• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

antidepresan ve prolaktin hormonu etkisi hakkında bilgisi olan varmı

vanilla

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2010
144
0
46
İstanbul
antidepresana başlayacağım ama duydumki antidepresanlar hormonları etkileyebiliyomuş
benim prolaktin hormonum aşırı yüksek ve antidepresan bunu arttırır mı?
bu hormonun artışından dolayı sivilcelenme, kıllanma, adet düzensizliği gibi sorunlarla karşılaşır mıyım?
ilgilerinize teşekkürler

Ben de antidepresan kullanıyorum ve prolaktin hormonum aşırı yükseldi.169 çıktı ki maksimum değer 23 olması lazım.6 aydır adet olamıyorum ben de yeni öğrendim yüksek olduğunu.

antidepresana başlayacağım ama duydumki antidepresanlar hormonları etkileyebiliyomuş
benim prolaktin hormonum aşırı yüksek ve antidepresan bunu arttırır mı?
bu hormonun artışından dolayı sivilcelenme, kıllanma, adet düzensizliği gibi sorunlarla karşılaşır mıyım?
ilgilerinize teşekkürler

herkes de farklı reaksiyonlar oluşabilir. doktorunuza başvurmalı ve en ince ayrıntısına kadar bilgi almalısınız bence en sağlıklısı bu olur :)

eşim kullnacaktı epey araştırdı, attırıyor. hatta erkeklerde sperm sayısını geçici olarak azaltıyormuş bazıları. ama işin içine para girince kimse gıkını çıkarmıyor bu kitapsızlara!!!

kimse kusura bakmasın böyle hitap etmemden dolayı...sanırım biz bunun sıkıntısını çekiyoruz. 2 aya belli olacak. eşimde sperm sayısı az çıktı ve hız sorunu var biraz. diğer tüm tesler normal, meni hacmi de normal. 3 yıldır kullanıyor malum bir antidepresanı.
meğerse araştırdık, gerçekten azalttığına dair çalışmalar var, ama ne hikmetse bir türlü geniş, kapsamlı bir araştırma yapılmamış.

nolacak ki, tüp bebek, aşılama yapacaklar para gene onlara gidecek. no problem yani!!! aşşağılık herifler...

araştrma sonuçları aynen bizim yaşadığımızla birebir aynı. meni hacmi normal olur ama sperm sayısı ve hızı az olur diyor araştırmalar. bizde de aynı. ilacı anında bıraktı tabi eşim, bakalım 2-3 ay içinde belli olur inşallah sonuçlar.

Son düzenleme:
7 yıldır prozac kullanıyorum bir türlü bırakamıyorum ne zaman denesen 15 gün sonra yine tahammül gücüm kalmıyor ve ağlama krizlerine başlıyorum.aynı zamanda son 2 yıldır prolaktin seviyem yüksek çıktı.şiddetli baş ağrılarımda var...kesinlikle bağlantısı olduguna inanıyorum

bende 3 yıldır paxil ve ardından zedprex kullanıyorum.cinsel sorunlar yaşıyorum.nişanlım sadece arkadaşım gibi hissediyorum.mutsuzum:(
karşı cinse ilgim yok.aşk duygum bitti.sizde de böyle sorunlar var mı:14:

Back