Anti faktör xa değerim

kalbimsenisecti

Allah'u Ekber Kebira, Velhamdü Lillahi Kesira..
Kayıtlı Üye
4 Mart 2014
384
482
Merhaba Hocam bende mfhtr genlerinde heterezigotum. ilk bebeğimi 4 aylıkken karnımda kaybettiğim için bu gebeliğimde iki doktor tarafından takip edilmeyi tercih ettim. (6+3 günlük tüp bebek hamilesiyim). iki doktorum da antifaktor xa hakkında çok farklı konuşuyor o yüzden size de sormak istedim. gittiğim doktorlardan biri antifaktör xa testimi heparin iğnesi vurulduktan neredeyse 16 saat sonra yaptırdı değerim 0.01 çıktı ve günlük aldığım hibor 3500 ü iki katına çıkardı. diğer doktorum ise testin heparin alındıktan 4 saat sonra yapılması gerektiğini söyledi ve testi tekrarlatıcak. sizce doğrusu hangisi ve 0.01 ne anlama geliyor. çok teşekkür ederim..

Merhabalar :Anti-Xa testi rutin olarak istenmemekle birlikte kan LMWH( düşük molekul agırlıklı heparın - kan sulandırıcı tedavı) konsantrasyonlarını değerlendirmek istediğinde bu test yapılabilir. Anti-Xa konsantrasyonu tedavi edici aralığın altındaysa heparin dozajının artırılması gerekebilir. Konu hakkında hematolog ile de görüşülmesini tavsiye ederım çünkü rutınde kendı pratıgımızde ve klınığimizde uyguladıgımız bir yöntem degıldır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…