• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aöf 2 yıllık hangi bölüm'u seçmeliyim

Numee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2011
238
5
66
Ankara
Merhaba bayanlar ben yeni bi karar aldım ama hangi yolu izleyeceğimi bilmiyorum ve bu konuda sizden yardım istiyorum birçok bölüm var ve ben hangisini seçeceğime bir türlü karar veremedim hangisi benim için iyi olur gelecek vaat etsin istiyorum bu sene çok çalışıp bi acik ögretim fakültesine girip kendimi geliştirmek istiyorum henüz çocuğum küçük olduğu için çalışamıyorum o yüzden acik ögretim okuyarak ileriye yatırım yapmak istiyorum sizde hangi bölüm okumalıyim gelecek vaad eden hangi bölüme gitmeliyim birsürü seçenek var ve ben bir türlü karar veremedim lütfen yardımcı olun bir yol gösterin hangi sınavlara girmeliyim kaç puan almalıyım hangi bölüm daha iyi , cevap verecek olanlara şimdiden teşekkürler .:KK52::KK52::KK52:

Merhaba bayanlar ben yeni bi karar aldım ama hangi yolu izleyeceğimi bilmiyorum ve bu konuda sizden yardım istiyorum birçok bölüm var ve ben hangisini seçeceğime bir türlü karar veremedim hangisi benim için iyi olur gelecek vaat etsin istiyorum bu sene çok çalışıp bi acik ögretim fakültesine girip kendimi geliştirmek istiyorum henüz çocuğum küçük olduğu için çalışamıyorum o yüzden acik ögretim okuyarak ileriye yatırım yapmak istiyorum sizde hangi bölüm okumalıyim gelecek vaad eden hangi bölüme gitmeliyim birsürü seçenek var ve ben bir türlü karar veremedim lütfen yardımcı olun bir yol gösterin hangi sınavlara girmeliyim kaç puan almalıyım hangi bölüm daha iyi , cevap verecek olanlara şimdiden teşekkürler .:KK52::KK52::KK52:
istediğin bir şey yok mu hiç şunu okuyabilirim şunu yapabilirim şuna yatkınım dediğin

Aslında bi kaç bölüm var aklımda adalet muhasebe insan kaynakları bankacilik ve sigortacilik sağlık kurumları işletmeciligi , aklıma yatan kendime uygun gördüğüm bunlar ama bunlardan hangisi iyi olur gelecek için hemen çalışabilecegim bu konuda hiç bir bilgim yok iş olanakları hakkında da öyle

Hangi bölümü yapabilirsin onu iyi düşün,öncelikle ygs sıkı bir şekilde hazırlan,4 yıllıklar için 180 barajı 2 yıllıklar için 140 barajı ama bu sene puanlar yükseldi ve aöf kontenjan sınırı geldi,ne kadar yüksek çekersen o kadar iyi olur,2014 okul puanlarını incelersen görürsün geçen sene hepsi düşük taban puanlıydı ama bu sene yükseldi.

Hangi bölümü yapabilirsin onu iyi düşün,öncelikle ygs sıkı bir şekilde hazırlan,4 yıllıklar için 180 barajı 2 yıllıklar için 140 barajı ama bu sene puanlar yükseldi ve aöf kontenjan sınırı geldi,ne kadar yüksek çekersen o kadar iyi olur,2014 okul puanlarını incelersen görürsün geçen sene hepsi düşük taban puanlıydı ama bu sene yükseldi.
çok zaman var çalışacağım ygs ye kadar başarırım inşallah bu seçtiğim bölümleri okuyabilecegimi düşünüyorum ama okuyup boşta kalmak da istemiyorum gelecek için hangi bölüm daha iyi olur ona karar veremedim bir tek aslında insan kaynakları çok iyi çünkü baya kapsamlı ama gene de emin olamıyorum ışte ne yapacağım bir türlü karar veremiyorum :(

Cevap verecek kimse yok mu ? :KK43:
Adaleti düşünebilirsiniz ileride dgs ile hukuk fakültesine geçiş yapabilirsiniz,2 yıllık bölümlerde staj zorunluluğu var diye biliyorum.

anadolu üniversitesinin sitesinden bölümlerle ilgili detaylı açıklama var. ilerde hangi mesleği yapmak istiyorsun ona göre seçmelisin bence. iki yıllık mezun olduktan sonra mutlaka lisansa tamamlamalısın. iş bulmak daha kolay olur. şu zamanda 4 senelik mezunlar bile zor iş buluyor. bu kadar rahat konuşuyorum çünkü ik uzmanıyım. şu zaman da kaç sene okuyup her gün ağlayarak işine gidenleri gördüm. mecburiyetten işini sevmeyerek zorla çalışanları biliyorum. o yüzden iyice araştırıp senin karakterine en uygun mesleği edinmelisin. görüşmelerde hep sorulur. neden bu mesleği seçtiniz? işte bu yüzden. sana ne kadar uygunsa o kadar başarılı olursun.

Back