Günaydın hanımlar ... Rabbim nasip ederse 2 buçuk ay sonra evladımı kucağıma alacağım ..
. ama ağırlaşmadan kendi alışverişimi kendim yapmak istiyorum... haftda 1 gün iznim var ve kısıtlı zamanım ... o yüzden şimdiden başlamak istiyorum ..
. sizden yardım istediğim konu ise bebeğime ve kendime neler almam gerektigi ...
Yani bebeğim doğduğunda elimin altında neler olmalı , iyiki almışım yada boşyere almışım dediğiniz şeyler neler ... hangi marka daha sağlıklı ve kullanışlıdır ... kendime ne almalıyım doğum somrası elimin altında ne olmalı .... liste hazırlamak ve alışverişe başlamak istiyorum yardımcı olun bana annişler ve hamişler :)
Ekşi de yumurtayada yumoş dendiği yazılmış. Ama cidden çok itici yaaaAnniş hamiş kociş bu forumda kullanılan en itici kelimelerden. (bence )
Konunuzla ilgili bölüme bakarsanız çok faydalı bilgiler bulursunuz.
Anniş hamiş kociş bu forumda kullanılan en itici kelimelerden. (bence )
kıyasta ziyade annelerin keşke almasaydım ve iyiki almışım çok işime yaradı dediği şeylere göre alışveriş yapmak istedimsupapatt: 40070830 .!.:gebelik ile ilgili formlarda listeler çok onları inceleyip kıyas yapıp liste oluşturabilirsiniz.allah sağlıkla kucağınıza almaya nasip etsin.
Ekşi de yumurtayada yumoş dendiği yazılmış. Ama cidden çok itici yaaa
Uni baby yenidogan pamuk mendil (ıslak mendıllere güvenme tahrıs eder güzel popısınu benm kızım 8.5aylk hala kullanıyorum )
Bi kactane hastane cıkısı
Zıbın
Bebek bezi :)
Eldiven yuzunu cok cızecek bı kac tane al
Corapları
Kendı kendıne sallanıp muzıkli besık ben cok memnun kaldım 6aya kadar yatıyor ama 6ay rahatlk dıye goruyorm
Ana kucagı falan bosa alma bı defa bındrmedm oylece kaldı
Araba koltugu puset zaten herzaman lazım olacak bıse
Biberon emzik her ıhtımale karsı sütün gelmeyebılır ufak bı mama al hastanede aptamil verıyolar sekerlı old ıcın anne sutunu bırakabılır sma öneririm
Agız bezleri
Kendın icin pijama gecelk hasta bezi emzrme sütyeni süt pompası
Aklıma gelenler bunlar canım ınsallah sag salım kıcagına alırsın cokta alma cunku hemen buyuyolar buyk almanda fayda var :)
Uni baby yenidogan pamuk mendil (ıslak mendıllere güvenme tahrıs eder güzel popısınu benm kızım 8.5aylk hala kullanıyorum )
Bi kactane hastane cıkısı
Zıbın
Bebek bezi :)
Eldiven yuzunu cok cızecek bı kac tane al
Corapları
Kendı kendıne sallanıp muzıkli besık ben cok memnun kaldım 6aya kadar yatıyor ama 6ay rahatlk dıye goruyorm
Ana kucagı falan bosa alma bı defa bındrmedm oylece kaldı
Araba koltugu puset zaten herzaman lazım olacak bıse
Biberon emzik her ıhtımale karsı sütün gelmeyebılır ufak bı mama al hastanede aptamil verıyolar sekerlı old ıcın anne sutunu bırakabılır sma öneririm
Agız bezleri
Kendın icin pijama gecelk hasta bezi emzrme sütyeni süt pompası
Aklıma gelenler bunlar canım ınsallah sag salım kıcagına alırsın cokta alma cunku hemen buyuyolar buyk almanda fayda var :)
şunları tavsiye edebilirim
mutlaka ve mutlaka lansinoh göğüs ucu kremini al, emzirirken lazım olma ihtimali çok yüksek (küçük boy al)
evde yoksa, sıcak su torbası al bir tane bulunsun, göğsünde süt birikir vs çok lazım olur
ilk alacağın bebek bezini çok alma
her bez her bebeğe olmuyor, bazısının kalıbı bebeğin vücuduna oturmuyor, sızdırıyor (en ala marka dahi olsa), bazısı o bebeğe pişik yapıyor
önce dene, memnun kalırsan çok bez al
bebek şampuanı + menlendirici vs, içinde kimyasal olmayan bir ürün tercih et derim, babe mesela, pahalıdır ama harikadır. özelllikle güneş koruyucusu mükemmeldir
bebek için içi dışı pamuklu şapka (dışarıda giyilecek türden) bulursan bulduğun yerde al derim
içi dışı pamuk şapka bulmak çok zor oluyor yaz aylarında
öyle biberon setleri falan alma bence
her bebek biberon almıyor, sadece 1 tane al, bulunsun gerekirse tamamlarsın
bebek yıkamak için küvet bence çok gereksiz
özenip yıkamaya çalışıyorsun
2 kullanım sonra çöp, hiç gerek yok
vs vs
kıyasta ziyade annelerin keşke almasaydım ve iyiki almışım çok işime yaradı dediği şeylere göre alışveriş yapmak istedim
Ekşi sözlüktekiler burayı bizden daha fazla takip ediyor anlaşılan :))Bana da hoş gelmiyor başlıktaki kelimeler fakat ekşi sözlükte yazılanlar çokta kayda değer değil. Pampa, kanki, her önüne gelene baba, ve daha aklıma gelmeyen onlarca kelime kullanmaktan iyidir.
Ekşi sözlükteki insanlar kim ? Biri bir taş atıyor ortaya ... ( Herkese değil sözüm)