• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Antidepresan kullanmalı mı kullanmamalı mı?

ACIBADEMSEKERI

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2012
612
718
73
Arkadaşlar merhaba...

1 yıl oldu evleneli,evlendikten sonra piskolojim bozuldu resmen.çok şükür aman aman sıkıntılarım yok ama evlilikte ister istemez birey kendi problemlerini çözemeyebiliyor.evliliğe alışamadım değil,eşimin ailesine alışamadım..bu da bende duygu durum değişikliğine,daha çok agresifliğe,sinirliliğe,alınganlığa,herşeyi kafama takmaya ve hassasiyetliğe yol açtı.uzman birinden destek almayı düşünüyorum.ancak ilaç kullanma konusunda tedirginlikler yaşıyorum...çevremdeki çoğu insanın ilaç kullanıp uyuşuk uyuşuk ruh gibi gezdiklerini görüyorum...öyle bir durum da olsun istemiyorum..kullananlar deneyimlerini paylaşırsa mutlu olurum.hem okuyan herkes de bilgilenmiş olur diye düşünüyorum..sevgiler...

Arkadaşlar merhaba...

1 yıl oldu evleneli,evlendikten sonra piskolojim bozuldu resmen.çok şükür aman aman sıkıntılarım yok ama evlilikte ister istemez birey kendi problemlerini çözemeyebiliyor.evliliğe alışamadım değil,eşimin ailesine alışamadım..bu da bende duygu durum değişikliğine,daha çok agresifliğe,sinirliliğe,alınganlığa,herşeyi kafama takmaya ve hassasiyetliğe yol açtı.uzman birinden destek almayı düşünüyorum.ancak ilaç kullanma konusunda tedirginlikler yaşıyorum...çevremdeki çoğu insanın ilaç kullanıp uyuşuk uyuşuk ruh gibi gezdiklerini görüyorum...öyle bir durum da olsun istemiyorum..kullananlar deneyimlerini paylaşırsa mutlu olurum.hem okuyan herkes de bilgilenmiş olur diye düşünüyorum..sevgiler...

canım bende ilaç kullananlardandım ben kullanmak zorundaydım çünkü ben aşırı derecede mide bulantısı yaşıyodum kesinlikle 1 2 ay yemek yiyemedim zorla anca yiyodum ilaçlar toparladı amaaaa canım sorunalrı kafanda bitirmedimi istersen dünyanın bütün ilaçlarını kullan hiç bi faydası yok :ssz: bende bu ara iyi değilim tekrar bi depresyon geçirirm diye çok korkuyorum dua ediyorum dua et sende kendin için maneviyat böyle durumalrda çok önemli

canım bende ilaç kullananlardandım ben kullanmak zorundaydım çünkü ben aşırı derecede mide bulantısı yaşıyodum kesinlikle 1 2 ay yemek yiyemedim zorla anca yiyodum ilaçlar toparladı amaaaa canım sorunalrı kafanda bitirmedimi istersen dünyanın bütün ilaçlarını kullan hiç bi faydası yok :ssz: Bende bu ara iyi değilim tekrar bi depresyon geçirirm diye çok korkuyorum dua ediyorum dua et sende kendin için maneviyat böyle durumalrda çok önemli

sürekli dua ediyorum zaten.ancak zihnimi boşaltamıyorum..olumlu hiç birşey düşünemiyorum.içimde hep endişe hep şüphe...ne yapacağımı nasıl davranacağımı şaşırdım..çözüünü bulamadım henüz.allah yardımcımız olsun...:(

sürekli dua ediyorum zaten.ancak zihnimi boşaltamıyorum..olumlu hiç birşey düşünemiyorum.içimde hep endişe hep şüphe...ne yapacağımı nasıl davranacağımı şaşırdım..çözüünü bulamadım henüz.allah yardımcımız olsun...:(

canım benim seni okadar iyi anlıyorumki emin ol hepsi geçicek ama geçiceğine inanıcaksın bende mesela arkadaşlarımla konuşuyorum rahatlıyorum e 2 dk sonra bakıyorum aynıyım neden çünkü kendi kafamızda bitiremediğimizden ama bunu en azından aza indirgememiz lazım gerisi gelir inşallah biz yeterki iyi olmak isteyelim

