Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
AÖF 4yıllık mezun olan üniversitede araştırma görevlisi olabiliyor mu?
Benim merak ettiğim aöf ten mezun olup daha sonrasında Üniversitede araştırma görevlisi olabilme şansımız var mı? Belki imkansız ötesi bir hayal ama açıkçası ben olabilir diye ümit ediyorum. Çünkü 4 yıllık aöf mezunu normal örgünle aynı şartlara sahip oluyor. (yönetmelikte böyle ama gerçek hayatta çok zor oluyor) yani yüksek lisansta yapabiliyor en azından. Ben aöf 1. snıf işletmedeyim.Mali müşavir olmayı düşünüyorum ama aynı zamanda yüksek lisans da yapmak istiyorum.Belki de ileride doktora falan...Ve ben bu adımları gerçekleştirirken üniversite de olmak istiyorum. Hem çalışmak hem de okumak çok zor oluyor. Dedim ya çok uçuk kaçık bir hayal ama neden olmasın.
Acaba böyle ilerleyen arkadaşlar var mı aramızda çok merak ediyorum. Ne de olsa milyonlara hitap ediyoruz burdan.. Bence eğer varsa böyle arakadaşlar bizle bilgilerini paylaşabilirler...
Unutmayalım kaliteli bir toplum okumaktan geçer ve okumanın ne yaşı ne de zamanı vardır.
merhaba ne guzel gelışmek ılerlemek ısteyen bır ınsansın ben oluyor dıye bılırum alese gırıp baska bı unıversıtede yapabılırsın belkı ama unıversıtelerın sartlarını bılemeycegım ama duydugum ınsanlar va r umıtsız olma
evt canım boyle bısı var bende oyle bılıyorum ama tam sıralamasını bılmıyorum mesela mezun olmadan gırebılıyosun alese 2 yıl aldıgın puanın gecerlılıgı var ales yılda 2 defa yapılıyo bahar donemı kıs donemı mesela bı arkadasım mayısta gırcek sanırım nısanda basvuru yapıyosun unv.lerın herhangı bırınden ales ıcın basvurunu yapıp alese gırıyosunn ales zamn kullanma sınavı gıbı kolay sorular helede meslek lısesı degılsen dahada kolay matemetıgı felan yaparsın sanıyorum 55 almak gerekıyo sonrada okulların duyurularını takıp edıyosun sanırım burdan sonrasını pek anlamadım bende mesela ısletme mezunu nelerde yuksek lısans yapar falan bılmıyorum tezsız olanaların harcları daha pahalı tezlı olanlar sadece okulda kalabılıyo ama tezsız yapanlar daha sonra tezınıde verebılıyo 2 2.5 sene kadar bı surec bunlar sıtede camasır suyu dıye bı arkadas avardı bence onu takıp et bu konularda cok bılgısı var senıde tebrık edıyorum ayrıca cok ıı dusunmussun kolay gelsın
ilk olarak teşekkür ederim kızlar güzel düşünceleriniz için. biraz imkansız ama ben yinede bu işin peşini bırakmayı düşünmüyorum. yaş oldu 30 ve bebek bekliyorum ama yinede okumanın yaşı yok. ve çok hırslıyım. daha doğrusu hırslandım. normalde bu kadar hırslı değilimdir bazen akışına bırakırım hayatımı. bebişimle birlikte çok çılgın kararlarım var... aklinialirimsmile kızımla çok hayalim var. neyse kendimden çok bahsettim. bu konuda epey bir araştırma yapmaya başadım. yanlış hatırlamıyorsam mesela alese illaki mezun olduktan sonra girmek gerekmiyormuş ales notumuz 2 yıl geçerliymiş. yani üni 2 deyken girip mezun olduktan hemen sonra yüksek lisansda yapılabilir...
başka bilen varsa arkadaşlar yardımcı olun emi yerimseniben
Bende çok ümitlendim bu sınav için şimdi. Sınava girdiğimizde tek tercih hakkımız mı var onu anlamadım ben yani hem akademik personelliği kazaıp hem yüksek lisansda yapılabiliyo mu? Çok karıştı kafam ..
Bende çok ümitlendim bu sınav için şimdi. Sınava girdiğimizde tek tercih hakkımız mı var onu anlamadım ben yani hem akademik personelliği kazaıp hem yüksek lisansda yapılabiliyo mu? Çok karıştı kafam ..
canım benim bildiğim kadarıyla şöyle oluyor. alese giriyorsun mevcut istenilen puanı alıp hangi bölümde yüksek lisans yapmak istiyorsan ilgili üniversitereleri araştırıyorsun. sonra kriterlerine uygun olduğun üniversiteye başvuru yapıyorsun. burası kritik üniversiteler aöf mezunlarına pek sıcak bakmazlar.. ve girmeyi başarıyorsun .inşallah maşallah deyip yüksek lisansa başlıyorsun bu arada hocaların gözüne girmeyede çalışmak lazım. sonra yaş eğer tutuyorsa okulun araştırma görevlisi için açılan sınavlarına girip iyi dereceler alırsan ve kendinide o zamana kadar kabullendirirsen hocalarına bence araştırma görevlisi de olursun. ben araştırmalarım sonucu böyle bir neticeye vardım guclubacismile
olunabiliyor canım benim mezun olduğum MYO'da şuan Maliyet muhasebesi öğretim görevlisi olarak eğitim veren hoca gene bizim okuldan MYO Muhasebe bölümünü bitirdikten sonra açık öğretimden dikey geçişle işletme fakultesini bitirip alesten 70 puanı geçmiş ve şuan öğretim görevlsi olarak çalışıyor mezun olduğu üniversitede bizim okulda...vereliniortak
tabiki olunabilir ama yaşım otuz demişsin ve henüz 1. sınıftasın araştırma görevlisi olmak için sanırım yaş sınırı var araştırdınmı ben 35 olarak biliyorum...
Arkadaşlar benim de yaptığım araştıma evet olabilyoruz kanunda hiç bir pürüz yok ama lisans notunuz en düşük 65 yada 85 arası istiyorlar ünivesitenin durumuna bağlı mülakatı var üniversite kendi mezunlarını yada puanı yüksek(hacettepe ,marmara vb) yerden şeçiyorlar birde dil notunuz var 55 düşük olmaması gerekiyor ama arkadaşımın söylediği gibi bir akademisyen tanıdığınız olusa iş kolaylaşır şimdiden başarılar :lepi: