- 16 Ağustos 2009
- 25
- 1
Merhabalar..bundan 3 gün önce evin yakınında otlar arasında bir yavru kedi buldum, sürekli miyavlıyordu.alıp eve getirdim ancak evimizde bebek olduğu için camekanlı sadece bir camı açık olan balkona aldım.bir kutu içine temiz bez ve kağıt havlu yerleştirdim.ilk gün yavruya ılık inek sütünü şırıngayla verdim.ilk gün gözleri yarım açıktı.ancak şırıngayı reddetti.elllerime lateks eldiven giymiştim yavru ellerimi parmaklarımı emmeye başlayınca ben de emdiği yere sütü pompaladım ve bu şekilde sütünü içti.sonra nettten öğrendiğim kadarıyla karnına masaj yapıp idrarını yaptırdım.ertesi gün eczaneden yeni doğan bebek maması ve biberonu aldım.kedi biberonu bulamadım.mamayı hazırlayıp biberonla vermeyi denedim ancak yine ısrarla almadı ağzına.ilk günkü gibi parmaklarımı emdirerek içirdim mamayı.4 er saat arayla 10-15 ml. miktarlarda verdim mamayı ve o gün kakasını da yaptı.1 er cm.lik 2 parça şeklinde yaptı.bugün yine aynı şekilde besledim ve kakasını da yaptırdım.gözleri açık ve kutusundan çıkıp yavaş yavaş yürümeye başladı.mamasını yedikten sonra kutusuna koyuyorum ve uykuya dalıyor hemen.gece 12 sabah 8 arası mama vermiyorum o ara sürekli uyuyor.mama için ben uyandırıyorum.şimi veterinere götürme imkanım olmadığı için birkaç soru sormak istiyorum.
1.şimdiye dek yaptıklarımda yanlış olan bir şey var mı?
2.izmir de yaşıyorum ve hava çok sıcak.bu durumda kutusuna sıcak su dolu havlu arasında şişe koymama gerek var mı? bu gece altına peluş yün karışımı bez koydum üzerine yatırdım ve kutunun kapağını yarım kapattım.dediğim gibi burada hava çok sıcak.doğrusu nedir, ne yapmalıyım.
3.şimdiye kadar hiç su vermedim.maması suyla hazırlanıyor.vermem gerekir mi?
teşekkürler...
1.şimdiye dek yaptıklarımda yanlış olan bir şey var mı?
2.izmir de yaşıyorum ve hava çok sıcak.bu durumda kutusuna sıcak su dolu havlu arasında şişe koymama gerek var mı? bu gece altına peluş yün karışımı bez koydum üzerine yatırdım ve kutunun kapağını yarım kapattım.dediğim gibi burada hava çok sıcak.doğrusu nedir, ne yapmalıyım.
3.şimdiye kadar hiç su vermedim.maması suyla hazırlanıyor.vermem gerekir mi?
teşekkürler...