'Antibiyotikler çocukların tedavisinde etkisiz kalıyor'

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
'Antibiyotikler çocukların tedavisinde etkisiz kalıyor'
  • 7 saat önce
Paylaş
Image copyrightGetty
İngiltere'de yapılan bir araştırma, çocuklarda sık görülen bazı hastalıklara yol açan bakterilerin antibiyotiklere karşı direnç geliştirdiğini ortaya koydu.

Bristol Üniversitesi ile Imperial College London'dan araştırmacılar, Türkiye de dahil, 26 ülkede hastalardan alınan yaklaşık 78 bin koli basili örneğine dayanarak yapılan 58 araştırmanın sonuçlarını inceledi.

Bu çalışma sonunda, özellikle koli basili nedeniyle idrar yolu enfeksiyonu geçiren çocuklarda, sık yazılan antibiyotiklere karşı direncin çok yüksek olduğu belirlendi.

Araştırmacılar, OECD ülkelerinde hastalardan alınan örneklerden yarısında fazlasının ampisilin, yaklaşık dörtte birinin de trimetoprim içeren ilaçlara direnç geliştirdiğini gördüler.

Her on örnekten üçünün de co-trimoxazole tedavisine cevap vermediği tespit edildi.

Araştırmacılar OECD dışındaki ülkelerde bu oranların çok daha yüksek olduğuna dikkat çektiler.

Araştırma sonuçlarını kaleme alan Ashley Bryce "OECD dışında antibiyotiklere direncin artmasının nedenlerinden biri, bu ülkelerde antibiyotiklerin reçetesiz satılması olabilir" dedi.

Araştırmacılardan Dr Ceire Costelloe de, antibiyotiklerin etkisiz kalmasında daha önceki antibiyotik kullanımının etkili olduğunu, örneğin başka bir tedavi için antibiyotik alanların bundan sonraki altı ay içinde koli basiline yakalanması halinde alınan ilaçların etkili olmadığını söyledi.

http://www.bbc.com/turkce/haberler/2016/03/160316_antibiyotik_cocuk

Koli basili de etkisizdir belki ama kızım küçükken sık sık yakalandığı bademcik enfeksiyonunda doktorunun yazdığı bir antibiyotik bizim kurtarıcımız olmuştu, doktorumuzdan Allah razı olsun, sayesinde enfeksiyonun sebep olabileceği birçok şeyden korundu çocuğum.

Ben de küçüklüğümde adını hatırlamadığım bir iğne ile sık sık tekrarlayan enfeksiyondan kurtulmuşum ama doktor ergenlikte yine başlar demiş, başladı da.. 26 yaşındayım ve 40 gün önce bademcikleri aldırmak zorunda kaldım mecburen.. Kalbime vurmaya başlamıştı :/

Çok geçmiş olsun bademcik enfeksiyonu çok kötü bir illet, kalp başta olmak üzere birçok iç organa zararı var, kızımda 15 aylıktı ilk bademcik enfeksiyonunda, doktoru yılda 8 ve üzeri enfeksiyon olmadığı sürece aldırmayın bademcikleri, 7 yaşında bağışıklık sistemi yenilenecek o zamana kadar sabredin demişti, gerçektende 7 yaşından sonra çok şükür öyle şiddetli bademcik enfeksiyonu olmadı, şimdilerdeyse sene de bir kere hafif bir batma olursa oluyor ama enfeksiyona dönmüyor, bende en çok kalbine vurmasından korkuyordum antibiyotikte böbreklerde birikiyor biliyorsun, aldığı antibiyotikleri vücudundan atsın diye sık sık su içiriyorduk, Allah'tan su içmesini seven bir çocuktu.

Antibiyotiklerin her sıkışınca kullanılmasından yana değilim fakat bazende ondan başka hiçbir şey işe yaramıyor ne yazık ki

Teşekkür ederim. Benimkiler artık paramparça olmuştu, antibiyotik tedavisi işe yaramaz hale gelmişti. Sağlam halini gören doktorlar bile bunlardan bir an önce kurtul diyorlardı. Gerçekten de bu kadar kötü değilse kimseye ameliyatı tavsiye etmiyorum çünkü cidden aşırı zor bir ameliyat sonrası süreci var. Öyle bir acı yok. 40 gün olmasına rağmen benim hala dikişlerim var ve hala yangın yeri orası.. Zaten doktor bu sefer de farenjit olacaksın hatta belki daha ağır geçecek dedi, tek kalbime zarar vermeyecek işte artısı o..

Bir ek bilgi :Bebeklerde diş çıkarma döneminde kullanılan antibiyotik diş minelerine zarar verdiği için dişte kalıcı olarak sararma yapıyor.

bademcik ameliyatı küçük yaşlarda biraz daha kolay oluyor sanırım, erişkinlerin bademcik ameliyatlarının zor olduğunu duymuştum, evet artık faranjit olacaksınız, bağışıklık sisteminiz, bünyeniz güçlüyse sık sık olmazsınız.
Kurtulmanız iyi olmuş, kalbe verdiği zarar düşünülünce faranjit olmaya razı oluyor insan.

nameaver katılıyorum size, dişlerde sararma yapıyor, hatta bebeğinize sık sık antibiyotik vermek zorunda kalıyorsanız süt dişleri antibiyotiğe bağlı olarak yumuşayıp eriyor, kızımda yaşadım maalesef tekrarlana bademcik enfeksiyonları sırasında için korkutucu olan etkilerden korundun diye doktorunun yazdığı antibiyotiği kullanırken dişlerini feda etmek zorunda kaldık kalıcı dişleri gayet sağlıklı fakat eriyen süt dişlerinin yerine kalıcı dişler çıkana kadar ki süreçte birkaç yıl zorlandı evlatçım

Bildigim kadari ile Tetracycline adli antibiotik cocuklarda dislere zararli, hamilelerin bile almamasi gereken bir antibiotik. Dogmamis cocugun bile kalici dislerini sari veya griye donusturebiliyor. Ayrica bu ilaci kullanirken emziren annelerin de sutunden geciyor.

Antibiotikler bilincsiz kullanildigi icin bakteriler direnc kazaniyor.

Antibiotik viruslerin yol actigi hastaliklarda etkili degildir, mesela grip gibi. Ama grip olan da deniyor.

Antibiotige baslandiginda aynen kullanma talimatinda yazdigi gibi belli saat araliklarinda ve vaktinde alinmali, hastalik belirtileri gectiginde "iyilestim artik, gerek kalmadi" diye kesilmeyip butun ilac bitene dek kullanilmali. Bunlara uyulmadigi icin ilac zamani gecirildiginde veya tedavi erken kesildiginde tamamen yok olmamis bakteri kendini o antibiotige karsi yeniliyor, ayni asi olmus gibi direnc gelistiriyor. Iste size antibiotige direncli yeni bakteri.

Koli basili degil de daha ziyade antibiotige direncli-koli basili tehlikeli hastaliklara yol acabiliyor. Bu konu bizi asar. Devletin bazi antibiotikleri tavuk ve buyukbas hayvan yetistiricilerine yasaklamasi gerekiyor. Yani bazi tur antibiotikler hayvanlara verildiginde antibiotige direncli koli basiline sebep oluyor ve bu hayvanlarin etini yiyen insanlar da hastalaniyor, bu bakteri antibiotige direncli oldugu icin de hastalik agir seyrediyor. Gelismis ulkelerde bu bir kac tur antibiogin kullanimi et besicilerine yasaklanmis ama gelismekte olan ulkelerde kullanim hala devam ediyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…