Bisküvi - Kurabiye Tarifi Antep Fıstıklı Kakaolu Kurabiye - Pakmaya Kakao Sponsorluğunda

kucukbikadin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2015
3.110
5.728
158
Merhabalar kadınlar kulübünün güzel hanımları..

Size bugün Antep Fıstıklı Kakaolu Kurabiye tarifi vermek istiyorum.

Malzemeler:
  • 120 gram
    tereyağı
  • 1 adet
    yumurta
  • 1 su bardağı
    pudra şekeri
  • 1,5 yemek kaşığı
    kakao
  • 1 paket
    vanilya
  • 2 - 2,5 su bardağı
    un
Üzeri için:
  • 100 gram
    çikolata
  • 70 gram
    antep fıstığı içi
IMG_6170.webp

Hazırlanışı:

Bir kabın içine pudra şekeri, kakao, tereyağı ve yumurtayı alıp, önce mikserle güzelce çırpıyoruz

IMG_6172.webp

Daha sonra içerisine unu ilave ederek güzelce yoğuruyoruz. Hamuru tezgaha alıp merdane yardımıyla açıyoruz düzleştiriyoruz. Yuvarlak bir kurabiye kalıbı ya da çay bardağıyla yuvarlak kurabiyeler çıkarıyoruz. Ben çay bardağı ağzını tercih ediyorum daha pratik geliyor.

IMG_6174.webp

Hamur bitene kadar aynı işlemi uyguladıktan sonra pişirme kağıdı serili bir fırın tepsisine tüm kurabiyeleri yerleştiryoruz. 180 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika kadar pişiriyoruz. Buraya dikkat 11 dakika olmasın sertleşmeye başlıyor fazla kalırsa.

IMG_6176.webp

Piştiğinde çıkarın ve ılıyana kadar oda sıcaklığında dinlendirin. Çikolatayı benmari usulü eritin. Her türlü çikolata olabilir tercihe kalmış ben bir kare bitter ve bir kare sütlü karıştırarak tercih ediyorum. Antep fıstığını da ister toz halde ister daha irice çekip hazırlıyoruz. Biz irice olmasını ağza gelmesini seviyoruz.

IMG_6175.webp

Kurabiyelerin yarısını erimiş çikolataya batırıp, üzerlerini Antep fıstığı ile süslüyoruz. Çikolata üzerinde donduğunda keyifle yiyebilirsiniz. :KK24: Kurabiyelerimiz hazır..

Afiyet olsun :kk77:

Snapseed.webp
Snapseed2.webp

Malzemeler:
  • 120 gram
    tereyağı
  • 1 adet
    yumurta
  • 1 su bardağı
    pudra şekeri
  • 1,5 yemek kaşığı
    kakao
  • 1 paket
    vanilya
  • 2 - 2,5 su bardağı
    un
Üzeri için:
  • 100 gram
    çikolata
  • 70 gram
    antep fıstığı içi
Eki Görüntüle 2195311

Hazırlanışı:

Bir kabın içine pudra şekeri, kakao, tereyağı ve yumurtayı alıp, önce mikserle güzelce çırpıyoruz

Eki Görüntüle 2195312

Daha sonra içerisine unu ilave ederek güzelce yoğuruyoruz. Hamuru tezgaha alıp merdane yardımıyla açıyoruz düzleştiriyoruz. Yuvarlak bir kurabiye kalıbı ya da çay bardağıyla yuvarlak kurabiyeler çıkarıyoruz. Ben çay bardağı ağzını tercih ediyorum daha pratik geliyor.

Eki Görüntüle 2195313

Hamur bitene kadar aynı işlemi uyguladıktan sonra pişirme kağıdı serili bir fırın tepsisine tüm kurabiyeleri yerleştiryoruz. 180 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika kadar pişiriyoruz. Buraya dikkat 11 dakika olmasın sertleşmeye başlıyor fazla kalırsa.

Eki Görüntüle 2195314

Piştiğinde çıkarın ve ılıyana kadar oda sıcaklığında dinlendirin. Çikolatayı benmari usulü eritin. Her türlü çikolata olabilir tercihe kalmış ben bir kare bitter ve bir kare sütlü karıştırarak tercih ediyorum. Antep fıstığını da ister toz halde ister daha irice çekip hazırlıyoruz. Biz irice olmasını ağza gelmesini seviyoruz.

Eki Görüntüle 2195315

Kurabiyelerin yarısını erimiş çikolataya batırıp, üzerlerini Antep fıstığı ile süslüyoruz. Çikolata üzerinde donduğunda keyifle yiyebilirsiniz. :KK24: Kurabiyelerimiz hazır..

Eki Görüntüle 2195316 Eki Görüntüle 2195317

Sen naptın abla ya.... ellerine emeğine sağlık . fevkaladenin fevkinde görünüyor. :hamarat::KK200:

Malzemeler:
  • 120 gram
    tereyağı
  • 1 adet
    yumurta
  • 1 su bardağı
    pudra şekeri
  • 1,5 yemek kaşığı
    kakao
  • 1 paket
    vanilya
  • 2 - 2,5 su bardağı
    un
Üzeri için:
  • 100 gram
    çikolata
  • 70 gram
    antep fıstığı içi
Eki Görüntüle 2195311

Hazırlanışı:

Eki Görüntüle 2195312

Eki Görüntüle 2195313

Eki Görüntüle 2195314

Eki Görüntüle 2195315

Eki Görüntüle 2195316 Eki Görüntüle 2195317
Elıne saglık basarılar canım

Ellerinize sağlık, yarışmada başarılar diliyorum.❤️:kk77:

Ellerine sağlık canım, yarışmada başarılar dilerim. :)

Ellerinize sağlık:KK200: Yarışmada başarılar dilerimEn Büyük TÜRKİYE

çok güzel gorunuyorlar ellerine saglik basarilar:KK200:

Yine hoş bir kurabiye daha :rolleyes:
Ellerinize sağlık harika duruyorlar başarılar dilerim :KK200:

Ellerine emeğine sağlık canım başarılar

Eline saglik basarilar dilerim:)

Ellerine sağlık canım kakaolu çikolatalı her şeyi çok severim başarılar diliyorum

Elıne saglık basarılar canım

Ellerine sağlık canım, başarılar dilerim :KK200:

Ellerinize saglık,
Yarışmada başarılar dilerim :KK19:

Çok teşekkürler :KK200: Hepimize bol şanslar olsun.. :KK49:

Back
X