi okusam unuversiteyi

ADALET BÖLÜMÜ NEDİR?
Adalet programının amacı hakim ve savcılara yardımcı elemanlar yetiştirmektir. Mezunlar, mahkemelerin yazı işleri müdürlüğü veya yardımcılığı; icra memurluğu veya yardımcılığı görevlerine atanmaktadırlar. Ayrıca infaz kurumlarında müdürlüğe kadar yükselebilen görevlere getirilebilirler. Yüksekokul mezunları resmi veya özel bankalarda, çeşitli kamu ve iktisadi kuruluşlarında, özel iktisadi işletmelerde oldukça kolay iş bulabilmektedirler.

Bu programda okutulan dersler yıllıktır ve bölümün öğrenim süresi 2 yıldır. Programa kayıt yaptıran öğrencilerin, programa devam hakları, yasal yükümlülükleri yerine getirmek kaydıyla 4 yıldır. 4. yılın sonunda başarısız olan öğrencilerin kaydı silinir ve fakülte ile ilişkileri kesilir.

Uzaktan Eğitim Sistemine göre öğretim yapan fakültelerin öğrencileri, yılda üç kez oturumlu olarak sınavlara katılmaktadırlar. Ara, yılsonu ve bütünleme sınavı olarak gerçekleştirilen bu sınavlara öğrenciler bağlı oldukları büronun bulunduğu ilde katılırlar.

Bölümden mezun olan öğrenciler, "Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik" hükümleri uyarınca örgün veya Uzaktan Eğitim Sistemi ile öğrenim yapan programlara dikey geçiş yapma olanağına sahiptir.

Mrb aof puanlarıyla alakalı bı sorum olcaktı bılen bırısı cvplarsa cok sevınırım bı yakınım ıcın ılk snvdan 40 ıkıncısınden 45 almıs cb yazıyor gecmıs mı yanı? ıktısattan 43 yazıyor basarı notu

dıger snv da ılkınden 30-ıkıncısı 60 ortalama 51 mıs ortalaması cb yazıyor gene

dıgerlerı hep ff kotu dusuk yanı merak ettıgım konu bu 2 dersı verdıyse gectıyse daha bunlardan snva gırmıcek degıl mı?

X