• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Antidepresan kullanımı

Blackcat95

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2017
903
548
53
29
Merhababen yıllardan beri antidepresan kullanıyorum ve artık gerçekten bıktım faydasını görüyorum aslında ama devamli ilac kullanmaktan sıkıldım. Ne icin kullandığıma gelince duygu durum bozuklugu tanısı konuldu abizol ve prozac kullanıyorum 2doz. Çok küçükken bi trafik kazasi gecirmisim ve 7ay yuruyememisim ameliyat esnasnda uyanmışım vs o esnada sıkıntılı günler geçirmisim doktorum ondan kaynaklı olduğunu düşünüyor tansiyon ritim bozuklugu bobreklerde kum dökme derken hergun avuc avuc ilac yutuyorum ne zamana kadar böyle gider bilgisi olan var mı?

Geçmiş olsun. çok şükür nefes alıyoruz anın kıymetini bilelim. Ne zamana kadar böyle gidecek bilemeyiz tabi ama düzelince her şey,sizden daha mutlusu olmaz,sağlığım yerinde ya ne dert edineceğim dersiniz

Kendi kendinize bırakmaya kalkmayın, ağır yan etkileri olur. Demek ki doktorunuz ilacı bırakacak ruh halinde görmüyor sizi, bir süre daha desteğe ihtiyacınız olduğunu düşünüyor. Toparlanmaya başladığınızı gördüğünde ilaçları azaltarak kesersiniz, birden bırakılmaz. Geçmiş olsun.

Geçmiş olsun şekerim. Bu zor günler geçecek elbet.

Tedavini aksatma. Uykuna ve beslenmene dikkat et. Her gün mutlaka egzersiz. Sen spor yaparken vucudunun salgıladığı dopamin ve endorfin sana kendini otomatikman daha iyi hissettirecek.

Psikoterapi, EMDR gibi tekniklerle bu gibi travmalar çözüme ulaştırılabiliyor. Doktorunuza danışmadan ilacı kesinlikle bırakmayın zira bu ilaçlar aniden değil dozu azaltılarak kesilen ilaçlardır.
Geçmiş olsun.

Gerçekten zor şeyler yasamissiniz geçmiş olsun. Doktorunuzla görüşün kendinizi iyi hissediyorsaniz eleyerek ilaçlardan kurtulmaya çalışın. Aynı şeyleri bende yaşıyorum. Hastalandim ve aniden birsuru ilaç kullanmaya başladım. Midem bulanıyor artık.

Kendi kendinize bırakmaya kalkmayın, ağır yan etkileri olur. Demek ki doktorunuz ilacı bırakacak ruh halinde görmüyor sizi, bir süre daha desteğe ihtiyacınız olduğunu düşünüyor. Toparlanmaya başladığınızı gördüğünde ilaçları azaltarak kesersiniz, birden bırakılmaz. Geçmiş olsun.
Astoria birsey sormak istiyorum meslegin geregi bilir misin bilmem Bu ilaclari aldigimiz sistemde gorundugu icin bir sikinti olur mu diye endise etmekteyim.Malum ben hastanede calisiyorum.Erisimi kolaycik.Ben yazdirmiyorum da boyle basolmayacak yazdirmayi dusunuyorum artik

Astoria birsey sormak istiyorum meslegin geregi bilir misin bilmem Bu ilaclari aldigimiz sistemde gorundugu icin bir sikinti olur mu diye endise etmekteyim.Malum ben hastanede calisiyorum.Erisimi kolaycik.Ben yazdirmiyorum da boyle basolmayacak yazdirmayi dusunuyorum artik

Merhaba, hayır bir sorun olmaz. Polis asker olup antidepresan kullanan danışanlar da gördüm, mesleklerine devam ediyorlardı. Her insan zor, stresli süreçlerden geçip başa çıkmakta zorlanabilir, bunun için de ilaç almanız doğaldır ve mesleğinizi yapmanıza engel teşkil etmez.

Merhaba, hayır bir sorun olmaz. Polis asker olup antidepresan kullanan danışanlar da gördüm, mesleklerine devam ediyorlardı. Her insan zor, stresli süreçlerden geçip başa çıkmakta zorlanabilir, bunun için de ilaç almanız doğaldır ve mesleğinizi yapmanıza engel teşkil etmez.
Umarim orman kanunlari gecerli degildir buralarda gecerli biraz oyuzden endise ediyorum

Umarim orman kanunlari gecerli degildir buralarda gecerli biraz oyuzden endise ediyorum

Hastanede çalışıyorsanız aslında güvendiğiniz doktorlara danışabilirsiniz ama antidepresan kullandığı için meslekten uzaklaştırılan kimseyi duymuşluğum yok açıkçası.

Hastanede çalışıyorsanız aslında güvendiğiniz doktorlara danışabilirsiniz ama antidepresan kullandığı için meslekten uzaklaştırılan kimseyi duymuşluğum yok açıkçası.
Gittigim bir psikiyatris isyerinden almasan daha iyi dedi de.Uzaklastirma degil de mobbing.

Psikologlar ın bile %30 u antidepresan kullanıo :) dert etme hiç cnm

Back