• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anti rubella ıgg ve ıgm pozitif!

bilgge

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2012
85
38
88
Kasım ayında yapılan kızamıkçık testinde ıgG olanda(32. 1) pozitif yani bağışıklığım var gözüküyor 1 hafta önce yapılan IgM testinde de (1.37)pozitif yani enfeksiyonu geçiriyor gözüküyor .daha önce böyle bir şey yaşayan var mı ya da bu konuda bilgisi olan?

Evet ben varım su anda bu durumu yaşayan. Anti rubella igg pozitifken igm'de 1.73 pozitif cikti. Avidite testi verdim bugün sonuçları bekleyeceğim. hastaligi geçirdiğime dair hiç bir belirtim olmasada anaokulu öğretmeni olmam korkutuyor tabi.

Merhabalar ben dün yaklaşık 5 haftalık hamile olduğumu öğrendim. Bazı tetkikler yapıldı rubella IgG (78.3)+, rubella IgM(56.7)+ çıktı yani IgG+ olması daha önceden kızamıkçığa karşı bağlışıklığımın olduğunu gösteriyor ama IgM şuanda yada yakın zamanda bu enfeksiyonu geçirdiğimi gösteriyor bana rubella IgG avidite testi yapılması gerektiğini söylediler. Aslında ben hastanede çocuk polikliniğinde çalıştığım için 9. ve 10. ayda kkk aşısıda olmuştum ama rubella IgM niye pozitif çıktı anlayamıyorum. Başına bu tür durum gelen var mı bebeğinize sağlıklı bi şekilde kavuştunuz mu dünden beri çok tedirginim hamileliğime sevinemedim bile

Rubella ıgg pozitif ıgm sınırda çıkan var mı doktor salı tekrar test yapıcaz dedi ama içim içimi yiyor nasıl geçicek onca zaman bilmiyorum

bendede pozitif. bi sakincasi varmi. hamile degilim. bebek tedavisi gorucem
Ben biraz arastırdımda gebe kalmadan önce tedavi olursak bişey olmuyor ama gebeyken bu hastalığı geçirirsek bebek gelişimi için sıkıntılı ve ıgg yukseliğinde sorunyok ama ıgm sıkıntılı oldunu söylediler az önce doktoruma konuştum tekrar şimdilik bir sorun olmadını sadece takip edilmen gerekiyor dedi sık sık bu tahlilde bakıcaz dedi

Ben biraz arastırdımda gebe kalmadan önce tedavi olursak bişey olmuyor ama gebeyken bu hastalığı geçirirsek bebek gelişimi için sıkıntılı ve ıgg yukseliğinde sorunyok ama ıgm sıkıntılı oldunu söylediler az önce doktoruma konuştum tekrar şimdilik bir sorun olmadını sadece takip edilmen gerekiyor dedi sık sık bu tahlilde bakıcaz dedi
igm negatif.

Ne oldu acaba bebegini doğdu mu kızamıkçık geçirenler yazsın nolur

Bende 9. Haftamda rubella igg ve igm pozitif çıktıgından avidite testi aldılar modada bugün 0.93 çıktı ama ne anlama geliyor bilemiyorum bugün doktora soracağım inşallah yüzdelik bir değer olarak görünmüyor e nabızda

Bende 9. Haftamda rubella igg ve igm pozitif çıktıgından avidite testi aldılar modada bugün 0.93 çıktı ama ne anlama geliyor bilemiyorum bugün doktora soracağım inşallah yüzdelik bir değer olarak görünmüyor e nabızda
Doktor yorumumuda yazayım belki benim durumumda olan biri olur 0.4 e kadar düşük aviditemiş 0.4 üstü yüksek aviditemiş yani benimkisi yüksek aviditeye giriyormuş En az 4 aydan önce geçirmişim Sorun etmezmiş gebelik için

Bu testler ne oluyor kızlar benden de istedi doktor düşük yaptım. Devlet hastanesi yapıyor mu? Kan mı veriyoruz?

Evet ben varım su anda bu durumu yaşayan. Anti rubella igg pozitifken igm'de 1.73 pozitif cikti. Avidite testi verdim bugün sonuçları bekleyeceğim. hastaligi geçirdiğime dair hiç bir belirtim olmasada anaokulu öğretmeni olmam korkutuyor tabi.
Ne yaptınız acaba

Kasım ayında yapılan kızamıkçık testinde ıgG olanda(32. 1) pozitif yani bağışıklığım var gözüküyor 1 hafta önce yapılan IgM testinde de (1.37)pozitif yani enfeksiyonu geçiriyor gözüküyor .daha önce böyle bir şey yaşayan var mı ya da bu konuda bilgisi olan?
Ne yaptınız acaba

Back
X