Annesiz yavru kedinin bakımı, yardım lütfen..

pinhaan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2009
25
1
Merhabalar..bundan 3 gün önce evin yakınında otlar arasında bir yavru kedi buldum, sürekli miyavlıyordu.alıp eve getirdim ancak evimizde bebek olduğu için camekanlı sadece bir camı açık olan balkona aldım.bir kutu içine temiz bez ve kağıt havlu yerleştirdim.ilk gün yavruya ılık inek sütünü şırıngayla verdim.ilk gün gözleri yarım açıktı.ancak şırıngayı reddetti.elllerime lateks eldiven giymiştim yavru ellerimi parmaklarımı emmeye başlayınca ben de emdiği yere sütü pompaladım ve bu şekilde sütünü içti.sonra nettten öğrendiğim kadarıyla karnına masaj yapıp idrarını yaptırdım.ertesi gün eczaneden yeni doğan bebek maması ve biberonu aldım.kedi biberonu bulamadım.mamayı hazırlayıp biberonla vermeyi denedim ancak yine ısrarla almadı ağzına.ilk günkü gibi parmaklarımı emdirerek içirdim mamayı.4 er saat arayla 10-15 ml. miktarlarda verdim mamayı ve o gün kakasını da yaptı.1 er cm.lik 2 parça şeklinde yaptı.bugün yine aynı şekilde besledim ve kakasını da yaptırdım.gözleri açık ve kutusundan çıkıp yavaş yavaş yürümeye başladı.mamasını yedikten sonra kutusuna koyuyorum ve uykuya dalıyor hemen.gece 12 sabah 8 arası mama vermiyorum o ara sürekli uyuyor.mama için ben uyandırıyorum.şimi veterinere götürme imkanım olmadığı için birkaç soru sormak istiyorum.
1.şimdiye dek yaptıklarımda yanlış olan bir şey var mı?
2.izmir de yaşıyorum ve hava çok sıcak.bu durumda kutusuna sıcak su dolu havlu arasında şişe koymama gerek var mı? bu gece altına peluş yün karışımı bez koydum üzerine yatırdım ve kutunun kapağını yarım kapattım.dediğim gibi burada hava çok sıcak.doğrusu nedir, ne yapmalıyım.
3.şimdiye kadar hiç su vermedim.maması suyla hazırlanıyor.vermem gerekir mi?
teşekkürler...

internette kedi bakımıyla ilgili pek çok bilgi var, aslında oralardan bulabilirsin. bence hava çok sıcaksa, altında yumuşak bişey olduktan sonra anne sıcaklığı yaratıcak bişeye gerek yok. ama peluş oyuncak falan varsa koyabilirsin yanına, kendini yalnız hissetmesin.
bir de eğer inek sütü vereceksen kedilere ağır geldiğini biliyorum, yarı yarıya suyla karıştırıp vermek gerekiyor. ama mama almışsan buna gerek yok. biraz büyüdüğünde oda sıcaklığında yoğurt ya da ufak bi parça peynir verebilirsin.

bu arada kedi çok mu minik? yani hiç anne sütü emmiş midir? anne sütü emmeyen kediler kolayca kaybedilebiliyor. çevrede süt anne bulabilirsen çok daha iyi olur.
tuvalet için de yaptığın doğru, nemli bi pamukla masaj yaparsan tuvaletini yapması için uyarırsın. yalnız yemeklerden sonra gibi bi sıklıkta, yani günde 1-2 kereden fazla yaparsan daha iyi olur. en azından kendi yapmaya başlayana kadar... (genital organdan kuyruğa doğruymuş bu hareket)

Yavru Kedilere Bakm burda güzel bilgiler var. bebişi rahat büyütebilirsin umarım.

