Gebeliğe Hazırlık Antidepresan ve hamilelik

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Dilarakyildirim

Üye
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2018
93
11
8
28
Lütfen yardımcı olur musunuz? Eşimle bebek düşünüyoruz. İlaçlarımı yavaş yavaş bırakmaya başladık. Doktorum bana çocuğun sakat olur dedi. Erenköye yatarsın dedi. Beni korkuttu. Böyle olup da çocuğu sağlıklı doğan var mı? Hamileliğiniz nasıl geçti atak geçirmekten korkuyorum. Bir de ilk iki ay ilaçlar bebeğe geçmez diye duydum doğru mudur?

Yok artik kimse onu soyleyen doktor bir daha gitme.

Uc secenegin var bende ayni surecteyim:)

1. Gebe kaldigini ogrenene kadar devam etmek ve ogrendigin anda kesmek (aniden kesmek daha cok yan etki yapabiliyor)

2. Planli bir gebelik dusunuyorsan kademeli olarak azaltabilirsin (suan ben buna basladim bir gun icip bir gun icmiyorum mg dusuruyorum vs )

3. Yok ben ilacsiz yapamam boyle birseyi goze alamiyorum dersen gebeliginin ilk 3 ayi ve son ayin haric gebelikte kullanilabilen bir antidepresan grubuna gecmen

Secim tamamen sana bagli. Ben 10 yildir dusuk dozda olsa antidepresan kullanan biriyim. Ilk defa bu cesareti buldum kendimde ve kesmeye basladim. Yalniz ciddi derecede bulanti sorunu yasiyorum ve uykusuzluk. Bu sureci gebeyken yasamak yerine onceden kucuk kucuk azaltarak birakabilirsin bence...

Ama tekrar soyluyorum o sekilde konusan doktorun kapisindan gecme! Kanitlanmis bir zarari yok ancak ihtimaller var bu konuda cok arastirma okudum. Her ihtimale karsi eger cok kotu bir ruh halinde degilsen onermiyorlar ama baktin ki ruh halin cocugu etkileyecek boyutta ve aslinda ilac icmiyim derken daha cok zarar veriyorsun iste o noktada icmeni tavsiye ediyorlar. Tamamen kar zarar iliskisi eksileri artilari goz onunde bulundurarak...

Cok gecmis olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…