• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

antalyalı bayanlar kıl-tüy derdimiz sonsuza kadar bitiyor, MÜJDEEEE !!!

kitty28

Nirvana
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2007
1.545
570
658
46
Antalya
slm kızlar önce şöyle başlayayım...güzellik uzmanı bir arkadaşımın ablası yıllardır hollanda da lazer epilasyon yapıyor.tatile her geldiğinde kaymak gibi oluşunu kıskanır "şu makineyi bi getir gelirken" derdik.o da "uçakta bişey olursa naparım,çok pahalı makine" der getirmezdi.
zaten getirse bile onun kısa tatili bizi kurtarmazdı muhtemelen.5 yılda tamamlardık 5 seansı herhalde =)
neyse şimdi benim arkadaşım da sonunda amerikadan cihazın siparişini verdi ve eğitimini aldı.
cihazın adı "lightsheer diode" .google da taradım,sadece istanbul'da çok lüx 2 klinikte bulabildim.
lazer epilasyonda 3.jenerasyon olarak geçiyor bu cihaz.ilk jenerasyon çoğumuzun yaptırıp sonuçlarından tatmin olmadığı "İPL". 2.si ise yakın zamana kadar en iyisi olarak bildiğimiz "alexandride". bu 3. jenerasyon "light sheer diode" ise lazer epilasyonda gelinen son nokta ve FDA onaylı.kalın tüylerde 2-3 seans, ayva tüylerinde 5 seansda tüyler bitiyormuş.önceki teknolojilerden farklı olarak tüylerin kalın,cildin beyaz olmasına gerek yokmuş.
bunlar okuduklarım.arkadaşımın ablasında zaten hiç tüy kalmadı.arkadaşıma da eğitim esnasında tek bir seans uygulamışlar.ve onda da neredeyse hiç çıkmadı.inanamadım! sabirsizlikla cihazın gelmesini bekliyorum.ki ikisi de esmer bu arada.
tlf adres yazarsam reklamama mı girer bilemiyorum. özelden sorarsanız yazarım.birçok arkadaşım işe yaramayan yöntemlere para döktüler bu güne dek.lazer epilasyonda son nokta ayağımıza geliyor,biz bundan faydalanalım =) tüysüz günler dilerim...zemuszemus

canim bu antalyada nerde ben cidden çok ilgileniyorum bu konu ile hatta adres telefon fiyat listesi herseyi yazabilirsin ozelden :D

Evet canım bende internetten bir araştırayım ama merak ettim doğrusu banada özelden bilgilerini atarsan sevinirim...:)

Bir hekim olarak yazılanları biraz hayret biraz tebessümle okuyorum:) bahsedilen lazer ülkemizde yıllardır pek çok klinikte kullanılan bir cihazdır ve en önemlisi bir mucize değildir.lazer teknolojilerinde şuan 3.generasyon yani diot teknolojisi 3 yıl önce vardı ve şuan 4.generasyondayız yani nd/YAG ve bu generasyon artışı makinaların daha iyi olduğu anlamına gelmez.alexandırate cihazları esmer insanlarda yanık riskini artırdığı için diot teknolojisi üretildi ancak diot istenilen başarıyı siyah kıllarda yakalayamadığı için nd/YAG teknolojisine geçildi,zaten bahsi geçen cihaz çok tercih edilen bir cihaz olsa ünlü hastaneler bu cihazıda alırlar,örneğin ................... adresinde referanslar bölümüne girip fotona (nd/YAG)işaretleyin ve teknolojinin hangi ünlü kliniklerde olduğuna bir bakın derim,yine söylüyorum alexandrıte ve nd/YAG lazerler ülkemizdeki insan profiline en uygun olanlarıdır ve yaz döneminde nd/YAG daha tercih edilmelidir.

son bir not ülkemiz sağlık bakanlığı kanun ve yönetmeliklerine göre poliklinik,tıp merkezi ve hastaneler dışında lazer teknolojisi kullanımı yasaktır ve sadece doktor kontrolündedir bilgilerinize...

valla bi hekim olarak siz sanırım bahsettiğiniz cihazı kullanıyorsunuz, ondan tebessüm ediyorsunuz =)
belki sizin cihazınız da çok iyidir bilemiyorum, ama ben gözümle gördüğüm sonuçlara inanmayı tercih ediyorum =) google da taradığımda light sheerin istanbulun en iyi ve lüx kliniklerinde kullanıldığını gördüm
nişantaşı ve caddebostanda bu klinikler.bu kliniklerin hekimleriyle de belki paylaşmak istersiniz engin bilgilerinizi =) kaldı ki yeni jenerasyon tabii ki daha ileri teknoloji olacaktır bunu bilmek için dr olmak gerekmez =) 2 esmer arkadaşım üzerinde siyah kıllardaki etkisini görmüş oldum.neyse,ben sizin gibi bu işin ticaretini yapmıyorum, araştırdım,gözümle sonuçlarını gördüm,ve yüksek müsaadenizle ankaraya size gelemeyeceğim,3. jenerasyon ile idare edecek (!) , görüş ve sonuçlarımı da buradan paylaşmaya devam edeceğim =)

son bir not ülkemiz sağlık bakanlığı kanun ve yönetmeliklerine göre poliklinik,tıp merkezi ve hastaneler dışında lazer teknolojisi kullanımı yasaktır ve sadece doktor kontrolündedir bilgilerinize...

evet =) ülkemizde dr.a gidilir, sonra lazer uygulaması estetisyen tarafından gerçekleştirilir =) merak etmeyin,biliyoruz =)

dayanamadım merak edip taradım google da .4. jenerasyon diye bişeye rastlamadım.sadece "melanine az tutunuyor olması nd yag ın epilasyon etkinliğini azaltır" diye bir ibare ile karşılaştım =)

