Antidepresantlar neden kilo aldırır?

tuce_90

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2010
47
1
36
Bursa
Arkadaşlar ben depresyona girdim ve psikiyariste gittim bana cymbalta diye bi ilaç verdi. içmeye korkuyorum çünkü bi sürü yan etkisi var ve ben antidepresant alanların hep 10-15 kilo aldığını duyuyorum. antidepresant alanlar varsa aranızda geçerkten böyle bişey var mı? yada varsa sebebi nedir? iştahı mı açıyor yoksa içindeki bi madde mi şişiriyor?

ben kullanıyorum antidepresan şu an kilo alayım diye takviye ilaçlar da kullanıyorum.
antidepresanların kilo aldırdığını sanmıyorum. belki bünyeye göre değişiyordur.
ben 1 yıl önce bıraktığım ilacı 2 sene kullanmıştım. kilo almadım hiç.

kişiden kişiye değişir bende bazılarını tam tersi zayıflattığını duymuştum. ben 4 kılo falan aldım ama bırakınca gıttı kılolar şu an eski kilomdayım bence tedavıne devam etmelısın kılo almak istemıyorsan spora da başlamanı tavsıye ederım.

bence antidepresanların uyutup zihni sakinleştirmeye dinlendirmeye yönelik amaçları da olduğundan ye yat kilo aldırıyo olabilir ben çok önceden kullandığımda içer içmez uykum geliyodu ve sürekli kullanımda kilo aldırıcı bu yüzden olabilir bence

bende 1.5 senedir antidepresan kullanıyorum ve tam 8 kilo aldım

depresyona girmeden önce çok hareketli yerinde duramayan biriydim

haplar beni sakinleştirdi ve yavaşlattı elimi kolumu kaldırmak bile zor gelir oldu

birde bende müthiş şeker krizleri yarattı uyuşturucu gibi şekerli yada çikolatalı bişiler yeme isteği ve bu isteğin önüne geçmem çok zor oluyordu.
bundan psikiyatristime bahsettim kilo alıyorum adet olmuyorum dedim kullandığım ilaçlardan biri prolaktin hormonu salgılatıyormuş ondan adet olmuyorsundur dedi
internetten araştırdım prolaktin hormonu yüksek olan kimseler diyet ve egzersiz yapsalar bile asla zayıflayamazlar yazıyordu
ve ben ciddi anlamda 6 aydır diyet yapıyorum kilo almıyorum ama veremiyorumda

durumu çok ağır olanlar dışındakilerin kullanmaması daha iyi ben antidepresanlarla 18 kilo aldım yeni yeni verebiliyorum ki bütün haplar aldırmıyo. en son dayanamayıp doktoruma gittim ve o da değiştirdi hapımı o zayflattı biraz. doktorunuza öncelikle istemediğiniz yan etkileri belrtin ona göre bi ilaç yazarlar

ah ah bende varım ben iki senedir panik atak tedavisi görüyorum 62 kilodan 80 kiloya çıktım dana gibi oldum şu an rejimdeyim gitcek kilolar inşallah

Ben de 2 yıl boyunca antidepresan kullandım. Bırakalı da 1.5 yıl oldu. Psikolojik olarak hastalandığımda yemeden içmeden kesilmiştim, hiçbirşey yiyemiyordum ve aşırı zayıflamıştım. Hapı içmeye başladıktan sonra kendime geldim, enerjik oldum, metabolizmam hızlandı ve iştahım açıldı. Önceden zevk vermeyen her yiyeceği canım çeker olmuştu ve tam 10 kilo aldım. Hiç memnuniyetsizlik duymadım, hastaykenki mıymıntı halime göre çok iyiydi. Sonra hapı bıraktım, 4 kilo kadar verdim ve herşey tam kıvamına oturdu çok şükür.

"Antidepresanlar kilo aldırır" yanlış bir cümle. Genellemeyin lütfen.

Yok öle bişi..
2 senedir kullanıyorum gram almadım..
Yerseniz kilo alırsınız
İlaç kilo aldırmaz sağlıksız beslenme kilo aldırır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…