internette kedi bakımıyla ilgili pek çok bilgi var, aslında oralardan bulabilirsin. bence hava çok sıcaksa, altında yumuşak bişey olduktan sonra anne sıcaklığı yaratıcak bişeye gerek yok. ama peluş oyuncak falan varsa koyabilirsin yanına, kendini yalnız hissetmesin.
bir de eğer inek sütü vereceksen kedilere ağır geldiğini biliyorum, yarı yarıya suyla karıştırıp vermek gerekiyor. ama mama almışsan buna gerek yok. biraz büyüdüğünde oda sıcaklığında yoğurt ya da ufak bi parça peynir verebilirsin.

bu arada kedi çok mu minik? yani hiç anne sütü emmiş midir? anne sütü emmeyen kediler kolayca kaybedilebiliyor. çevrede süt anne bulabilirsen çok daha iyi olur.
tuvalet için de yaptığın doğru, nemli bi pamukla masaj yaparsan tuvaletini yapması için uyarırsın. yalnız yemeklerden sonra gibi bi sıklıkta, yani günde 1-2 kereden fazla yaparsan daha iyi olur. en azından kendi yapmaya başlayana kadar... (genital organdan kuyruğa doğruymuş bu hareket)

Yavru Kedilere Bakm burda güzel bilgiler var. bebişi rahat büyütebilirsin umarım.
Teşekkürler nerkil, mutlaka faydalanacağım.zaten ben de yaptıklarımı netten aldığım blgiler doğrultusunda yapmaya çalışıyorum.geceleyin pet şişeye sıcak su koyup havluya sararak kutuya koydum.içim rahat etmedi ama gündüz koymadım hava çok sıcak çünkü.yavrunun yaşı konusunda tahminen şu an 14 günlük olduğunu düşünüyorum.bulduğum gün gözleri yarı kapalıydı.bebek maması konusunda bazı olumsuz yorumlar okudum, laktoz nedeniyle sindirimi zormuş ve ishal yapıyormuş.aynı şey süt için de geçerli..ancak yavrum maşallah şu an 5. gününde ve bir sorun yaşamadı.günde bir kez kakasını yapıyor ve normal katılıkta...her beslenme sonrası masaj yapıyorum çişini her defasında yapıyor ama kakayı bir kez yapıyor.annesini emdiğini düşünüyorum çünkü emme refleksi çok güçlü ve hep meme arıyor.altına koyduğum yumuşak bezi de annesi sanıp emmeye kalktı.bir fotoğrafını koymaya çalışacağım, ne kadarlık olduğu anlaşılabilir...

Eklentiler

• $23062011473.jpg
    $23062011473.jpg
    55,2 KB · Görüntüleme: 997
Öncelikle onu dışarıda bırakmayıp evinize aldığınız için teşekkür ederim.
Kedi çok küçük,sütü mutlaka sulandırarak verin ağır gelir inek sütü.
Mama da ağır gelebilir bikaç hafta sadece sulandırılmış süt verseniz daha iyi.
Çok küçük olduğu için hava ne kadar sıcak olursa olsun anne sıcaklığı isteyecektir.
Su vermenize gerek yok,dediğim gibi sütü sulandırırsanız yeterli olacaktır.
Her türlü konuda yardımcı olabilirim sorman yeterli

Öncelikle onu dışarıda bırakmayıp evinize aldığınız için teşekkür ederim.
Kedi çok küçük,sütü mutlaka sulandırarak verin ağır gelir inek sütü.
Mama da ağır gelebilir bikaç hafta sadece sulandırılmış süt verseniz daha iyi.
Çok küçük olduğu için hava ne kadar sıcak olursa olsun anne sıcaklığı isteyecektir.
Su vermenize gerek yok,dediğim gibi sütü sulandırırsanız yeterli olacaktır.
Her türlü konuda yardımcı olabilirim sorman yeterli
Teşekkürler..ilk kez böyle küçük bir kediye bakıyorum o yüzden hep tereddütlerim oluyor..mamayı çok büyük bir iştahla içiyor yeni doğan bebekler için zaten.sütü de içmişti ama mama daha besleyici olur diye düşündüm.geceleyin sıcak su koydum yanında uyumuş.ama gündüz kutudan çıkmak istediğinde hep daha serin köşelere gidip orada uyuyor.çok sıcak hava, yanlış mı düşünüyorum?bu konuda tereddütte kaldım.

