Allah yardımcınız olsun inşallah çok zor bir durum. Dinen bir cana kıymış olursunuz ve çok büyük bir günah onu rahme yerleştiren Rabbimin vardır bir bildiğiArkadaşlar 26 haftalık hamileyim ve detaylı ultrason da bebeğin burnu yok kafası gelişmemiş gözleri öne doğru gelmiş ve dudağı yarık damak dudak fln dedi bende o zaman 12.haftada olduğum için gelişir dedim ve gittiğim her doktor aynı şeyi söyledi 2 perinatolog 3 kadın doğum uzmanı. Dün gittiğim perinatologda aynısını söyledi ve hatta teşhis koydu yüzde yüz böyle doğacak dedi mikrosefali dendi alobar holoporensefali teşhisi arhini hipotelirizm dendi trizomi 13 ile uyumlu dendi ve istersek gebeliği sonlandırıyorlar ama ben istemiyorum bebeğim hakkında da hiç iyi şeyler konuşmuyorlar sabır diyorum Salı günü gel alalım bebeği dediler ama içimde kıpırdanıp duruyor yapamıcam galiba kıyamam ki canınaama böyle yaşayan oldu mu doğum yapan var mi aranızda?
Çok yaşamaz diyorlarO çocuğun yanında ömür boyu olamayacaksınız belki, sizden sonraki hayatını da düşününHayatı boyunca yaşayacağı zorluklar, akran zorbalıkları... Çok zor bir karar ama çok iyi düşünün, her açıdan düşünün.
Evet yaşamla bağdaşmıyor diyorlar ama bu kadar saglıksız bir bebek nasıl oluyor da içimde kıpır kıpır hareket ediyorAllah yardımcın olsun çok çok zor bir durum. Canım seni üzmek istemiyorum ama bildiğim kadarıyla doğumdan sonra yaşayamıyorlar trizomi 13 te. Her türlü kara senin o yüzden kimsenin fikrini almadan kendi içine yönel. Bu durumla baş edecek sensin. Biri gelir dini açıdan yorumlar biri gelir başka bir şey der. Ama alacağın her kararı sen yaşayacaksın. Akıl veren insanlar yanında olmayacak. Hangi karar seni pişman etmeyecek daha az üzecekse onu seçeceksin
Bende işin dini boyutundan dolayı kararsız kaldım zaten hiç iyi şeyler söylemiyorlarAllah yardımcınız olsun inşallah çok zor bir durum. Dinen bir cana kıymış olursunuz ve çok büyük bir günah onu rahme yerleştiren Rabbimin vardır bir bildiği
Çok zor işte bu haftalarda olması en zoru.Evet yaşamla bağdaşmıyor diyorlar ama bu kadar saglıksız bir bebek nasıl oluyor da içimde kıpır kıpır hareket ediyor
Doğurup bagrınıza bastıktan sonra fazla yaşamaması daha kötü değil mi?Çok zor bir karar evet ama bence sonrası daha zor ben olsam bu kadar çok doktordan görüş aldıktan sonra doğurmazdımÇok yaşamaz diyorlarzaten