AOBP Geri Geldi ?!!!

Selinay_

Fizyoterapist adayı :)
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2012
147
1
46
Ankara

Arkadaşlar Milliyetin haber sayfasında gördüm. Böyle bir haber çıkmış. Katsayıları kaldırarak eşitliği sağlamaya çalışan Ösym nin vazgeçip bunu gelecek sene için uygulayacakları haberi var ? :44::44::44:
Ben Ösym resmi açıklama yapmadıkça inanmayacağım galiba

Kamuoyunda 4+4+4 olarak bilinen yasa, üniversite girişte uygulanan ağırlıklı ortaöğretim başarı puanı (AOBP) sistemine son vermesine karşılık Ak Parti’nin TBMM Başkanlığı’na sunduğu “torba yasa teklifinden” sürpriz bir düzenleme çıktı. Teklife göre, bu yıl uygulanacak ve adayların bireysel başarısını öne çıkaracak olan Ortaöğretim Başarı Puanı’ndan (OÖBP) vazgeçilecek. Adayların üniversiteye yerleştirme puanı hesaplanırken, geçen yıl olduğu gibi okulların başarısı dikkate alınacak.
ÖSYM’nin, “4+4+4” yasasıyla kaldırılan AOBP yerine OÖBP’nın uygulanacağını duyurması adayların ve velilerin tepkisine neden olmuştu. AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, “Düzenleme bu yıl için geçerli olacak. Gelecek yıl ortaöğretim başarı puanı uygulamasına geçilecek. Adayların mağdur olmasını istemiyoruz” dedi.

Kaynak : m.milliyet.com.tr

Kızlar seviniyimmi üzüleym mi bilemedim.Çok da gerçekçi bulmadım resmimi bilinmiyor çünkü.
Kızlar ben şimdi bu sene edebiyattanda hazırlandım büyük ihtimalle de psikoloji gelecek ( iyi üniler değil ama mersin-bursa-samsun vs) gibi üniler. Canlarım şimdi ben sayısal olduğum için kırılacak mı puanım lüttfeeennn bile biri cevaplasın ya da benim tüm edb çalışmaları boşa mı gitmiş oldu???

Canım bence bu okul başarısının kişisel başarıyı etkilemesi ile ilgili bir konu.
Çok emin olmamakla beraber o konuda bi değişiklik olduğunu sanmıyorum. Çalışmaların boşa gitmez rahat ol

Hem memurlar net de hem de milliyet de okumuştum haberi ama şu anda yok. Bilgisi olan var mı?

Şu anda teklif durumunda kabul edilirse yasalaşıcak.

Alan içi alan dışı konusuyla bir alakası yok etkilemiyor.

Sadece bireysel başarı yerine yine okul başarısına göre bir puan alıcaz.

Adaletli midir bana göre evet sınavdan çok az önce böyle bi karar almaları saçmaydı imanımız gevredi okul sınavlarında...

Umarım yasalaşır.

Obpye geçiş olcaksa bile bu sene olmamalı.

Artık bizi ellerinde oyuncak etmekten vazgeçmeliler.

Bi karar alıncaksa bile bu insanlar sınava hazırlanırken olmamalı.

Bu yıl sayelerinde hedeflerim şaştıkça şaştı.

ALLAH KİMSEYİ SENEYE BIRAKMASIN NE OLCAĞI BELLİ DEĞİL MALESEFF:26:

bu olay katsayıyla ilgili değil.
alandışı tercihlerde puan kesilmeyecek yani.

inşalla uygulamaya girmiştir resmi bir açıklamadır bu.
benim 16 gibi bir puan kesintim olacak çünkü. :26:

Arkadaşlar Oktay Aydının konuyla ilgili bir cevabı. Aydınlatıcı olur düşüncesiyle paylaşıyorum :

''ÖSYS-2012'de AOBP yerine OBP uygulanacağı ÖSYM'ce açıklandı. Ancak şu anda TBMM'de torba yasaya eklenen bir madde var. 2012'de uygulanmasın 2013'te başasın diye. Yasa yetişirse bu yıl yine AOBP uygulanacak, seneye OBP. Yetişmezse bu yıl da OBP. ''

Son gelişme olarak komisyon olarak geçmiş ama yasa olarak yetişeceği meçhul.

@gamzeda
Bu arada o katsayının o katsayıyla alakası olmadığından eminim :) Rahat ol canım sen alan dışı tercihte puanın kırılmayacak

bu olay katsayıyla ilgili değil.
alandışı tercihlerde puan kesilmeyecek yani.

inşalla uygulamaya girmiştir resmi bir açıklamadır bu.
benim 16 gibi bir puan kesintim olacak çünkü. :26:

Senin baya bi kaybın varmış, işine çok yarayacak o zaman.
Ya benimki de 4 puan nasıl oluyo bu kadar fark çözemedim bi türlü ? :26: :44:

Bu sene yerleşen birinin seneye yine puanı kırılacak mı şimdi ?
Değişiklik nerede :44:

Oyuncak ettiler biz öğrenci milletini. Arada bir gerilim yaratmak hoşlarına gidiyor sanki. AOBPnin geri gelmesi iyi olmuş. Ben düz liseliyim benim işime yarardı ama bana göre de haksızlıktı bu. Yalnız şöyle de bir durum var ki düz lise eğitimi basite indirgenecek bir şey değil. Gayet güzel kasıyorlar. Yalnız biz de yabancı dil lise 3'ten sonra yok. Bu baya kötü bir fark. Her neyse şimdi burası bunun yeri değil ama sormak istiyorum ygs sonucuna itiraz edip cevap alabilen var mı? Benim netler hiç hesapladığım gibi değil çok altında geldi ve itiraz ettim. Cevap yok.

Canım Ankara'ya gidip mi itirazda bulundun

30 gün içinde geri dönülür normalde resmi işlemlerde
Ne mühendisliği istiyosun,bende müh. ama yalan oldu

Canım Ankara'ya gidip mi itirazda bulundun

30 gün içinde geri dönülür normalde resmi işlemlerde
Ne mühendisliği istiyosun,bende müh. ama yalan oldu

Ankaraya gitmedim aps ile yolladım. Sonuçların açıklandığı hafta yolladık dershaneden arkadaşlarla. Hepimizin beklediğinin altında gelmişti. Özellikle benim netlerimde çok fark var. Ama hiç cevap yok. Hepimizin aday işlemlerinde ''Dilekçeniz bulunmamaktadır.'' yazısı var. :/
Ben endüstri ya da makine müh. istiyorum. Tutmazsa başka bir müh yazıp geçiş yaptırmak istiyorum. Sen de üzülme canım lysnin ne getireceği hiç belli olmaz. :)
Ayrıca AOBP 0,15 ile mi 0,12 ile mi çarpılacak? Son durum ne? Sitede eski kılavuz var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…