• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

anormal smear sonucu :(

gingery

Guru
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2013
318
253
333
selamlar,
yıllık evliyim geçen sene 6 haftalık gebeyken kalp atışları duyulamadı ve kürtaj olmak zorunda kaldım.. çok ama çok üzüldüm.
eşim hazır olmadığı için bu zamana kadar bekledik. tam ikna oldu bebek için girişimde bulunacaktık bir muayne olayım dedim.
smear testi yapıldı ve gün sonra dr. arayıp anormal bir sonuç olduğunu kolposkopi yapılması gerektiğini söyledi..
çok panik oldum. test sonucumda LGSIL ve HPV etkisi yazıyordu.
internetten araştırdım kanserleşen hücreler olduğunu öğrendim.
Dr değiştirdim farklı bir görüş daha almak için ve dün kolposkopi yapıldı, biyopsi için parça alındı.
dr gebeliği ertelemem gerektiğini, eğer hasta isem gebeliğin ilerleteceğini söyledi.
içim içimi yiyor şimdi. sonuç 1 haftaya kadar çıkacak ama bu hafta nasıl geçecek bilemiyorum ..

başına böyle bir şey gelen var mı aranızda?

böyle bir sonuç alıp sonra sağlığına kavuşan ve gebe kalan varsa lütfen paylaşır mısınız?
çok üzgünüm ve iyi bir şeyler duymaya ihtiyacım var :(

bana fikir verecek kimse yok sanırım bu gece burada :(
beklemekten başka çarem yok umudum '' smear sonucunda bir hata oldu desinler, gebe kalmanda bir sakınca yok desinler''
erken safhada bu hastalığın çareleri var biliyorum ama korkuyorum yine de :(

çok geçmiş olsun içinizi ferah tutun inşallah her şey yolunda gider :(

Biyopsi icin alinan parcada cikan sonucla belli olur canim hangi asamada ama ilk dr yaptigi smaere gore anladigim yuksek riskli gruptan bir hpv ye sahip degilsin ama bunun en kesin sonucu biyopsiden gelecek sonuc. Kanser evresinde degilsindir sanmam ama buyuk ihtimal onun asamalari var cin 1,2,3 diye onlardan biri cikabilir bu durumda 1 cikarsa dr un 3 ay gibi beklemeye alir seni cunku gecme ihtimali yuksek ama 2-3 gelirse o zaman da kucuk bir islem yapiliyor leep diye ve o hasta olan bolgeyi alip patolojiye gonderiyorlar patolojiden cikan sonuc dogal sinirlar icinde temiz yaziyorsa drun hasta olan kismin hepsini cikarmis demektir eger yazmazsa tekrar bi islem gerekir ama yazmaz merak etme sonra sen esinden korunacaksin 1 kac sene prezarvatifle cunku bu hpv yi cogu kadin tasiyor bazilari anlamadan atlatiyor bazilari tedavi oluyor bazilarinida hic bilgisi olmadigi icin kanser olup tedavi olamadiklari icin oluyor sen fark eden gruptasin. Gelelim cocuk meselesine elbette olacak ama dedigim gibi vucudunun toparlanmasi icin korunman gerek bulasici birsey esinden geciyor sana ikinizinde atlatmasi gerek esinde dr gorunsun bence urolojiye gidecek ve bagisiklik guclendirmen gerek propolis olur ekinezya cayi olur balla corek otu karistirip gunde bir tatli kasigi yiyin ikinizde yapin bunu yesil cay ic sende esinde spor yapin sigara alkol yok cunku bu hastalik bagisiklikla atlatiliyor ve birde hpv dna yaptir hangi tip var onu ogren esinde lezyon var mi dr baksin gozle gorulmeyecek kucuk sigiller olabilir seninde ayni sekilde disarda sigil olabilir bununda tedavisi yakmak dr tarafindan asi olabilirsiniz ikinizde birde dedigim gibi hayatinizi saglikli yasama cevirin ve atlatin bu hastaligi simdi gebe kalisan gebelikte bagisiklik duser oyuzden daha hizli ilerler dr dogru diyor biraz zaman dua et hepsi gececektir elbet. Tanidigim var sen gibi olanlar ve bebekleride oldu merak etme. Birde kac yasindasin zayifmisin kilolu mu bide en onemlisi kac yillik evlisin ? Bunlar onemli bunlarida yazarsan ona gore birseyler daha yazarim

