Canım, hem hamile hem de veteriner hekim olarak sorununa bir yanıt vermek istedim. Hamileyken antidepresan kullanman doğru değil. Benim de hamile olmadan önce kullandığım bir antidepresan vardı ancak bebiş için bvırakmış durumdayım. Doktor kesmemi söyledi. Bu konuda sen de doktorunu dinlemelisin bence. Takıntı olaylarına gelince hamilelik içini ve beynini en ferah tutman gereken zaman. Ara sıra hormonlarımız kaynaklı böyle iniş çıkışlarımız olacak bunu antidepresana bağlama :) toksoplazma testine gelince,toksoplazma bir döngüsü olan parazittir. Kedi beslediğin için daha önce bu parazitle karşılaşmış olabilirsin. Ancak ben hekim olmamam rağmen test sonuçlarım negatif çıktı. Bu yüzden gereksiz panik olmana yersiz. IgG pozitif, IgM negatif ise hastalığı önceden geçirdiğin anlamına gelir. Bağışıksındır. Ancak her ikisi de negatif ise hastalıkla daha önce karşılaşmadığın anlamına gelir. Ancak bunun kedin ile sana bulaşması için gereken nedir biliyor musun ? Kedine Toxoplasma taşıyan bir sığırın etini pişmeden yedirmen, sonra kedinin bu paraziti o çiğ etten alması, kedinin vücudunda döngüsünü tamamlayan parazitin dışkısı ile atılması ve senin bu dışkıya çıplak elle temas edip elini parazitle bulaştırman ardından da ellerini yıkamadan gıda tüketmen gerekiyor :) Bu yüzden canını sıkma. içini rahat tut. sadece gebelik süresince bilmediğin hayvanlarla çok temasta bulunma yeter :) şimdiden iyi bir hamilelik olması dileğimle :)