Annemle konuştum. Sizce süreci nasıl ilerletmeliyim? Beklemediğim tepkiler aldım.

Bıçak fırlatmak nedir Allah aşkına. Ya gözüne gelseydi? Anneni onu bunu düşünme. Kimse 2 kere dünyaya gelmiyor. Önce sen kendine değer ver. Herşeyin 2. Elini kabul edersen kimse seni değer vermeye layık görmez. Kendi değerini bil. Allah kolaylık versin.

Bıçak fırlattı deyince konunuzu hatırladım.
Size daha önce de yazdım çocuğunuz yokken boşanmalısınız.
Ailenizin yanına gitmek durumunda da değilsiniz ayrıca.
Çalışıp kendinize bir hayat kurun.
İlerde çocuk olursa bu defa ailenize tamamen mecbur olacaksınız..
Şimdi bana gelemezsin diyen bir anne çocuk olunca neler demez..

Boşanmak için neden annenizin abinizin iznine ihtiyacımız var? Siz birey değil misiniz? Nikah sırasında eşinizin karşısında üç kişi mi imza attınız?

Evet başına kalmadan korkuyor insanlara yapacağı açıklamaları düşünüyor buda beni çok üzüyor maalesef. Senin dediğin gibi söylüyorum bıçak fırlattı işte şöyle böyle durumlar var annemin dediği ise şu "o adamında bir sürü sıkıntısı var gene iyi dayanıyor biraz anlamaya çalış" içimden dedim anne sen hangi taraftasınn... Biz neler çektik olur öyle şeyler ayrılınca bişey yaparsa nolcak,diyorum evliyken yapmayacağı ne malum bugun masaya koltuğa yarın bana, bu sefer diyor ne bileyim kafam karıştı
Çalışıyorum evet ama sonuçta iş yerimi her şeyi biliyor güvende hissetme şansım olmayacak ve abiminde yalnız bırakacağını hiç zannetmiyorum

Boşanmak için neden annenizin abinizin iznine ihtiyacımız var? Siz birey değil misiniz? Nikah sırasında eşinizin karşısında üç kişi mi imza attınız?
Bizim aile çok modern değil maalesef. Öyle yalnız yaşa hayatını sürdür kafası yok böyle bir durumda tek davranırsam tamamen kaybederim abimi. Evlenirken sormadı boşanırken sormadı ne hali varsa görsün olur.

Malesef abimden habersiz böyle bir işe kalkışırsam tamamen siler beni.
Çocuk olayına girmek bile istemiyorum adamı kabul edemediler ki çocuk olsa asla istemezler.. Çalışıp bir hayat kurarım kendime ama abim yakınlarında olmamı ister

Teşekkür ederim Allah razı olsun. İşte hiç bir şey istemez mütevazi olursak değerimiz olur çok seviliriz diye düşündük ama öyle olmuyormuş.. Diğer dediklerinde de sonuna kadar haklısın ama böyle durumlarda insan ailesinden manevi olarak destek görmek istiyor

bosanmaniz icin sebep cok. siddet basli basina yeterli.
Evet sebep çok ama sanırım anneme göre böyle kafa göz mor olması lazım şiddet gördüğüme inanması için. Bu meseleler basit geliyor herhalde öyle hissettiriyor gerçekten.

Offf bu eski nesil annelerin bosanmak > olmek minvalindeki konusmalari beni sinirlendiriyor. Elin herifi benim kizima bicak firlatacak, ben diyecegim ki senin kocanin bir seyi yok evinde otur. Inanilmaz ya.
Elaleme akrabalara ne açıklama yapacağını düşünürken sağlıklı düşünmeyi unutuyor sanırım

Ya bir şey söyleyeceğim yorumlarına dikkat ediyorum da gerçekten bana düşman kesilmiş gibi bir tavrın var. Neden bu kadar sert ve keskin yorumlar yapıyorsun ki?

