• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Antı toksoplazma

dilaahraa

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2025
37
9
1
23
merhaba doktorum kan testi istemişti btün değelerime bakmak için bir bakabilir misiniz anormal bir şey varmı evde kedim var özellikle toxoplazma çok önemli benim için

Eklentiler

• IMG_1887.webp
    IMG_1887.webp
    39,9 KB · Görüntüleme: 34
  • IMG_1888.webp
    IMG_1888.webp
    39,9 KB · Görüntüleme: 31
  • IMG_1889.webp
    IMG_1889.webp
    39,1 KB · Görüntüleme: 31
merhaba doktorum kan testi istemişti btün değelerime bakmak için bir bakabilir misiniz anormal bir şey varmı evde kedim var özellikle toxoplazma çok önemli benim için
Bir sorun görünmüyor. Aktif veya daha önce geçirilmiş toksoplazma da yok 😊

Test sonuçlarınıza genel bir yorum yapabilirim, ancak kesin yorum ve tedavi için mutlaka doktorunuza danışmalısınız.

Sonuçların Genel Değerlendirmesi

1. Anti-Rubella IgG: 328,2 (Referans Aralığı: 0-10)
    • Yüksek değer (pozitif), geçmişte kızamıkçık enfeksiyonu geçirdiğinizi veya aşı ile bağışıklık kazandığınızı gösterir. Bu iyi bir durumdur, çünkü bağışıklığınız var demektir.
  2. Anti-Rubella IgM: 0,270 (Referans Aralığı: 0-0,8)
    • Negatif çıkmış. Bu, şu an aktif kızamıkçık enfeksiyonunun olmadığını gösterir.
  3. Anti-Toxoplazma IgG: 0,130 (Referans Aralığı: 0-2,99)
    • Negatif, daha önce toksoplazma enfeksiyonu geçirmediğinizi veya bağışıklığınız olmadığını gösterir.
  4. Anti-Toxoplazma IgM: 0,208 (Referans Aralığı: 0-0,8)
    • Negatif, şu anda aktif bir toksoplazma enfeksiyonu olmadığını gösterir.
  5. HBsAg (Hepatit B yüzey antijeni): Negatif
    • Hepatit B virüsü taşımadığınızı gösterir.
  6. Anti-HBs: 2,00 (Referans Aralığı: 0-10)
    • Düşük seviyede bağışıklık olabilir. Daha önce Hepatit B aşısı olduysanız, bağışıklığın yetersiz olup olmadığını doktorunuz değerlendirebilir.
  7. Anti-HCV (Hepatit C antikoru): 0,067 (Referans Aralığı: 0-0,9)
    • Negatif, Hepatit C virüsüne karşı bir enfeksiyon geçirilmediğini gösterir.
  8. Anti-HIV: 0,270 (Referans Aralığı: 0-0,9)
    • Negatif, HIV enfeksiyonu olmadığını gösterir.

Özetle:

• Kızamıkçık (rubella) bağışıklığınız var.
  • Şu an aktif bir kızamıkçık veya toksoplazma enfeksiyonunuz yok.
  • Hepatit B, C ve HIV testleriniz negatif, ancak Anti-HBs (Hepatit B antikoru) seviyeniz düşük. Bağışıklık durumunu değerlendirmek için doktorunuza danışabilirsiniz.

Doktorunuza danışarak sonuçlarınızı detaylı değerlendirmesini isteyebilirsiniz. Özellikle hamilelik planlıyorsanız, bağışıklık durumunuz önem arz edebilir.
Yapay zekaya sordum🤭

Test sonuçlarınıza genel bir yorum yapabilirim, ancak kesin yorum ve tedavi için mutlaka doktorunuza danışmalısınız.

1. Anti-Rubella IgG: 328,2(Referans Aralığı: 0-10)
    • Yüksek değer (pozitif), geçmişte kızamıkçık enfeksiyonu geçirdiğinizi veya aşı ile bağışıklık kazandığınızı gösterir. Bu iyi bir durumdur, çünkü bağışıklığınız var demektir.
  2. Anti-Rubella IgM: 0,270(Referans Aralığı: 0-0,8)
    • Negatif çıkmış. Bu, şu an aktif kızamıkçık enfeksiyonunun olmadığını gösterir.
  3. Anti-Toxoplazma IgG: 0,130(Referans Aralığı: 0-2,99)
    • Negatif, daha önce toksoplazma enfeksiyonu geçirmediğinizi veya bağışıklığınız olmadığını gösterir.
  4. Anti-Toxoplazma IgM: 0,208(Referans Aralığı: 0-0,8)
  6. Anti-HBs: 2,00(Referans Aralığı: 0-10)
    • Düşük seviyede bağışıklık olabilir. Daha önce Hepatit B aşısı olduysanız, bağışıklığın yetersiz olup olmadığını doktorunuz değerlendirebilir.
  7. Anti-HCV (Hepatit C antikoru): 0,067(Referans Aralığı: 0-0,9)
  8. Anti-HIV: 0,270(Referans Aralığı: 0-0,9)

Özetle:

• Hepatit B, C ve HIV testleriniz negatif, ancak Anti-HBs (Hepatit B antikoru) seviyeniz düşük. Bağışıklık durumunu değerlendirmek için doktorunuza danışabilirsiniz.

Doktorunuza danışarak sonuçlarınızı detaylı değerlendirmesini isteyebilirsiniz. Özellikle hamilelik planlıyorsanız, bağışıklık durumunuz önem arz edebilir.
Yapay zekaya sordum🤭
Merhaba nasıl yaptığını bana da anlatır mısın benimde testim var da ben yapayım 🥰

1. Anti-Rubella IgG: 328,2(Referans Aralığı: 0-10)
  2. Anti-Rubella IgM: 0,270(Referans Aralığı: 0-0,8)
  3. Anti-Toxoplazma IgG: 0,130(Referans Aralığı: 0-2,99)
  4. Anti-Toxoplazma IgM: 0,208(Referans Aralığı: 0-0,8)
  6. Anti-HBs: 2,00(Referans Aralığı: 0-10)
  7. Anti-HCV (Hepatit C antikoru): 0,067(Referans Aralığı: 0-0,9)
  8. Anti-HIV: 0,270(Referans Aralığı: 0-0,9)

Özetle:

Yapay zekaya sordum🤭
gerçekten çok çok teşekkür ederim çok sağolun ❤️

Back