Antibiyotikler gribe fayda etmiyor

mondschein2

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2007
957
7
Antibiyotikler gribe fayda etmiyor

Grip, influenza virüsünün yol açtığı bir solunum yolu hastalığı olup, genel olarak ateş, burun akıntısı, boğaz ağrısı, kas ve eklem ağrıları, öksürük, halsizlik gibi şikayetlerle kendini gösterir.
Bunlar diğer solunum yolu virüslerinin de yarattığı şikayetlerle benzerdir ve ayrım yapmak kolay değildir. Ancak gripte bu belirtiler biraz daha ağır seyreder. Antibiyotiklerin grip üzerinde herhangi bir etkisi yoktur. İnfluenza virüsüne karşı yeni antiviraller geliştirilmiştir. Bunlar; ilk 24-48 saat içinde alındığı zaman etkili olan, hastalığın daha hafif ve daha kısa sürmesini sağlayan ilaçlardır. Grip olduklarını düşünen insanların bir an önce bir doktor ile görüşmesi ve bu konuda onun önerilerini alması uygun olur. Bu arada bol bol C vitamini içeren meyveleri tercih etmek de gribi önlemek için alınabilecek önlemler arasında bulunmaktadır.alinti (Sabah)

Arkadaşlar antibiyotik bir bağışıklık sistemi güçlendiricidir.

Mesela sarımsak da bir tür antibiyotiktir.

Virütik bir hastalık olan grip için ise direkt çare olan hiçbir ilaç yoktur. Piyasada satılan bazı tozlar var birden terleten sonra da iyi gelen. Ama onlar direkt çare ilaçlar değildir. Sadece vücuda bir anda çok yüksek enerji vererek hastalığı yenmeye çalışırlar. Çoğu zaman da yenerler ama vücuttaki bir çok uzvu çok fazla yormuş olarak çare olurlar. Mesela kalbi çok yorarlar. Yani uzun vadede yararlı tozlar değildir o suyla karıştırılanlar. Çok yüksek dozda enerjilerdir.

Gribi tedavi etmek istiyorsanız bağışıklık sisteminizi güçlendirmeniz gerekir o dönemde. Eğer doktorunuz antibiyotik verdiyse tabiki kullanın ama bunun dışında bol bol doğal c vitamini alın. Mesela portakal mesela mandalina mesela limon.
Bir de hafif geçiriyorsanız önce vitaminlerle geçiştirin. Her nezlede gripte kullanırsanız bir süre sonra ilaçlar etki etmemeye başlar. Karaciğerinizi de boşu boşuna yormuş olursunuz.

sagol canm guzel bilgilerin icinnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

ya ben çok fena grip oldum yazın ortasındaa limon yedim sabah ama.yatıştırımı beni acaba.günde kaç tane yemeliyim??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…