merhaba bayanlar herkese geçmiş olsun. Bebeğini kaybedenlerin başı sağolsun. Petunya geçmiş olsun canım. üçüncüyü kaybetmene üzlüdüm ama umudunu kaybetme. Bi zamanlar senle konuşmuktuk, bende çok araştırmalar yapıp allahıma sığındım. İkinci bebeği yaptım. şu an 32 haftalık hamileyim. ilkini 18 haftalık kaybettim, daha doğrusu sonlandırıldı. Fl uzunluğundan dolayı üçlü tarama sıkıntılı çıktı. hemen dediler ankaraya gidin, aminio sentez yaptırın, halbuki bebeğin aminosentezle alakası yok, fiziksel bozukluk var. Oraya gititk, ayrıntlı ultrasyona girdik, 3 boyutlu mu 4 boyutlu mu, film gibi şaka gibi. Ben ruh gibi. Kolumda iki kişi eşim ve akrabam bi oraya sürükleniyorum bi buraya.
Aytıntılıda bebeğin bacaklarının iç bükey ve ayakları içe dönük, üstelik daha nasıl doğacağı belli değil ve normal bacakda değil dediler, Kısa dediler femur uzunluğuna. Diğer bebeklerin sağlığı açısından sana aminosentez yapalım ama bu bebeğin aminosentezle alakası yok dediler. İlerdeki çocuklar için yapıldı. Ondan hiç bişey çıkmadı. Kızımın ciğerleri su toplamış, beyninde ödem oluşmuş, kollarıda sorunluymuş. Kulak hızası olması gereken yerde değilmiş. Ayak topuklarıda yokmuş. Bebeğimin yaşamayacağını bu şekilde devam edersem ilerde telafisi olmayan zararlara uğrayabileceğimi söylediler. Kendini de rikse atarsın dediler. Eşim, doktorum ben ağlaya ağlaya bebeğimden vazgeçtik. Patolojiye gitti, genetik bi sorun çıkmadı. kan tahlilileri yapıldı hep, kanda pıhtılşama, toksoplazma, hormanlar hepsi normal neden böyle olduğuna gelince o kadar hevesliydim ki kızıma hamile olduğmu dünyaya duyurdum sonrada kocaman bi nazar oldu diyorum. hiç bir sebep yok çünkü.
Şimdi tekrar hamileyim, karnım şişene kadar kimseye söylemedim. Bebeğimin bütün tarama testlerini yaptırdım, ayrıntılı ultrasyonda yapıldı. iyi dediler, rarat olun bi sıkıntı yok dediler. İlk bebek böyle oldu diye hepsi böyle olacak değil dediler. Elimiz kalbimizde, gözümüz kulağımız doktorda, gönlümüzde rabbimle hayırlısı ile doğumu bekliyoruz. Oğluşum olacak.
İnşallah umut olurum size yavrumu kucağıma alırım. herşeylerini aldık hazır ettik. Ama korkumda kimseye çaktırmadan içimde duruyor. Eşim en ufak laf ettirmiyor, iyi düşün iyi olsun. Kötü düşünmek yok diyor.
cok mutlu canım.bende senın gıbı 22 haftalıkken bebeğim alındı tetslerım normaldı ama ulturasyonda belının orda kese olduğunu belden aşağısının tutmayacağını beynının su toplayacağını ve daha neler neler dedıler.kesın sonuçta yok.şuanda 33+2 gunluk hamıleyım.ilk 5 ay senın gıbı kımseye soylemeıdm .testlerı yapıldı.4d boyutluya gırdım .bebeğins ağlıklı denıldı o zaman soyleıdm.işh sağlıklı bır şekılde kucağına alırsın.