- 17 Ağustos 2021
- 144
- 29
Benim de benzer oldu ilk gebelik boş gebelik ,sonra kimyasal ,sonra tüp bebekle 1inin kalbi durdu biri anomalili oldu sonlandırıldı, sonra tekrar kimyasal geçirdim. Ama bebek incelenmeliymisve tüm gen bakılması gerekiyor bizlere de .46 kromozom düzeyinde çıkmayabilir dedilerCanım merhaba bebekde çoklu fetal anomali vardi omfoseli vardi alt esktreminde büyüme durmuştu vs zaten anomali olduğu zaman birden fazla oluyormuş. Test yaptırdık hiç bir sorun yok. 1.gebeliğin boş gebelikti. 2. Gebeliğim çoklu fetal anomali var diye sonlandırıldı. 3. Gebeliğim de de 9 haftalık kalbi durdu. Şimdi detaylı genetik test verdik eşim ve ben sonucları bekliyoruz bakalim.
Altı parmak filan var mıydı bebekte canimBenim de benzer oldu ilk gebelik boş gebelik ,sonra kimyasal ,sonra tüp bebekle 1inin kalbi durdu biri anomalili oldu sonlandırıldı, sonra tekrar kimyasal geçirdim. Ama bebek incelenmeliymisve tüm gen bakılması gerekiyor bizlere de .46 kromozom düzeyinde çıkmayabilir dediler
Bizim kromozomlara bakıldı sorun yok bebegin kromozomlarına da bakıldı onda da sorun yok geçen hafta da artik microarray dedikleri bi test varmış onu yaptırdık sonuçlarını bekliyoruz genetik doktoru artik bu son aşama dedi bilmiyorum testler yapıldı sıkıntı görünmüyor ama bebeklerde fiziksel sıkıntılar oluyor garip beklemek zor yorucu hastanelere git gel insan allak bullak oluyor anlatarak çare arıyoruz birbirimize Allah sonumuzu hayr eylesinBenim de benzer oldu ilk gebelik boş gebelik ,sonra kimyasal ,sonra tüp bebekle 1inin kalbi durdu biri anomalili oldu sonlandırıldı, sonra tekrar kimyasal geçirdim. Ama bebek incelenmeliymisve tüm gen bakılması gerekiyor bizlere de .46 kromozom düzeyinde çıkmayabilir dediler
Amin inşaallah canım, biz bebeğe mikroarray yaptırdık ve temiz geldi bilmiyorum daha ilerisi wes var tek gen bakılıyor ama o da akraba evliliklerinde sık görülüyor bize denk geldiyse kader yani hem benim hem de eşimin taşıyıcı olması gerekiyor ki bebek hasta olsunBizim kromozomlara bakıldı sorun yok bebegin kromozomlarına da bakıldı onda da sorun yok geçen hafta da artik microarray dedikleri bi test varmış onu yaptırdık sonuçlarını bekliyoruz genetik doktoru artik bu son aşama dedi bilmiyorum testler yapıldı sıkıntı görünmüyor ama bebeklerde fiziksel sıkıntılar oluyor garip beklemek zor yorucu hastanelere git gel insan allak bullak oluyor anlatarak çare arıyoruz birbirimize Allah sonumuzu hayr eylesin
Bizim kromozomlara bakıldı sorun yok bebegin kromozomlarına da bakıldı onda da sorun yok geçen hafta da artik microarray dedikleri bi test varmış onu yaptırdık sonuçlarını bekliyoruz genetik doktoru artik bu son aşama dedi bilmiyorum testler yapıldı sıkıntı görünmüyor ama bebeklerde fiziksel sıkıntılar oluyor garip beklemek zor yorucu hastanelere git gel insan allak bullak oluyor anlatarak çare arıyoruz birbirimize Allah sonumuzu hayr eylesinBenim de benzer oldu ilk gebelik boş gebelik ,sonra kimyasal ,sonra tüp bebekle 1inin kalbi durdu biri anomalili oldu sonlandırıldı, sonra tekrar kimyasal geçirdim. Ama bebek incelenmeliymisve tüm gen bakılması gerekiyor bizlere de .46 kromozom düzeyinde çıkmayabilir dediler
Akrabalık falan bizde hiç bişey yok genetik doktoru ten gene bakmak için ailede bilinen bi rahatsızlık olması lazım dedi bilmiyorum ya ne işti geldi başımızaAmin inşaallah canım, biz bebeğe mikroarray yaptırdık ve temiz geldi bilmiyorum daha ilerisi wes var tek gen bakılıyor ama o da akraba evliliklerinde sık görülüyor bize denk geldiyse kader yani hem benim hem de eşimin taşıyıcı olması gerekiyor ki bebek hasta olsun
merhaba 5.haftadan başlayan lekelenmelerim vardı prolutan iğne duphaston hap kullanmıştım kanamam kesildi ama 8.haftada kalbi durmuş doktorum anomali vardır vücut atmaya çalışmıştır demişti aldılar malesef üzücü bir süreç anomali olan gebeliklerinizde lekelenme yaşamışmıydınız düşük tehlikeniz varmıydı?Merhaba canım özelden bana ulaşabilir misin sonuçların çıktı mı benim anomali 2. Kez tekrat etti maalesef
İlkinde 1 kere kanama oldu 2.cide olmadımerhaba 5.haftadan başlayan lekelenmelerim vardı prolutan iğne duphaston hap kullanmıştım kanamam kesildi ama 8.haftada kalbi durmuş doktorum anomali vardır vücut atmaya çalışmıştır demişti aldılar malesef üzücü bir süreç anomali olan gebeliklerinizde lekelenme yaşamışmıydınız düşük tehlikeniz varmıydı?
