Antidepresan kullanırken…

Li-moon

Guru
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2011
5.236
2.034
448
herkese merhaba. Anksiyete bozukluğu şikayetiyle 47 gündür antidepresan kullanıyorum, doz yetersiz gelince doktor doz arttırdı 17 gündür paxera 40 mg kullanıyorum. 1 haftadır çok iyiydim düşüncelerim etkilemiyordu ama dün sosyal medyada beni etkileyen bir yazı gördüm korkulu düşünceler eskisi kadar yoğun olmasada etkiledi. Eskiden 10/10 etkilerse şimdi 5/10 diyebilirim.
Doktorun dediğine göre doz yükseltince 1 ay sabretmek gerekiyormuş etkisini göstermesi için. Size üç sorum var;
1) doz yükseltince ne kadar sürede etki etmişti?
2) antidepresan kullanmanıza rağmen korktuğunuz düşüncelerinizden etkilendiğiniz oluyor muydu?
3) antidepresan kullanırken ne kadar sürede iyileştim diyebildiniz?
Not: terapiye 15 gün sonra başlayacağım.

Son düzenleme:
Paxera kullandım bir dönem ama ne kadar süre hangi dozda kullandım inan hatırlamıyorum iki sene oldu sanırım. Sonrasında kullandığım Efexor bildiğin hafıza kaybına sebep oldu bende maalesef. Paxera kaygı konusunda gerçekten başarılı bir ilaçtı benim için. Minimum bir ay tam etkisini göstermesi için ideal. Her antidepresanda bu böyle. Ben kaygı bozukluğu yanında majör depresyon ile mücadele ettiğim için Efexora geçmek zorunda kaldım.
13 sene kadar aralıklarla ilaç kullandım son iki senedir terapiyle yürüttüm. Terapi olmasaydı hâlâ ilaç kullanıyor olurdum. Geçen ay bıraktım. Her şeyi ilaçtan beklememek lazım kendi düşüncelerinizi eğitmeyi zaten terapi sürecinde öğreneceksiniz.

Çok teşekkür ederim cevabınız için. İlacın etki ettiğini hissediyorum ama kaygılar tamamen bitmiş değil. Yarı yarıya azaldı. terapiyle düşünceye karşı bakış açımı değiştirip tamamen iyileşirim inşallah. Paxera kullanırken kaygı ve korkularınızdan etkilendiğiniz oluyor muydu?

Önce 1-2 sene kaygı bozukluğu için 25 mg selectra kullandım. Sonra yeterli gelmeyince 2 sene daha 50 mg olarak kullandım. Toplam 4 sene gibi bi süre sonra ilacı bıraktım hiç terapi almadım. İlaç kullandığım süre boyunca çok iyiydim hiç bir korkum, kaygım, depresif düşüncelerim yoktu. İlacı bıraktıktan 6 ay sonra bütün kaygılarım, korkularım, depresyonum topyekün geri döndü. Bi süre kendi başıma idare edebileceğimi düşündüm ama kaygılarım yüzünden nabzım ve tansiyonum yükselmeye başlayınca mecburen tekrar başladım. 9 aydır falan kullanıyorum ama son 2 aydır hissediyorum. Yani 6-7 ayı buldu ilacımın etki etmesi. Bu süre içinde regl öncelerinde 4-5 kez anksiyete krizi geçirdim acilde sakinleştirici vuruldu. Son zamanlarda yoğun stres anında tansiyon ve nabız yüksekliğim oluyor ama depresif düşüncelere kapılmıyorum kapılsam da kısa sürüyor. Sonuç olarak ilaç kullanırken hiç anksiyete krizi geçirmedim diyemem ama ilaç kullanmadığım dönemlere göre çok çok iyiydim. Kaygılı düşünceler beni sardığında daha kolay sıyrılabildim. Maddi imkanım el vermediği için terapi alamadım ama alabilseydim eminim ki bu kadar uzun zaman ilaç kullanmama gerek kalmayacaktı ya da kullansam bile düşük doz yeterli gelecekti diye düşünüyorum

Oluyordu tabi ki. Sanırım öğrenmek istediğiniz ilacın size iyi gelip gelmediği. Bunu anca zamanla anlarsınız bir iki ay sonrasında hâlâ aşırı derecede kaygılı hissederseniz psikiyatristinizle konuşabilirsiniz tekrar. Şu an erken bence bi kanıya varmanız için

Çok teşekkür ederim detaylı yorumun için gerçekten çok yardımcı oldu korkutan düşüncelerden tamamen etkilenmemem için daha erken belki de. İlacın etkisini hissediyorum ama henüz doz yükseleli 17 gün olduğu için tam anlamıyla rahatladım diyemem. Doktor 1 ay dene 40 mg işe yaramadığını hissedersen gel demişti. Biraz daha sabır şu an dediğiniz gibi kaygılı düşünceler geliyor daha kolay sıyrılabiliyorum eskisi gibi anksiyete atağı gelmiyor, günlerce huzursuz korkulu olmuyorum. Bu şikayetler yarı yarıya azaldı. Umarım zamanla daha iyi sonuç alırım. niye tamamen geçmedi diye düşünüyordum demekki henüz erken

Evet ilaç etki edince kaygılar gene oluyor mu, bendeki gibi mi oluyor bunu merak ediyorum :) İlacının etkisini hissediyorum ancak %50 diyebilirim. Çok yoğun kaygı yok eskisi gibi ama tamamende rahatladım diyemem. Doz yükselince etkisini hissetmem için gene beklemem gerekiyormuş. İki aylık ilaç yazdı doktor. Bir ay içinde iyi hissetmezsen gel, iyi hissedersen ikinci kutuya geç dedi. Düşünceler geldiğinde aman boşver diyemiyorum hala

Paxerayi ilk kullanırken yanında ne kullandınız bugün ikinci günün başlangıçta sizi daha karamsar yorgun yaptı mı kötü duumceleriniz arttı mi

Paxerayi ilk kullanırken yanında ne kullandınız bugün ikinci günün başlangıçta sizi daha karamsar yorgun yaptı mı kötü duumceleriniz arttı mi
Başlangıçta paxil 20 mg kullandım. 28 gün kullandım başka ek ilaç vermemişti doktor ilk ay. pek fazla etki etmeyince paxera 40 mg ve olfrex 2.5 mg verdi doktor. Paxil ve paxera aynı ilaçlar içerik olarak. Evet ilk günler daha da kaygım artmıştı. Ama telaş yapmadım doktor uyarmıştı çünkü şikayetin artabilir iki hafta sabret diye. İlacın etkisini 1.5 ayın sonunda etkisini görmeye başladım. sabredin korkmayın etki edecek zamanla

İnşallah sabır zaten en büyük sorunum Allah büyük inşallah sabrediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…