ilgine ve desteğine çok teşekkür ederim.30 yaşındayım 2 yıllık evliyim. çok stresli bir işim var. annemde de meme kanseri vardı erken yaşta kanser tedavisi gördü ve bir memesi alındı. dr.um meme içinde çok acil ultrason istedi.
bu kış inanılmaz zor geçti gripten kurtulamadım bir türlü, 2 ay içinde 3 kutu antibiyotik bitirdim. bununda etkisi oldu mu acaba bağışıklık sistemimin düşmesinde bilemiyorum.
immunace diye bir vitamin vermişti dr grip olduğumda onu kullanıyorum, ballı zencefil tüketiyorum sabah akşam,
hpv dna testini sordum, biyopsi sonucuna göre yapabiliriz dedi.
şu sonuçlar gelene kadar aklımdan çıkarayım düşünmeyeyim diyorum ama malesef düşünmeden edemiyorum :(

Biyopsi icin alinan parcada cikan sonucla belli olur canim hangi asamada ama ilk dr yaptigi smaere gore anladigim yuksek riskli gruptan bir hpv ye sahip degilsin ama bunun en kesin sonucu biyopsiden gelecek sonuc. Kanser evresinde degilsindir sanmam ama buyuk ihtimal onun asamalari var cin 1,2,3 diye onlardan biri cikabilir bu durumda 1 cikarsa dr un 3 ay gibi beklemeye alir seni cunku gecme ihtimali yuksek ama 2-3 gelirse o zaman da kucuk bir islem yapiliyor leep diye ve o hasta olan bolgeyi alip patolojiye gonderiyorlar patolojiden cikan sonuc dogal sinirlar icinde temiz yaziyorsa drun hasta olan kismin hepsini cikarmis demektir eger yazmazsa tekrar bi islem gerekir ama yazmaz merak etme sonra sen esinden korunacaksin 1 kac sene prezarvatifle cunku bu hpv yi cogu kadin tasiyor bazilari anlamadan atlatiyor bazilari tedavi oluyor bazilarinida hic bilgisi olmadigi icin kanser olup tedavi olamadiklari icin oluyor sen fark eden gruptasin. Gelelim cocuk meselesine elbette olacak ama dedigim gibi vucudunun toparlanmasi icin korunman gerek bulasici birsey esinden geciyor sana ikinizinde atlatmasi gerek esinde dr gorunsun bence urolojiye gidecek ve bagisiklik guclendirmen gerek propolis olur ekinezya cayi olur balla corek otu karistirip gunde bir tatli kasigi yiyin ikinizde yapin bunu yesil cay ic sende esinde spor yapin sigara alkol yok cunku bu hastalik bagisiklikla atlatiliyor ve birde hpv dna yaptir hangi tip var onu ogren esinde lezyon var mi dr baksin gozle gorulmeyecek kucuk sigiller olabilir seninde ayni sekilde disarda sigil olabilir bununda tedavisi yakmak dr tarafindan asi olabilirsiniz ikinizde birde dedigim gibi hayatinizi saglikli yasama cevirin ve atlatin bu hastaligi simdi gebe kalisan gebelikte bagisiklik duser oyuzden daha hizli ilerler dr dogru diyor biraz zaman dua et hepsi gececektir elbet. Tanidigim var sen gibi olanlar ve bebekleride oldu merak etme. Birde kac yasindasin zayifmisin kilolu mu bide en onemlisi kac yillik evlisin ? Bunlar onemli bunlarida yazarsan ona gore birseyler daha yazarim

kilom biraz fazla son 1 yılda 10 kiloya yakın aldım, 64 kiloyum..boyum 158..

birde hpv nin tedavisi yok diye biliyordum.bir kaç sene bebek için beklemek çok zor yaşım 30 oldu zaten prolaktin hormonumda yüksek çıkıyor, sonrada gebe kalmak için tedaviye ihtiyaç duyacağım belki de ..