Peluş bi yatağı olsun,rahatsız olduğunda kendi çıkar zaten ama taşta yatmamasına dikkat edin ince bi örtünün üzerinde yatsın.
Geceleri dikkat edin yeter zaten gündüz aşırı serinlik olmuo artık iyice ısındı havalar.

Peluş bi yatağı olsun,rahatsız olduğunda kendi çıkar zaten ama taşta yatmamasına dikkat edin ince bi örtünün üzerinde yatsın.
Geceleri dikkat edin yeter zaten gündüz aşırı serinlik olmuo artık iyice ısındı havalar.
Evet yatağını o şekilde hazırlamak mantıklı..kutudan başka bir yerde uyutmuyorum .kutunun yarısı yumuşak yünlü gibi bir bezle kaplı,yarısı da kağıt havluyla.kendisi tercih etsin diye düşündüm.geceleyin yünlü kısımda şişenin dibinde uyumuş yavrum :)Teşekkürler tekrar..

Rica ederim,benim de henüz bikaç haftalıkken bulduğum bi kedim var şimdi kocaman oldu.
Büyüyünce kesinlikle ev yemeğine alıştırmayın mutlaka mamayla besleyin benim kedim mamadan başka bişey yemio ve çok sağlıklı,bi cins kedi kadar güzel ve parlak tüylere sahip.

Bu yavru büyüdü, kocaman oldu.Şu anda 2,5 aylık çok tatlı,oyuncu ve şeker bir oğlan oldu.Sokaktan şansı sayesinde kurtuldu ancak bu yavruya kalıcı bir yuva arıyoruz tekrar sokaklara dönmemesi için.İş sebebiyle başka bir şehre taşınıyorum ve 15 günden az zamanım var.İlgilenen olursa İzmir den yuva arıyoruz.İnsana alışık, sağlıklı, kuru mama yiyen, tuvalet terbiyesi olan bir kedi.Alan kişi hiç pişman olmayacaktır..

ya bende 4 gün önce falan 3 tane yavru buldum bahçemizde anneleri gelmedi hiç bende eve aldım .aslında herşeyi yapıyorum veterinerede götürdüm ama malesef birtanesi bu sabah öldü.biride sürekli bağırıp altındaki bezi ve peluş oyuncağı emiyor.elimi yalıyor.ama hiç durmuyor burnunun ucunda ne varsa yalıyor.hepsini ayni anda besleyip ihtiyaçlarını geriyorum açta değil ama sabahın 6sından beri ne beni uyuttu ne kendi uyudu 2 saat oldu saat oldu şuan gerçekten. ne yapmam gerek bi fikri olan varsa lütfen söylesin . oda ölür diye çok korkuyorummmm:KK61: ne yapçağmı şaşırdım

ya bende 4 gün önce falan 3 tane yavru buldum bahçemizde anneleri gelmedi hiç bende eve aldım .aslında herşeyi yapıyorum veterinerede götürdüm ama malesef birtanesi bu sabah öldü.biride sürekli bağırıp altındaki bezi ve peluş oyuncağı emiyor.elimi yalıyor.ama hiç durmuyor burnunun ucunda ne varsa yalıyor.hepsini ayni anda besleyip ihtiyaçlarını geriyorum açta değil ama sabahın 6sından beri ne beni uyuttu ne kendi uyudu 2 saat oldu saat oldu şuan gerçekten. ne yapmam gerek bi fikri olan varsa lütfen söylesin . oda ölür diye çok korkuyorummmm:KK61: ne yapçağmı şaşırdım
Tuvaletini yaptırdın mı ? birde sıcak su koy yanına pelüş ayıcık koy. bende de şuan 3-4 günlük var daha göbek bağı düşmedi :KK43:

LÜtfen sokaga bırakmayın o artık eve alıştı :KK43: odda ailenizin bir uyesı onuda göturun gittiğiniz yere :KK43:

X