Anneni suçlama. Burda öyle değil gibi duruyor ama çoğu anne böyle. Yuva kurdu kızım diye herseyi görmezden geliyorlar. Kadınsan tek amacın yuva kurmak olmalı. Elalemde işin içine girince tmm.
Çocuk yoksa baş ağrısıda yok. Tereyagından kıl çeker gibi boşanırsın
Ayrılma sebebi bulamıyorum diyorsun. Belki sürekli aşağlıyor. Belki ne yapsan kusur buluyor. Belki sana batıyor. Herneyse. Düzelmeyeceğini düşünüyorsan zamanın boşa geçirme

Ya valla anneniz sinirimi bozdu okurken Mutlu değilseniz boşanın hiç kimseyi anne babanız dahil düşünmeyin zira onlar sizi düşünmüyor zaten. Benim anneme açıklama yapmama dahi gerek yok afedersin bu yapılanları duysa doğduğuna pişman eder onu. Tamam karı koca arasına aileler girmemeli ama bi yere kadar bu durum çok farklı eşiniz tehlikeli biri. Annemin evlenirse üçüncü evliliği olacak ve boşanması için ben ısrar ettim onu mutsuz edecek, görgüsüz, saygısız biriyle evliliği uzatmalara oynayıp stresten hasta olmasını istemem elalem istediği kadar laf etsin. Zaten bizim akrabalarda da maalesef ki eşler şiddet, hakareti normalleştirmiş kadınlarda ele güne karşı boşanmaktan çekinen daha önemlisi ekonomi gücü ve aile desteği olmayan kadınlardan ibaret olduğundan o mutluluğa kendileri erişemediği için bi başkasını da o kara deliğe çekerler. Boşanana laf edenler genelde de mutlu olamayanlar zaten. Niye bi insan mutsuz bir çiftin boşanmasını istemez ki zaten anlamıyorum. O yüzden kendinizi düşünün, sevin.

Ahh ahh bu elalem yokmu zaten.. Ne kadar şanslısınız böyle bir anneye sahip olduğunuz için..yanlış anlaşılmasın annemi suçlamıyorum çokta seviyorum ama gerçekten arkamda böyle bir destek olduğunu hissettirseydi bu denli kötü şeyler yaşamazdım belkide.. Boşanmak istediğimi söyleyebilmek aylarımı aldı o kadar utandım ki söylerken sanki dünyanın en kötü şeyini yapıyormuş gibi bütün suç bendeymiş gibi hissettim.

Yoo suçlamıyorum kimse istemez evladının yuvası yıkılsın ama bazı şeyleride körü körüne zorlamamak lazım. Ayrılmak için sebep çokta kanıt olmayınca boşmuş gibi geliyor

Yoo suçlamıyorum kimse istemez evladının yuvası yıkılsın ama bazı şeyleride körü körüne zorlamamak lazım. Ayrılmak için sebep çokta kanıt olmayınca boşmuş gibi geliyor

Aileniz veya başkası artık önemli değil kendinizi kandırıyorsunuz sanki ayrılmak için bahane ediyorsunuz. Size sayfalarca yazıldı adamın silahını alın yanınıza uzaklaştırma alın evden kaçın ailenize de korumak hazırlık yapmaları için haber verin diye. burada takılıp zaman kaybediyorsunuz. Siz buraya değil avukata,, kadınlar için olan vakıflara sormanız gerekiyor. Mor çatı gibi.

Ya bir şey söyleyeceğim yorumlarına dikkat ediyorum da gerçekten bana düşman kesilmiş gibi bir tavrın var. Neden bu kadar sert ve keskin yorumlar yapıyorsun ki?
Ben sana değil, sen kendine düşmansın. Senin bana bakınca gördüğün bu. O yüzden rahatsız oluyorsun.

Hamama giren terler diye bir söz var biliyor musunuz? Madem aileniz o kadar modern değil evlenirken soracaktınız. Ailenizi ve tepkilerimi biliyorsunuz. Evlenirken sorun yoktu sormadan evlenmişsiniz boşenırken de sormazsam tamamen yalnız kalırım diyorsunuz. Hayatınızın sorumluluklarını almayı öğrenin. Yalnız kalmamak için size her söyleneni yapacaksanız bu hayat sizin değildir. Şartlar bu ise abinizle konuşurken kararlı olduğunuzu hissettireceksiniz. Siz tamamen yalnız kalırım diye düşüneceğinize onlar kardeşim boşandı yalnız başına yaşıyor elalem ne der diye düşünüp yanınızda olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…