canım, ben de beter ilişkimden sonra uzun tereddütlerle tam 2 yıl sonra psikiyatra gittim, iyi ki gitmişim diyorum şimdi, mutluluk verici , uyku yapmayan, sersemleştirmeyen, ve de kilo aldırmayan, acıktırmayan, ama zamanla daha mutlu hissedeceğim bi ilaç verdi. toplam 5 aydır kullanıorum günde 1 adet, hiçbir yan etki görmedim ve de hakkaten iyi geldi bana, ha bütün sorunlarımı acılarımı unuttum mu hayır tabiki... ama zamanla daha doğru düşünmene, kendine odaklanmana, kimseyi takmaman gerektiğine inanıorsun... vakit kaybetmeden uzman psikiyatra git, terapileri warsa ona da git hatta, konuştukça insan rahatlıyor, hatta benim maddi durumum yok psikolağa gitmeye, sadece psikiyatra gidip ilacımı yazdırıp 15 dakka görüşüyorum, eğer istanbuldaysan alo 153 ü arayıp psikolojik danışmanlık hizmeti alabilirsin, oturduğun yere en yakın merkeze yönlendiriliyorsun, uzman psikologlar tarafından kadın sağlığı merkezinde tamamen ücretsiz şekilde 50 dakka terapi alıyorsun... çok ciddi bir durum varsa hastaneye yönlendiriliyorsun hatta... komşum önerdi, ben de en kısa zamanda gitmeyi planlıyorum. pazartesi günleri saat 8 de ararsan yer bulursun mutlaka.
bedensel sağlığımız önemli ama ruh sağlığı hakkaten daha da önemli...
dikkat et canım kendine, sormak istediğin birşey olursa yazabilirsin..

Arkadaşlar merhaba...

merhabalar
bende yıllardır antidepresan kullanıyorum sürekli değişti ilaçlarım 8 aydır farklı bi ilaç kullanıyorum ve kesinlikle kimseye tavsiye etmiyorum.başlaması ayrı bırakması ayrı dert . İstesende bırakamıyorsun çok etkiliyor bünyeyi. Doğal yollarla çözmek gerek problemleri .

Merhaba, yeni nesil ilaçlarla aslında bahsettiğiniz o uyuşukluk en aza indirgenmeye çalışılıyor. Başlangıç aşamasında bir miktar yan etkiler olmakla birlikte uzun dönemde yan etkiler eskiye oranla çok büyük oranda azalıyor. Fakat benim size tavsiyem eğer imkanınız varsa bir psikologla görüşmeniz öncelikle. Gerekli görürse sizi bir psikiyatriste yönlendirecektir. Bu durumda ilaç kullanmanız gerekebilir. Fakat böyle bir yönlendirmeye ihtiyacınızın olmadığı kanısında olursa, psikoterapi ile de yaşadığınız sıkıntıların üstesinden gelmeniz mümkün. Üstelik de terapideki hedefin stresle başa çıkma kaynaklarınızı keşfedip bunları kullanmanız ve olumsuz düşünce ve tutumlarınızın değiştirilmesi olduğunu düşünecek olursak göreceğiniz fayda daha kalıcı olacaktır. Geçmiş olsun.

Arkadaşlar merhaba...

bende evlıyken esım olcak bana bu haplardan ıçmem ıçın baskı yapıyodu kendısı pskatrıde calıştığı için ıyı bılıyo ne olacagını sersemlık ve uykudan baska bısey yapmıyodu herseyden habersız yatıyosunuz oda ıstedığı gıbı gezıp tozuyodu ıyce sınırıı bozup sonrada ılaç ıçmeye zorluyodu ama ondan kurtulduktan sonra boyle sorunlarımda kalmadı hersey ınsanın kendısınde bıtıyomuş gercekten önemlı olan sorunu çozmek sorunları gecıcı olarak uyutsakta daha buyuk olarak karsımıza çıkıyolar sonra çok şukur ılaç fılan kullanmıyoru gayet ıyıyım

Evet sanırım önce altta yatan nedenleri kendimiz çözmek.yoksa ilaçların uyuşturmaktan başka bir faydası olmayacak..aslında böyle herşeyi kafasına takanlar için beyin uyuşukluğu iyi bir yerde:60:

Bende bir buçuk ay önce intahar girisiminde bulundum ve basarısız oldum.doktor bana antidepresanları yükledı resmen.ve su an mutlu bır ortamın ıcınde oldugumu bıldıgım halde sacma sapan seyler duyup,goruyorum.bana kalırsa baslama derım.illa baslıcam dıyosan en ıyı doktorlara gıt.birkaç doktora gıtmeden de sakın ılaçları kullanma

Back