• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annenin sarılması

canayakxixn

Bir Nefes&Düş Gibi
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2008
4.916
3
116
50
İzmir
:1hug::emir_bebek: BMC Pediyatrik dergisinde yer alan araştırma ile doktorların bebeklerin yakalandıkları hastalıklar karşısında ilaç yerine annelere bu yolu denemelerinin önerilebileceği belirtiliyor. Bilimsel olarak olayın araştırılması esnasında bilim adamlarının annelerin bebeklerine sarıldığı anda bebeklerin yüz ifadesi, kalp atışı, kandaki oksijen hareketleri gibi biyolojik yapılarının gözlendiği açıklandı. Yine aynı araştırmada anne ve 28 ile 31 haftalık bebekler üzerinde bilimsel deneme yapıldığı ve bebeğin anne kucağında olduğu ve kucağında olmadığı anlarda bebekteki kan oranının da ölçülerek, örnekler alındığı belirtiliyor. Araştırmanın devamında bilim adamlarının, bebeklerin annelerinin kucağında olduğu sırada ağrının yarı yarıya düştüğünün kanıtlandığı kaydedildi:1hug::emir_bebek:

doğrudur anne sıcaklığı herşeye değer şuan annem yanımda olsada bende sarılsam çok özledim insan kaç yaşında olursa olsun anne sıcaklığını özlüyor

çocuğum ağrısı azalacaksa günlerce hiç bırakmadan kucağımda tutarım, kucaklarım, sarılırım

dogrudur,ayni sey bizler icinde gecerli,bizde onlari kucaklayip sevdigimiz zaman,ne agrimiz kaliyo ne sizimiz,Şeniz,RABBIM saglik versin hepsine:Saruboceq:

ayy kurban olurum verene ya doğrudur mutlaka benim kuzumda kucağımda huzur bulur hep sakinleşir uyur inanmamak mümkün değil

kesinlikle katılıyorum... çalıştığım için oğlumdan ayrı kalıyorum tüm gün ama akşamları ve haftasonları bu açığı kapatmaya çalışıyorum. ona sarılınca bende huzur buluyorum zaten :)

aaa çok doğru gerçekten genellikle annelerin kucağında hep sakinleşir bebekler..

bebekler annesini emerken aşı olurlarsa ağlamazlarmış acıyı daha az duyarlarmış
bende yavrularıma sarılınca bırak ağrıyı sızıyı herşeyi unutuyorum çok güzel bir duygu anne olmak
kendimi annemin yanında daha bir huzurlu hissediyorum annemin bana dokunması bile ayrı bir tat
ben bu yaşta anneme doyamazken bebekler nasıl mutlu olmasınki

Allaha inanmayan taş kesilsin.
ne mübarek bir sevgi ana-evlat sevgisi.
alya kaç yaşında olursa olsun çağırdığım zaman kucağıma gelecek;günlüğüne yazıyorum çünkü:asigim:

eşşşek kadar oldum...Bir yerim ağrısa anacım yanıma gelse öpse okşasa ağrım geçer..:ecrin_bebek:Kaç yaşında olursa olsun bir insan hiçbir şey annenin yerni tutmuyor..

bende bu tadı almak istiyorum artık
Allah ım sen bizi bu duygudan mahrum etme:Saruboceq:

ahhhh yavrimoooo bizimkiler bunu yıllardır derler
ah anamın kucağı....
dünyanın en rahat en güvenilir en sıcak yeri....
ah evlatlarımın her dem sıcak yuvaları....

Back