Antidepresan bırakma süreci

ceryceren

Üye
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2022
104
86
18
28
Merhaba panik bozukluk nedeniyle 2 senedir antidepresan kullanıyorum doktor artık bırakmamız gerektiğini söyledi. Ben de bırakmak istiyorum. Sorum şu, daha önce antidepresan bırakırken yoksunluk sendromu yaşayan oldu mu bu süreç sizi nasıl etkiledi ve ne kadar sürdü?

Doz azaltarak bıraktırdığı için doktorlar yoksunluk sendromu olmuyor ama kendiniz şak diye bırakırsanız yoksunluk en had safhada doktor kontrolünde bırakın yoksunluk sendromu yaşamayın.

Ayrica soylede bir durum var artik o bozukluk sizde olmadigindan ihtiyaciniz yok ,yani beynin kimyasi bozulmustu artik duzeldigi icin yoksunluk hissetmeyeceginize dair kendinize telkinlerde de bulunun zira bakis acisini degistirmekte onemli bence

Ayrica soylede bir durum var artik o bozukluk sizde olmadigindan ihtiyaciniz yok ,yani beynin kimyasi bozulmustu artik duzeldigi icin yoksunluk hissetmeyeceginize dair kendinize telkinlerde de bulunun zira bakis acisini degistirmekte onemli bence
Haklısınız. İşte bazen geçmişte yaşadığımız şeyler ya tekrar olursa diye insan korkuyor ama denemeye mecburum

Ben ilk bıraktığım zaman en düşük dozu 1 gün içip 1 gün içmeyerek sonra 1 gün içip 2 gün içmeyerek vs uzun bi sürede bırakmıştım çok hafif bir baş ağrısı yaşamıştım ama çok kayda değer bişey değildi. Bırakmak çok kolay merak etmeyin.

İnşallah ben de sizin gibi rahat atlatırım. İlaçtan sonra hastalığınız tekrarladı mı peki?

Merhaba ben 5 ay kullandım doktora sormadan birden kestim 2 hafta yoksunluk kirizi geçirdim Allahim okadar zordu ki . Demem o ki doktora danis ve azaltarak bırak sakın birden bırakma ve bu süreçte 5htp kullan destek verir yoksulluğunu az çekersin Allah şifa versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…