• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Antidepresansiz hamilelik

Perimia

Üye
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2014
22
0
6
41
Merhaba herkese
Hamile kalmadan 20 gun evvel biraktim lustral'i su an 6.5 haftalik hamileyim cok zorlaniyorum bas donmesi, uyusukluk, aptallik ve en kotusu dusuk yapma takintilarim basladi bir kedim var toksoplazma testi sonuclarimi bekliyorum. kedimden dolayi hamileligimin surmeyecegi takintimi asamiyorum ondan da vazgecemiyorum, tabi bu arada kabuslar be huzursuzluk halim dinmiyor. Bu durumla basa cikmis birilerine ve onerilerine cok ihtiyacim var.

Merhaba herkese
Hamile kalmadan 20 gun evvel biraktim lustral'i su an 6.5 haftalik hamileyim cok zorlaniyorum bas donmesi, uyusukluk, aptallik ve en kotusu dusuk yapma takintilarim basladi bir kedim var toksoplazma testi sonuclarimi bekliyorum. kedimden dolayi hamileligimin surmeyecegi takintimi asamiyorum ondan da vazgecemiyorum, tabi bu arada kabuslar be huzursuzluk halim dinmiyor. Bu durumla basa cikmis birilerine ve onerilerine cok ihtiyacim var.
Canım merhaba. Ben bir teşhis konmuş ilaç kullanmış biri değilim. Ama bence doktorunla görüş. En azından konuşma terapisinin faydası olabilir belki :) Çok güzel bir hamilelik dilerim :)

Son düzenleme:
Merhaba herkese

Canım, hem hamile hem de veteriner hekim olarak sorununa bir yanıt vermek istedim. Hamileyken antidepresan kullanman doğru değil. Benim de hamile olmadan önce kullandığım bir antidepresan vardı ancak bebiş için bvırakmış durumdayım. Doktor kesmemi söyledi. Bu konuda sen de doktorunu dinlemelisin bence. Takıntı olaylarına gelince hamilelik içini ve beynini en ferah tutman gereken zaman. Ara sıra hormonlarımız kaynaklı böyle iniş çıkışlarımız olacak bunu antidepresana bağlama :) toksoplazma testine gelince,toksoplazma bir döngüsü olan parazittir. Kedi beslediğin için daha önce bu parazitle karşılaşmış olabilirsin. Ancak ben hekim olmamam rağmen test sonuçlarım negatif çıktı. Bu yüzden gereksiz panik olmana yersiz. IgG pozitif, IgM negatif ise hastalığı önceden geçirdiğin anlamına gelir. Bağışıksındır. Ancak her ikisi de negatif ise hastalıkla daha önce karşılaşmadığın anlamına gelir. Ancak bunun kedin ile sana bulaşması için gereken nedir biliyor musun ? Kedine Toxoplasma taşıyan bir sığırın etini pişmeden yedirmen, sonra kedinin bu paraziti o çiğ etten alması, kedinin vücudunda döngüsünü tamamlayan parazitin dışkısı ile atılması ve senin bu dışkıya çıplak elle temas edip elini parazitle bulaştırman ardından da ellerini yıkamadan gıda tüketmen gerekiyor :) Bu yüzden canını sıkma. içini rahat tut. sadece gebelik süresince bilmediğin hayvanlarla çok temasta bulunma yeter :) şimdiden iyi bir hamilelik olması dileğimle :)

Zmanla aticaksin o bas donmelerini bende cok zorlanmistim ama gecicek kediyi de cok takma kedi temiz hayvandir ama doktoruna bi sor icin rahat etmezse bi telefon ac sor doktoruna benim aklima bisi takildimi hemen sorardim yoksa o kafamda beni yer bitirir sor rahatla

Gebe kalmadan 4 ay evvel ani bir sekilde ablami kaybettim. Antidepresana doktor kontrolunde basladim.bebegi ogrenir ogrenmez biraktim. Haklisin baslarda zordu. Cok agladim sinir krizleri gecirdim. Simdi daha hafif.gunluk bir aglama nobetim var ama sessizce ablami yad ediyorum o kadar.birakmak yipratici ama bebegini dusun gozlerini kapat.onun icin biraktigini unutma

Canım, hem hamile hem de veteriner hekim olarak sorununa bir yanıt vermek istedim. Hamileyken antidepresan kullanman doğru değil. Benim de hamile olmadan önce kullandığım bir antidepresan vardı ancak bebiş için bvırakmış durumdayım. Doktor kesmemi söyledi. Bu konuda sen de doktorunu dinlemelisin bence. Takıntı olaylarına gelince hamilelik içini ve beynini en ferah tutman gereken zaman. Ara sıra hormonlarımız kaynaklı böyle iniş çıkışlarımız olacak bunu antidepresana bağlama :) toksoplazma testine gelince,toksoplazma bir döngüsü olan parazittir. Kedi beslediğin için daha önce bu parazitle karşılaşmış olabilirsin. Ancak ben hekim olmamam rağmen test sonuçlarım negatif çıktı. Bu yüzden gereksiz panik olmana yersiz. IgG pozitif, IgM negatif ise hastalığı önceden geçirdiğin anlamına gelir. Bağışıksındır. Ancak her ikisi de negatif ise hastalıkla daha önce karşılaşmadığın anlamına gelir. Ancak bunun kedin ile sana bulaşması için gereken nedir biliyor musun ? Kedine Toxoplasma taşıyan bir sığırın etini pişmeden yedirmen, sonra kedinin bu paraziti o çiğ etten alması, kedinin vücudunda döngüsünü tamamlayan parazitin dışkısı ile atılması ve senin bu dışkıya çıplak elle temas edip elini parazitle bulaştırman ardından da ellerini yıkamadan gıda tüketmen gerekiyor :) Bu yüzden canını sıkma. içini rahat tut. sadece gebelik süresince bilmediğin hayvanlarla çok temasta bulunma yeter :) şimdiden iyi bir hamilelik olması dileğimle :)
Evimde sokaktan buldugum dort bebek kedim var ve ben bugun hamile oldumu ogrendim. Onlar daha bebek ve sutten baska birsey yemiyorlar zaten. Cevabin beni rahatlatti. En azindan yaz gelene kadar onlar sicacik evimde bakicam.

Bende antidepresan kullaniyordum cok takintiliyim. Ama birak dedi doktor. Dua ile atlatmaya calisiyorum cogu zaman

Paxil 20 mg 10 yıl boyunca kullandm ve hamile olduğumu öğrendm doktor kademeli olark kesti bu arada paxili 5 mg alırken 1 bçk hafta 5 mg cipralex kullandm kendimi kötü hissettiğim için geri çekilme ve elektrik çarpması bi türlü bitmedi geçmedi beynimde şu an çok kötü durumdayım dünya başıma yıkılmış gibi dua namaz tevekkül kar etmio kendimi bi yerlerden atmak istiyorum bunu doktorumada söyledim sabr etmen lazm ilaç veremem dedi 3 ay tamamlandığında lustrala başlarız belki dedi eşimde benle hergün kavgaediyor sen iradesiz anne olmayı hak etmeyen bir insansın diyerek ilaç içemezsin hiç bir şekilde diyor sizler nasıl atlattınız lustral kullanan varmı 3 aydn. Sonra şu an ben 10 haftadayım

Back