off kadın olmak ne zor

Canim canini hic sikma bu meme kanseri gibi birsey degil meme kanseri irsi bi hastalik ama rahim agzi kanseri oyle degil merak etme. Hpv virusunun tedavisi yok ama hpv nin yaratmis oldugu cin1,2,3 artik her ne cikarsa ve genital sigillerin tedavisi var bu hastalik yeni bir hastalik degil kac yuzyil oncesinin hastaligi ama hpv nin rahim agzi kanseri yaptigi ki o da her hpv li kadin kanser olur diye kural yok evet hpv olmadan rahim agzi kanseri olunmuyor ama kanser icinde tek sart bu degil 100 kadinda hpv varsa sadece 2-3 kiside kanser olur oda tedavi olmadigi icin. Yani cok eski bir hastalik dusunsene cok yaygin bir hastalik birde dunyada kadin kalmazdi degil mi ama:) sen iyi beslen ve saglikli ol dediklerimi de uygula bbebek icin merak etme 1 sene sonra hamile kalirsin ama bir sene icinde korun iyi beslen asini ol ve tedavinide tabi ki ama bundsn sonra her sene smaer aldiracaksin birde 1 senr sonra hpv dna tekrar yaptir negatif sonuc aldin mi bebek isine baslarsin sorunsuz gebelik gecirirsin

teşekkürler Dila..
sonucu bekliyorum. dediğin gibi sonuç ne olursa olsun tedavisi var sonuçta ve sağlıklı bir gebelik ve bebek içinde bekleyeceğim artık.

Çok geçmiş olsun. Lütfen önce bir sakin olun. İnsan ilk duyduğunda afallıyor, yere göğe sığamıyor biliyorum. Eylül ayında tüp bebek tedavisine hazırlanırken smearımda ascus çıktı. Ardından kolposkopi yapıldı ve leep denilen işlem gerek görüldü. Rahim ağzımda anormal hücreler vardı, bebek hayalleri kurarken sağlığımın tehlikede olduğunu duyunca başımdan aşağı kaynar sular döküldü. 14 kasımda ameliyat oldum. 14 aralıkta kontrole gittim. En son kontrolüm 13 marttaydı ve çok şükür her şey yolunda çıktı. Bugün de tüp bebek tedavisine başladım şükür. Demek istediğim o ki bunun da bir çaresi var şükür. Allah korusun o hücrelerin kanser aşamasına gelmesi yıllar sürüyor. İşinin ehli bir doktora gitmeni öneririm. Doktorun mutlaka onkoloji jinekoloji dalında uzman olsun. Tekrar çok geçmiş olsun. Allah acil şifalar ve en kısa zamanda sağlıklı evlatlar nasip etsin inşaallah.

Canım geçmiş olsun inşallah kötü bir şey çıkmaz. Çünkü çevremde bu tip şüphelerle gidip tertemiz sonuçları çıkan insanlar oldu. Umarım herşey gönlünce olur. Sonuçlarında sanırım 2-3 güne çıkacak bizimle de paylaş merakta bırakma bizi..

biyopsi sonucum CIN3 çıktı , hemen leep yapıldı. 2 hafta oldu, 4 hafta sonra kontrole gideceğim. leep ile alınan parça aşırı yanma yüzünden incelenemedi.
beklemedeyim. leep korkulacak bir operasyon değilmiş. herhangi bir sıkıntı yaşamadım.
şimdilik böyle

biyopsi sonucum CIN3 çıktı , hemen leep yapıldı. 2 hafta oldu, 4 hafta sonra kontrole gideceğim. leep ile alınan parça aşırı yanma yüzünden incelenemedi.
beklemedeyim. leep korkulacak bir operasyon değilmiş. herhangi bir sıkıntı yaşamadım.
şimdilik böyle

geçmiş olsun umarım önemli bi sorun yoktur smeari sadece bi yerde mi yaptırdın başka bi yerde daha yaptırmanı öneririm inşallah en kısa zamanda herşey düzelir

geçmiş olsun umarım önemli bi sorun yoktur smeari sadece bi yerde mi yaptırdın başka bi yerde daha yaptırmanı öneririm inşallah en kısa zamanda herşey düzelir
teşekkür ederim.. smear'i bir yerde yaptırdım ama zaten biyopsi sonucu smear'i doğruladı.

Öncelikle merhaba;
Benden de smear aldılar ama daha sonuç gelmedi.
Sizin işleminiz nasıldı acaba? Beni çok korkuttular,yok rahmini alabilirler yok kansersin ölürsün falan diyerek. Sizde böyle birşey oldu mu acaba?

Back