Antagonistler daha mı iyidir ?

Kazen

Yönetim
Administrator
14 Kasım 2001
21.330
69.485
Son yıllarda geliştirilen ve kullanıma giren antagonistler, yumurtlamayı uyaran hormonun erken yükselmesini önlemek için tüp bebek tedavisinde sıklıkla kullanılmaya başlanmıştır.

Antagonist tedavisinde,tedavi süresi daha kısadır, daha az dozda yumurta uyarıcı iğnelere gerek duyulur, antagonist enjeksiyonu bırakıldıktan kısa bir süre sonra hipofiz bezi eski fonksiyonunu kazanır, sıcak basması, vajinal kuruluk,isteksizlik gibi şikayetlerle karşılaşılmaz, analog dediğimiz iğnelerin uzun süre kullanımına bağlı gelişen aşırı yumurtalık baskılanması ya da alevlendirici etkiler görülmez. Bu özellik gebelik sonuçlarının klasik protokolün aynıdır. Özellikle kötü ya da yüksek cevaplı hastalarda avantaj sağlamaktadır.

su anda tedavi gördüğüm ren tıp tüp bebek merkezi antogonist tedaviyi benimsiyor. benim 3. denemem en rahat ve en kolay tedavi şekli diyebilirim. sadece birkaç gün puregon kullandım iğne olarak.

benim için antagonist tedavi çok iyi sonuçlar verdi uzun protokolde 4500 ünite kullanırken antagonist tedavi sayesinde 2400 ünite ilaç kullandım daha az iğne daha kısa tedavi ve daha kaliteli yumurtalarım oldu ancak bu tedavinin başarısı aynı kalitede embriyo transfer edilse bile uzun protokolden %5 oranında daha azmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…