• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi annişler kahvatıya nasıl başladınız...?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

smile6081

Gözlüksüz bakıyorum hala cahilsin
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2007
2.209
651
723
selamlar

nisan 28 doğumlu bi bebeğim var kahvalıya nasıl başlamamı ölçülerimin nasıl olmasını önerirsiniz . nasıl hazırlamalıyım ve nasıl yedirmeliyim? ilk bebeğim ve tecrübesisizim.

ceyrek yumurtayı nasıl vermeliyim biraz kuru ve pütürlü olduğu için bebeğin genzine kaçmazmı bunu önlemeliyim mesala peynirdede kafam karışıyor doktorlar tuzsz lor peynir diyor ama ben nasl yedirmeliyim takıldığım nokto o

canım dr.un bununla ilgili açıklama yapmadı mı sana
ayrıca 4 aylık daha bebeğin
kahvaltı çok erken geldi bana
6 ay dolmadan bunlar ağır gelebilir
kesinlikle dr.unla görüş
benim dr.um meyveye bile 5 ay dolmadan başlatmamıştı

bebeğim emmediği için ek gıdaya erkn baslamamı önerdi doktorumuz. meyve suları püresi ve yoğurtla baslamı söyledi.
canım kahvaltıya şimdi baslamayı düşünmüyorum sadece bilgi edinmek için sordum. meyve sularını bile azar azar veriyorum.

Son düzenleme:
zamanı geldiğinde doktorunuz basit bir tarif verir mutlaka ama genelde lu şekilde hazırlanır.

1 bebe bisküvisi ya da 3-4 cicibebe (ezilmiş)
labne peynir ya da tuzsuz beyaz peynir
pekmez
60 cc kadar anne sütü ya da formül süt ya da ıhlamur.

bunlara ilerleyen günlerde yavaş yavaş tereyağ, giderek arttırılmak üzere 1/8 yumurta sarısı, ceviz, siyah zeytin eklenebilir.

Back