Anti depresan baslangici :(

evlaefe

Guru
Pro Üye
11 Mart 2013
9.618
13.008
498
Kizlar venegis xr diye bir ilaca baslayacagim .Prospektusu okudum yan etkileri o kadar cok ki kullanmaya gozum korktu 1 hafta 37mg sonra 75mg baslayacagim.Kullanan arkadaslar varsa yan etki sorunlari nedir ?ve etkilrsimini gorduler mi? paylasabilir misiniz?
Benim teshisimin bile adini unuttum arada beyin reset atiyor ve ani sinir bosalmasi yasiyorum ve parmak uclarima kadar hissediyrm bunu.
Ama yan etki korkusuna ilac kullanmaya baslayamadim.
Baslarsamda buradan yine etkilesimlerini yazacagim.

İyi de bu ilacı yazan doktordan daha mı iyi biliyorsunuz da ilaca başlamakta tereddüt ediyorsunuz? Boşuna doktor ünvanı alıp 6+2 sene okumuyor bu insanlar. Güvenmezseniz iyileşemezsiniz zaten. Bence güven olayını aşıp tekrar doktora gidin bu şartlar altında ilaç kullanmak da kar etmez benden demesi 2 senedir ilaç kullanan biri olarak söylüyorum tecrübelerime dayanıyorum. Beyninde başlayacak önce.

Evet haklisin gercekten ama o m yan etki korkusu beni olumsuz etkiliyor.Hocanin okul egitimi tecrubesini sorguluyor degilim beni yanlis anlamissin.
Peki seni olumsuz etkileyecek yan etkiler yasadin mi

Son düzenleme:
Evet haklisin gercekten ama o m yan etki korkusu beni olumsuz etkiliyor.Hocanin okul egitimi tecrubesini sorguluyor degilim beni yanlis anlamissin.
Peki seni olumsuz etkileyecek yan etkiler yasadin mi
Ani ölüm isteği yazıyor yaygın yan etkiler arasında benim ilacım için :) 2 senedir de kullanıyorum ilk günler de dahil şimdi de öyle hiç bir yan etki görmedim bu bahsettiğim de asla olmadı :) insanlar benim ilacımı duyunca aman allahım tehlikeli diyor ama doktorum ve ben bana çok iyi geldiğini biliyoruz ve devam ediyorum Allah'a şükür en ufak yan etki de yaşamıyorum yaşamadım da. O yazan yan etkiler herkes için geçerli değil. Sadece bir insanda bile görülse yazmak zorunda ilaç firmaları. Her yazan da olacak diye bir şey Yok :)

Icimi rahatlattin gercekten cok tesekkurler

Ben 20 mg. bir ilaca başladım. Mutluluk hormonumun eksik oldugu soylendi karşıdan bakilarak anlasilan birsey heralde diye düşündüm hayatimda mutlu eden birşey yokken nasıl mutlu yapacagini düsündüm açıkcasi merak:) süreci yaziyorum:

Ilk 2 hafta full uyudum enerjim yok gece ve gunduz (yatagimi toplasam yorulup uyuyodum)

Ikinci hafta yavas yavas duzeliyorum sandim disari cikabildim ama kafa bomboş sakinim

3 ve 4 sanirim saf biri oldum kafam calismiyordu dusunmek istiyorum sorunlarimi cozmem lazim sakinlesmisken diye dusundum ama sorunum aklima gelmiyor tamamen boş zorlayinca kafami uykum geliyor

Sonra ilacin aciklamasini okuyarak 2 kutu daha aldim devam ettim etki etme suresi diye dusunerek sakın yapmayin

2. Kutuya basladim bunyem alisti sandim sakinim koca gün kanepede otursam sıkılmiyorum koca gün telefondan oyun oynayabiliyorum bu hosuma gitti

Enerjim yok ama oturmak ve uzanmak disinda birsey yapamiyorum karakterim bu degildi tabi.

3. Kutuya gectim tamamen unutkanlik basladi söyleyecegim her kelimeyi unutuyorum alt yazili film izliyemiyorum dikkat dağinikligi herzaman gittigim yerleri bulamiyorum

Yemek yiyecek gücü bulamiyip aksama kadar ac bekledim bir gün normalde ben hasta olsamda yemek yiyebilen biriydim

Enson ellerimde uyuşma oldu ogece birakma karari aldim

Yarim ictim ertesi gun icmedim ertesi gun yarim sonra bir korkuyla yanlis birseymis ama kestim bianda suanmi durumum:

Unutkanlik devam ediyor. Eskiye oranla iyi
Halsizlik devam baş dönmesi basladi en korkutan kismi ilaci kullanirken elimin uyusmasindan sonra ilaci birakmamla delirmisim gibi ruyalar göruyorum bilimkurgu filimi gibi ne yasadiysam gun icinde onlarla karisik fantastik ruyalar korkmuyorum desem yalan soylemis olurum

Eskiden hayattan bezmisligim vardi herseyden biktim hersey anlamsiz çoğu insan konustuklari konular sacma ve ayni gelirdi hicbir mutlu olma sebebim yoktu ilac surecimden sonra ise durumumu sorarsaniz:)

Can derdine düştüm aizamer olmaktan delirmekten korkuyorum ve hergün bugun disari cikmaliyim diye kendimi motive ediyorum bir turlu cikamiyorum enerji yok

Canan karatayin bağirsaklar ve depresyon ile alakali videosunu izledim internetten o kendime getiriyor beni yeni uygulamaya basladim tavsiye ederim ilacin yan etkilerini cozersem üzerimdeki daha ilacin yanindan gecmem.

Lütfen kafadan atmaya calisan doktorlarin yazdigi ilaclati tekrar dusunun imkaniniz varsa arastirin emin degilseniz baska doktorada gidin. Bu benim tecrübem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…