Anomali bir bebek doğurur musunuz :(

syma166

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2023
15
1
30
Arkadaşlar 26 haftalık hamileyim ve detaylı ultrason da bebeğin burnu yok kafası gelişmemiş gözleri öne doğru gelmiş ve dudağı yarık damak dudak fln dedi bende o zaman 12.haftada olduğum için gelişir dedim ve gittiğim her doktor aynı şeyi söyledi 2 perinatolog 3 kadın doğum uzmanı. Dün gittiğim perinatologda aynısını söyledi ve hatta teşhis koydu yüzde yüz böyle doğacak dedi mikrosefali dendi alobar holoporensefali teşhisi arhini hipotelirizm dendi trizomi 13 ile uyumlu dendi ve istersek gebeliği sonlandırıyorlar ama ben istemiyorum bebeğim hakkında da hiç iyi şeyler konuşmuyorlar sabır diyorum Salı günü gel alalım bebeği dediler ama içimde kıpırdanıp duruyor yapamıcam galiba kıyamam ki canına ama böyle yaşayan oldu mu doğum yapan var mi aranızda?

O çocuğun yanında ömür boyu olamayacaksınız belki, sizden sonraki hayatını da düşünün Hayatı boyunca yaşayacağı zorluklar, akran zorbalıkları... Çok zor bir karar ama çok iyi düşünün, her açıdan düşünün.

Allah yardımcınız olsun inşallah çok zor bir durum. Dinen bir cana kıymış olursunuz ve çok büyük bir günah onu rahme yerleştiren Rabbimin vardır bir bildiği

Allah yardımcın olsun çok çok zor bir durum. Canım seni üzmek istemiyorum ama bildiğim kadarıyla doğumdan sonra yaşayamıyorlar trizomi 13 te. Her türlü kara senin o yüzden kimsenin fikrini almadan kendi içine yönel. Bu durumla baş edecek sensin. Biri gelir dini açıdan yorumlar biri gelir başka bir şey der. Ama alacağın her kararı sen yaşayacaksın. Akıl veren insanlar yanında olmayacak. Hangi karar seni pişman etmeyecek daha az üzecekse onu seçeceksin

Evet yaşamla bağdaşmıyor diyorlar ama bu kadar saglıksız bir bebek nasıl oluyor da içimde kıpır kıpır hareket ediyor

Çok yaşamaz diyorlar zaten
Doğurup bagrınıza bastıktan sonra fazla yaşamaması daha kötü değil mi?Çok zor bir karar evet ama bence sonrası daha zor ben olsam bu kadar çok doktordan görüş aldıktan sonra doğurmazdım

Çok zor bir karar Allah kimseye yaşatmasın lakin her açıdan düşünmelisiniz. Allah başımıza vermesin ama sanırım gidebileceğim tüm Dr gittikten sonra ve hepsinden aynı teşhisi aldıktan sonra ben bebeği aldırmak isterdim. Doğduktan sonra onun için işkence gibi bir hayat olabilir. Yaşıtları gibi olmayacaktır her türlü zorbalığa, sözlere, gözlere maruz kalacak ve bir gün ben öldüğümde yapayalnız kalacak bu yüzden doğurmak istemem. Bir komşum vardı 6 aylıktı bebeği ona da yarık damak teşhisi konuldu zaten doğduktan sonra çok yaşamıyorlarmış sanırım tam bilmiyorum o kadın aldırmıştı çok üzülüyordu ama böylesi bebek için daha iyi diyordu. Bu herkesin kendi vereceği bir karar evet çok zor ama bebek açısından da değerlendirmek lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…