öncelikle ben bir klinikte çalışmıyorum,bu forumdada mesleğim gereği insanları doğru bilgilendirmeye çalışıyorum tabi bunu sizinle konuşmak nekadar doğru bilemiyorum ancak bu site bulunduğu güzellik salonuna insanları yalan yanlış vaadlerle (4seansta çözüm,kesin bitiyor bizzat ben gördüm)yönlendirmeye çalışan insanlarla dolu bende fırsat buldukça insanların dolandırılmasını engellemeye çalışacağım,madem biliyorsunuz tekrar hatırlatayım lazerde diot 3.generasyondur ve bir yıl içinde istenilen sonucu vermediği için 4.generasyona geçilmiştir ancak 2.generasyon alexandrıte cihazlarıda en az nd/YAG kadar başarılıdır,diot açık tüylere etkili olsun diye üretilmiş ancak istenileni pek verememiş bir teknolojidir.
Yine gülmeden geçemiyeceğim birara cep telefonu reklamı vardı orada çakma telefonlar satan bir bayii şöyle diyordu "GARANTİSİ BİZZAT BENİM" sizin açıklamalarınıza çok benziyor :)

neyse sizi en azından araştırmaya sevk edebildim bundan sonraki aşamanız estetisyen bilgilerini değil tıbbi literatürleri biraz araştırmak olsun zaten sonuçta aynı yere geleceksiniz:)

bakın bayım. ben bi havayolunda 10 yıldır kabin amiri olarak çalışmaktayım.lazerle de alakam yaptıracak olmamdır.bir konu açtım, hemen saldırıya geçtiniz.neymiş "çakma tlf satan bayiler" gibiymişim, "insanları dolandırılmaktan kurtarmaya (!) çalışıyormuşsunuz...biraz hakaret,hatta iftiraya girmiyor, ve ayıp olmuyor mu sizce de? sizin gibi aydın ve okumuş bir beye yakışıyor mu sizce?

bu arada bayanlar, lazer araştırırken bu garip diyalogla karşılaştığınız için özür dilerim.özel mesaj atın demiştim ama özel mesaj yanıtlayabilmem için en az 50 mesajım olmalıymış ve benim 33 varmış...yani sizi cevaplayamıyorum,kusura bakmayın.bu durum dr beyi de rahatlatır belki.sevgiyle kalın.

antalyalı bayanlar kıl-tüy derdimiz sonsuza kadar bitiyor, MÜJDEEEE !!!

Bu şekilde bir konu başlığı atıp insanları özelinize yönlendirmeye çalışıp sonrada insanlara bilimsel gerçekleri anlatmaya çalışan bir hekimle garip cumlelerle konuyu tartışmaya yetecek bilgi ve tecrubeyi kendinizde bulacaksınız sonrada insanlardan özür dileyip hakarete uğramaktan söz edeceksiniz?biraz kendinizle çelişiyor olabilirmisiniz?
Bu forumda en az 10 hekim arkadaşımız var ve insanlarla tecrubelerimizi paylaşıyoruz kimisi alexandrıte ile yılların tecrubesine kimimiz nd/yag ile tecrubelere sahibiz ve hiç birimiz klinik ismi bile önermeden bilgilendirme yapıyoruz ve bu tip slogan ve reklam kokan başlıkları üzerine gidiyoruz!
bence biraz lütfedip forumu okuyun ondan sonra en azından bu işle ilgili en çok söz hakkı olan biz hekimlerle tartışmayı bırakıp sorularınız varsa onu yöneltin...

bu forumda en çok söz hakkı doktorlarındır diyorsunuz yani =) evet müjde,evet mutluyum,evet paylaşıyorum.demokratik bir ülkede yaşıyoruz ve burası da herkese açık bir forum.bugün üye olmadım, ilk mesajım değil, bir kere mesleğim bu değil! tecrübelerinizi paylaşırken insanlara saldırmamaya dikkat ederseniz daha şık olur kanısındayım."sorunuz varsa yöneltin" demişsiniz.olsa "dr.a sorun" gibi bir başlığa girer sorardım."sorun varsa sor,yoksa sus" tarzındaki yaklaşımınızı ve sitenin sahibi rollerinizi irrite edici buluyorum.

bilgiyi tecrubeyi burada yüzlerce insan paylaşıyo ancak kimse sizin gibi mucizelerden söz etmiyor müjdeler vermiyor bence artık tartışmayı farklı kulvarlara çekmek yerine yanlış bir konu başlığı açtım demesini bilin buda bir erdemdir,forum kurallarını okumayıda ihmal etmeyin...

konu başlığımı çok hoş ve çarpıcı buluyorum, gelip benimle zorla tartışan sizsiniz.erdem konusunda da sizden ileri olduğuma inanıyorum."ben sizi salon sahibi falan sandım,ondan saldırıya geçtim,sanırım size haksızlık ettim" diyebilmek te erdemdir.
bu şekilde beni başlığı açtığıma pişman ettiniz,ama kaçan olursam fikir özgürlüğümü engellemenize izin vermiş olacağım,bu yüzden paylaşımım devam edecek.
şnsanları bilgilendirirken saldırgan ve suçlayıcı olmamanızı öneririm.

biraz espiri ile laser konusundaki hatalı bilgilerinizi düzeltmeye çalıştım ama sözün bittiği yerdeyim sanırım saygılarımla.....

arkadaşlar cihaz geldi randevumu ayın 3üne alabildim =) antalyanın ünlü plastik cerrahlarından biriyle anlaştı arkadaşım, orada yapacak =) sonuçları iletirim =)

Back