Sivilceli Ciltler Anti Sivilce | Kesinlikle Bakmalısınız | Sorum Var

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

AnteMortem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2010
2
0
Arkadaşlar Merhaba ;
Hepimiz akneden ve türevlerinden şikayetçiyiz .
Önce bildiklerimi paylaşayım . Sonra da sorumu sorayım .
Bugüne kadar bir genç kız olarak sivilcelerle amansız mücadele verdim ve sonunda savaşı yener gibi oldum . :jeyyar::jeyyar:

Haftada bir muhakkak cildinize peeling yapmalısınız . a.s
Evde peeling yapmak çok basit .
1 çay kaşığı tuz >> gözeneklerin temizlenmesini
1 çay kaşığı koz şeker >> cildin arındırılmasını
1 çay kaşığı süt >> sıkılaşmasını
1 çay kaşığı zeytinyağı >> nemlenmesini

sağlar . Ben be kürü muhakkak yapıyorum her hafta . Size de şiddetle tavsiye ederim .

Sonrasında cildiniz sivilceli olsun veya olmasın muhakkak bir cilt temizleyici jeliniz ve toniğiniz olmalı . Her gün dışarıda bir sürü toz ve bakteri yapışıyor yüzünüze . Önce temizleyip arındırmalı , sonrasında tonikle sıkılaştırmanızda fayda var .yerimseniben

Ayrıca ; gül suyu gibi doğal ürünleri de yüzünüzde kullanabilirsiniz .
Gül suyunun ferahlatıcı bir etkisi var , tavsiye ederim .sengözlerimebaksanab

Muhakkak bir cilt nemlendirici kreminiz olmalı , bunu günde bir kez yüzünüzü temizledikten sonra uygulayın .

Siyah noktalar için ; peeling tarifi :
2 tatlı kaşığı yoğurt
2 çay kaşığı limon suyu

Yoğurdun nemlendirici , limon suyunun ise temizleyici ve antiseptik etkisi var .
Ben 15 gün boyunca kullandım ve özellikle burnumda ve çene bölgemdeki siyah noktalar şimdi tek tük kaldılar .

Elma sirkesi ; kesinlikle bir mucize .
Elma sirkesi çok asidik olduğundan biraz suyla seyreltip yüzünüze sürebilirsiniz .

Ayrıca ; arkadaşımın eczaneden aldığı taktik .
Yüzünüze 10dk buhar banyosu yaptıktan sonra , enjektörle yani bildiğimiz hastane iğnesiyle , ucunu çıkardıktan sonra siyah noktalara bastırıp hafifçe çekiyoruz .
Siyah noktalarınızı bu şekilde temizleyip , tonikle sıkılaştırabilirsiniz . Üstte verdiğim siyah nokta peeling tarifiyle gerçekten %100'e varan sonuçlar alırsınız .

Tavsiyem ; Avon marka Clearskin ürünlerinden kullanmanız . Gerçekten çok kısa sürede gerçekten çok iyi sonuçlar almak mümkün .

Şimdi sorum ; Regl dönemimde sivilcelerim çıkıyor ve istemeden de olsa elim kayıyor , tırnaklıyorum ve sıkıyorum .
Sonrasında bunlar yara halini alıyor ve uzun süre geçmiyor . Bir çözümünüz var mı ?

İkinci sorum ; Alnımda saçlarıma perçem yaptırdığımdan beri pıtır pıtır yağ bezeleri oluştu . Her hafta peeling yaptığım halde aynı duruyorlar . Ne yapabilirim ?

Şimdiden teşekkür ederim .opuyorumnanaktan

cnm bilgiler için teşekkürler

ilk sorunun cevabı : kendine hakim olup tırnaklayıp sıkmayacaksın sivilcelerini:)

ikinci sorun için şimdilik perçem kullanma istersen ve iyi yanıt verebilecek bir cildiyeciye sormalısın bence cildin çok hassas cnm
sağlıklı günler

Avon'un Clearskin ürünlerine ben de ne zamandır bakıyorum ama emin olamadım bi türlü canım. Gerçekten işe yarıyor mu? Bi de hangi ürünlerini kullandığını yazarsan çok memnun olucam canım boshayallersmile
Ayrıca perçem kullanırken benim de alnımda aynı sorun oluyo bi çaresini bulamadım perçemleri toplayınca 2 haftada fln hiç bisi kalmıyo ama perçem varken :sm_confused:

X