Antidepresan ve hipomani

loveyourselff

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2016
971
261
33
28
Arkadaslar cok uzun zamandir cekmekte oldugum okb ve sosyal fobi icin psikiyatriste gittim kendisi bana lustral 50 mg verdi.Ama hipomani tetikleme korkusundan icemiyorum.Küçükken dikkat eksikliği teşhisi konmustu bana onlarda tetiklenebiliyor diye bir yazi okudum.Hic aranizda bu ilaci icip tetiklenen oldu mu?Okbyi tedavi ederken bipolar olma riskini göze almak istemiyorum.

Anksiyete diye 2 yıl antidepresan kullanıp aslında bipolar olduğumu öğrenmiştim ve yanlış tedaviden dolayı baya yükseldiğini söylemişti doktor. Psikolojik rahatsızlıklar çok karıştırılabiliyor bir kez daha farklı bir doktora gidin bence ben 4 kez gittim sonra kesin tanı konarak tedavi oldum. Riske atmayın derim

Haklısınız ama şu an bipolar belirtileri göstermiyorum hastalıklara cok taktigim icin doktora gittim ama yine de korkuyorum.Şizofreniden cok korkuyordum ben ondan da gittim oyle biseyin olmadigini okb ve anksiyete oldugunu söyleri ve antidepresan verdi ama alamadim şimdi de hipomani korkusundan sizin ailede var miydi bipolar

Tanı koyulmuş birisi yok kendi ailemde, çoğu akrabamla da görüşmediğim için bilmiyorum. Lakin babamda olma ihtimali yüksekti. Çok çalkantılı bir çocukluk geçirdiğim ve ufak ayrıntıları bile hatırladığım için bunu düşünüyorum. Belirtiler tamamiyle vardı. Malesef onu inandırıp doktora gitmesini sağlayacağımız birisi değildi. Vefat etti yıllar önce. Asla öğrenemedim. Çok araştırmayın, hastalık hastalığı diye birşey gerçekten var. Kendi kendinize teşhis koyamazsınız zaten, düzenli tedavinizi olun doktor kontrolünde. Tekrar söylüyorum lütfen bu kadar çok kurcalamayın kendinizi de hastalıkları da. Geçmiş olsun

Siklotimiyim. Yani fazla neşeye meyilliyim. Bir dönem günde iki tane antidepresan türü ilaç kullanıyordum. Sekiz saat dans ettiğimi hatırlıyorum. Son aylarda günde bir tane kullandım. Kendi kendime gülüyordum. Yani evet. Yapında harekete meyil varsa etkileyebilir. Bir ara çok düşük dozda antidepresan kullandım. O öyle yapmadı. Demek ki dozaj önemli

Hipomani ye yatkınlığınız varmı?

Anladim haklisiniz aynen öyle hangi hastaligi okusam kendimde var diye düşünüyorum ve belirtileri ben de yoksa zorla kendime yaşatıyorum cok sıkıntı cekiyorum antidepresan alicam ama yan etkileri ödümü kopartiyo

Yok genel de mutsuz hissederim kendimi hep ve oldukca negatifimdir.ama hic belirtisi olmayip birden antidepresan kullananlarda da olmuş.ondan korktum

Ben yapı olarak da hareketliliğe meyilliydim hep. Küçüklükten beri... İlaç maniye çevirirse ilacı doktor bıraktırır.
Ya öyle de ilac bipolar rahatsızlıgına neden oluyorsa istemem ilaci almak sonucta o zaman da baska ilaclar verecek ömür boyu onu da nasıl anlayabilirim bilmiyorım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…