geçmiş olsun size de insan sebep arıyor tekrar aynı acıları yaşamamak için 2018de kızım oldu 2021de 1covid aşılıydm kimyasal gebelik geçirdm 3aşılıyken de daha yeni kalp durması sonucu gebeliğim sonlandı covid aşılarından önce sorun yoktu sanki o mu sebep oldu bilemiyorum Allahım sağlıkla evlatlarımıza kavuşmayı nasip etsinİlkinde 1 kere kanama oldu 2.cide olmadı
İnşallah sağlıkla bunu doğurursunuz. Ben de 22.haftalık gebeyim burnumdan geliyor. Beyninde ve ayağında sorun çıktı. Aldırmak istiyor eşim. Ama bebek çok büyüdü ve nasıl hareketli anlatamam kıyamıyorum. Sizi tebrik ederim her şeye rağmen devam kararı almışsınız. Ama rabbim almış. Ben de böyle dua ediyorum rabbim alacaksan sen al diyorum. Çok zor bir süreçHepinize çok çok geçmiş olsun. Benim de başımdan benzer durumlar geçti. İlk gebeliğim 2 yıl önceydi. 21.Haftada beyninde ve kalbinde ciddi anomaliler bulundu doktorlar hep sonlandırın dedi biz yapmadık durumu o kadar ağırdı ki kendisi karnımda 34. Haftada melek oldu. Genetik araştırmaya gönderdik Ekzom Sekanslama diye bir araştırma %70 kadar hastalığa teşhis konulabiliyor. Bu test sonuçsuz kaldı bebeğimizin hastalığı bu testin kapsamında çıkmadı yani. Doktor bu ilk bebeğiniz diğerlerinin böyle olma ihtimali düşük vakit ve nakit kaybetmenizi tavsiye etmem dedi bir daha gebelik düşündüğünüzde onu takip edelim dedi tamam dedik. Ama ben iki yıl kendime gelemedim çok korktum aynı şeyleri yaşayacağım diye. Şimdi 6 haftalık hamileyim. Rabbim sağlıkla sıhhatle bizi de hepimizi de yavrularımıza kavuştursun. Dua eder dua beklerim. Sonuçlardan haberdar ederim Allah izin verirse.
Öylesine bitik bir durumdayım ki bir annenin böyle dua etmesi kadar acı bir şey yok RABBİM BANA BIRAKMA ALACAKSAN SEN AL ne yapacağımı bilemiyorım bebeğim pev tanısı aldı tedavisi var görünüyor ama eşlik eden başka bir şey daha var ona çare var mı onu bilmiyorumİnşallah sağlıkla bunu doğurursunuz. Ben de 22.haftalık gebeyim burnumdan geliyor. Beyninde ve ayağında sorun çıktı. Aldırmak istiyor eşim. Ama bebek çok büyüdü ve nasıl hareketli anlatamam kıyamıyorum. Sizi tebrik ederim her şeye rağmen devam kararı almışsınız. Ama rabbim almış. Ben de böyle dua ediyorum rabbim alacaksan sen al diyorum. Çok zor bir süreç
Topik uzun zaman önce açılmış keşke konuşabileceğim birileri olsa AMK ve clubfoot tanısı aldık tedavisi var diyorlar ama zor rabbim yardımcım olsun lütfen bebeğim için çok dua eder misiniz?
Ay hiç yaptırmayın. Pev masum bçr hastalık. Hamilelikte bana demediğini bırakmadı peki gören doktor. Yok şu sendrom bu sendrom. Getizekalı. Beni korkuttu. Bebeğime hep bir şey bulmaya çalıştı pev var diye. Ben hiçbir test yaptırmayacağım çünkü bolumda doğuracağım gidecekse kendi zaten gider dedim. Ah ne patlamışım. Dünyalar güzeli çocuğum oldu Allaha sonsuz şükür. Çok aşırı korkuyordum o zamanlar. Kendimi de bebeğimi de mahvetmişim. Pev tedavisine hemen başladık. 2 günlüktü. Şimdi 16 aylık. Koşuyor oynuyor mis gibi evlat Allah’ıma emanet olsun. Ayakkabısı var özel onu giyiyor geceleri. Kuzum benim. Neler çektik. Bir ara her şeyden nefret ettim. Yaşamakran, hamilelikten. Çok ağladım. Çok aptalmışım.merhaba bizde de clubfoot ve pruv tanısı kondu amniyosentez yaptırcak mısınız
Teşekkür ederim içimi rahatlattınızz . Benimkinde bide pruv diye bişey çıktı kordonda olan damarlarda bi terslik var ikisi bir olunca bide bende genetik hastalık var kas ile ilgili ondan iyice telaşlandım açıkçasıAy hiç yaptırmayın. Pev masum bçr hastalık. Hamilelikte bana demediğini bırakmadı peki gören doktor. Yok şu sendrom bu sendrom. Getizekalı. Beni korkuttu. Bebeğime hep bir şey bulmaya çalıştı pev var diye. Ben hiçbir test yaptırmayacağım çünkü bolumda doğuracağım gidecekse kendi zaten gider dedim. Ah ne patlamışım. Dünyalar güzeli çocuğum oldu Allaha sonsuz şükür. Çok aşırı korkuyordum o zamanlar. Kendimi de bebeğimi de mahvetmişim. Pev tedavisine hemen başladık. 2 günlüktü. Şimdi 16 aylık. Koşuyor oynuyor mis gibi evlat Allah’ıma emanet olsun. Ayakkabısı var özel onu giyiyor geceleri. Kuzum benim. Neler çektik. Bir ara her şeyden nefret ettim. Yaşamakran, hamilelikten. Çok ağladım. Çok aptalmışım.