Çocuk Hastalıkları Antibiyotiklerin yan etkisi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

NakrEdusA

♥ {- _ -} ♥
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2009
1.851
6
156
oğlum diş çıkarma zamanları malesef kulak iltihabı geçirip duruyor ve her seferinde kullandığımız antibiyotik bağırsaklarını bozuyor bu seferde ishalini ve poposundaki pişiği geçirmeye uğraşıyoruz bu durum beni çok yoruyor artık sizlerde de böyle oluyor mu antibiyotikler bebeklerinizin bağırsaklarını bozuyor mu bunu merak ediyorum

Son düzenleme:
Canım benim görümcemin oğlu öyle.Komple ishal oluyor yavrum,bide isilik gibi döküyor pipisinin etrafı.Ve o da çok sık kulak iltihabı geçiriyor.Peşpeşe zincirleme yaşıyorlar tüm sıkıntıları.
Doktor mecbur olmadıkça ant kullanmayalım diyor ama kullanmak zorunda kalıyorlar.
1 kilo veriyor,poposu pişiyor.
Onlar bir çözüm bulamadılar sadece sürekli yıkıyolar işte popoyu.Pipisindeki isilikler içinde krem kullanıyolar.

bizde de kilo verme oluyor malesef zaten birşey yemediği için kilo alsın diye mama kullanıyoruz aldığı kiloyu da bu sebepten geri veriyor bizim doktorumuzda çok kullandırtmak istemiyor ama mecbur kullanıyoruz ağrıları oluyor her seferinde değiştiriyor ama yok sonuç yine aynı bende ıslak mendil falan değdirmiyorum ama cildi çok hassas kaç çeşit krem sürüyorum yavrum poposunun acısına ağlıyor bir de şimdi (

Son düzenleme:
Oyy kıyamam ya.Benim kızımda bi kaç gündür ishaldi dişten.Pişti kızardı ciğer gibi olmuştu.Puda çok iyi geldi bize.Yıkayıp durulayıp pudraladık ve sık sık bez değiştik.İççamaşır giydirmedik,pantolon filanda öyle.
Birde yapma pişik kremi aldı eşim eczaneden.O kadar iyi geldiki pudrayla sönmüştü o kremlede iyice düzeldi.İsterseniz bir araştırın.

pudra iyi gelmiyo oğluma malesef ishali geçse trosyd çok çabuk geçiriyo ama ishal bi düzelse rahatlayacağız eczanelere bi sorarız olmazsa çok teşekkürler sizin kızınıza da çok geçmiş olsun biz artık bir müddet diş çıkartmaya ara veriyoruz 16 olduk çok şükür bakalım yinede kulağımız iltihap kapacak mı bir daha olmaz inşallah

antibiyotik kullanırken ishal olmalarının sebebi,antibiyotiğin vücuttaki zararlı bakterilerle beraber bağırsaktaki yararlı bakterileri de öldürüyor olması.antibiyotik kullanımı sırasında ishal miktarını en aza indirmek için suda eriyen probiyotiklerden alıp içirebilirsiniz,bütün eczanelerden rahatlıkla temin edebilirsiniz.

zaten doktorumuz maflorda veriyor her seferinde ama o kadar uzun sürüyor ki ishalin geçmesi artık işe yaramadığınıda düşündürüyor bana ama sanırım çok fazla kulak iltihabı olduğumuz için bu kadar dert ediyorum çok teşekkürler ilginize

evet biz büyükler antibiyotik kullanırken yanında hep yoğurt da yeriz anitbiyotiğin yan etkisini gidermek için.çocuklarda da bu böyle olur herhalde:)

benimde oglum bir aydır kulak ve bogazında sorun var bir türlü geçmiyor ve isal kaçınılmaz oluyor ben sebamedin üstünde bebek resmi olanını kullanıyorum ve çok iyi geliyor bir dene istersen geçmiş olsun bebeşe

çok teşekkürler şimdilik iyileştik bakalım bir daha tekrarlamaz inşallah eğer olursa aklımda olsun sizede çok geçmiş olsun

Geçmiş olsun NakrEdusA, bebeğine üzüldüm.

Öncelikle bunu söylemek isterim, oral yoldan alınan antibiyotikleri, barsak florasını bozuyor, yararı bakterileri ölüyor ve zararlı bakteriler çoağlıyor. Bu olay bir çok kez barsak enfeksiyona ve ihsale gidiyor. Bebeğin ihsal olduktan sonra halen antibiyotik kullanırsan bebeğin midesini mafedersin.
Şu anda bebeğin kaç aylık olduğunu tam olarak bilmiyorum, ama benim tavsiyem bu:
Pirinçi bol su ile kaynat, kaynama sorasında oluşan suyu ile bebeğe mama hazırla. Eğer bebek 6 aydan büyüksa, haşlanmış pirinçi de verebilirsin.
Bunları yanısıra, barsak florası yeniden restöre etmek için, bebeğine bol bol yoğurt yedir.
Antibiyotik ile devam etme artık, bizim zamanında o kadar antibiyotik içmemiştik ve Allah şükür sağlıklıyız.
Bebeğin halen kulak infeksiyonu oluyorsa, doktorla tek doz injeksiyon antibiyotik yazmasına talep et. Tek iğneyle infeksiyonu geçirir. En azında o kadar yan etkisi yoktur.
Yine bir tavsiyede bulunmak istiyorum, UMCA diye bir doğal antibiyotik var Türkiye'de. ( bitkiden yapılmış)
1 yaş altına verilmiyor yazıyor üstüne, ama ben 6 aylık bebeğe 5 damla verdim.
Doktorumuz hiç bir sakıncası yoktur, koruyucu etkisi var, yan etkileri yoktur dedi.
Ve bütün ailemi yatak döşek eden nezleyi biz güle oynaya geçirdik. ( Başka bir doktorumuz demiştir ki " Bu nezleden sonra bebeğin çok kötü kulak infeksiyonu olacaktır". Allah şükür böyle birşey olmadı. Sadece UMCA ve Corsal kullandık)
Pişik olayına gelince, asitli ihsali bebeğinin poposunu tahriş etmiştir.
Sudokremi çok met ettiler. Kullanmadım ama çok iyi geldiğini söyluyorlar.
Kullandın pişik kremi yanısıra Silverdin yanık ve yara kremi de kullanabilirsin, acıyı biraz hafifletir.

Galiba çok konuştum ben canım. Bebeğine acil şifalar dilerim.

Saruboceq, sana bir tavsiyede bulunmak istiyorum.
Senin bebeğin kızdır, pudra bebeğine kullanma.
Araştırmalara göre, kız bebeklerde kullanılan pudrayı, ileri yaşlarda oluşabilecek rahim kanserini tetikliyormuş. Sağlıcakla kalın

gunesmy çok teşekkürler çok güzel tavsiyelerde bulunmuşsun çok şükür şimdilik iyileştik inşallah bir daha tekrarlamaz bağırsakları bozulduğunda kestim zaten antibiyotiği yoğurt yedirmem malesef mümkün değil çünkü hiçbir şekilde yemiyor çığlık çığlığa ağlıyo zorlayınca ek gıdalarla hiç arası yok malesef bir mamamız var yediği onun içine ilaç falan katıyoruz böyle hastalanınca ancak ama yoğurt katılmıyor tadı değişiyor bu seferde yemiyor bebeğim 16 ay bitti 17 nin içinde tavsiyelerin aklımda olacak çok teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…