oğlum diş çıkarma zamanları malesef kulak iltihabı geçirip duruyor ve her seferinde kullandığımız antibiyotik bağırsaklarını bozuyor bu seferde ishalini ve poposundaki pişiği geçirmeye uğraşıyoruz bu durum beni çok yoruyor artık sizlerde de böyle oluyor mu antibiyotikler bebeklerinizin bağırsaklarını bozuyor mu bunu merak ediyorum
Geçmiş olsun NakrEdusA, bebeğine üzüldüm.
Öncelikle bunu söylemek isterim, oral yoldan alınan antibiyotikleri, barsak florasını bozuyor, yararı bakterileri ölüyor ve zararlı bakteriler çoağlıyor. Bu olay bir çok kez barsak enfeksiyona ve ihsale gidiyor. Bebeğin ihsal olduktan sonra halen antibiyotik kullanırsan bebeğin midesini mafedersin.
Şu anda bebeğin kaç aylık olduğunu tam olarak bilmiyorum, ama benim tavsiyem bu:
Pirinçi bol su ile kaynat, kaynama sorasında oluşan suyu ile bebeğe mama hazırla. Eğer bebek 6 aydan büyüksa, haşlanmış pirinçi de verebilirsin.
Bunları yanısıra, barsak florası yeniden restöre etmek için, bebeğine bol bol yoğurt yedir.
Antibiyotik ile devam etme artık, bizim zamanında o kadar antibiyotik içmemiştik ve Allah şükür sağlıklıyız.
Bebeğin halen kulak infeksiyonu oluyorsa, doktorla tek doz injeksiyon antibiyotik yazmasına talep et. Tek iğneyle infeksiyonu geçirir. En azında o kadar yan etkisi yoktur.
Yine bir tavsiyede bulunmak istiyorum, UMCA diye bir doğal antibiyotik var Türkiye'de. ( bitkiden yapılmış)
1 yaş altına verilmiyor yazıyor üstüne, ama ben 6 aylık bebeğe 5 damla verdim.
Doktorumuz hiç bir sakıncası yoktur, koruyucu etkisi var, yan etkileri yoktur dedi.
Ve bütün ailemi yatak döşek eden nezleyi biz güle oynaya geçirdik. ( Başka bir doktorumuz demiştir ki " Bu nezleden sonra bebeğin çok kötü kulak infeksiyonu olacaktır". Allah şükür böyle birşey olmadı. Sadece UMCA ve Corsal kullandık)
Pişik olayına gelince, asitli ihsali bebeğinin poposunu tahriş etmiştir.
Sudokremi çok met ettiler. Kullanmadım ama çok iyi geldiğini söyluyorlar.
Kullandın pişik kremi yanısıra Silverdin yanık ve yara kremi de kullanabilirsin, acıyı biraz hafifletir.
Galiba çok konuştum ben canım. Bebeğine acil şifalar dilerim.
Saruboceq, sana bir tavsiyede bulunmak istiyorum.
Senin bebeğin kızdır, pudra bebeğine kullanma.
Araştırmalara göre, kız bebeklerde kullanılan pudrayı, ileri yaşlarda oluşabilecek rahim kanserini tetikliyormuş. Sağlıcakla kalın