- 12 Mart 2021
- 2.085
- 3.867
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Evet başına kalmadan korkuyor insanlara yapacağı açıklamaları düşünüyor buda beni çok üzüyor maalesef. Senin dediğin gibi söylüyorum bıçak fırlattı işte şöyle böyle durumlar var annemin dediği ise şu "o adamında bir sürü sıkıntısı var gene iyi dayanıyor biraz anlamaya çalış" içimden dedim anne sen hangi taraftasınn... Biz neler çektik olur öyle şeyler ayrılınca bişey yaparsa nolcak,diyorum evliyken yapmayacağı ne malum bugun masaya koltuğa yarın bana, bu sefer diyor ne bileyim kafam karıştıAdam sana bıçak firlatiyor, annen 'o seni seviyor' diyor.
Kadının tek amacı başına kalmaman. Belli ki çalışıyorsun,annenin evine sığınmaya mi mecbursun? Yarın bıçak sana saplanır, cenazende ağlar 'ben kızımı pamuklara sardım neden böyle oldu' diye.
Bizim aile çok modern değil maalesef. Öyle yalnız yaşa hayatını sürdür kafası yok böyle bir durumda tek davranırsam tamamen kaybederim abimi. Evlenirken sormadı boşanırken sormadı ne hali varsa görsün olur.Boşanmak için neden annenizin abinizin iznine ihtiyacımız var? Siz birey değil misiniz? Nikah sırasında eşinizin karşısında üç kişi mi imza attınız?
Malesef abimden habersiz böyle bir işe kalkışırsam tamamen siler beni.Bıçak fırlattı deyince konunuzu hatırladım.
Size daha önce de yazdım çocuğunuz yokken boşanmalısınız.
Ailenizin yanına gitmek durumunda da değilsiniz ayrıca.
Çalışıp kendinize bir hayat kurun.
İlerde çocuk olursa bu defa ailenize tamamen mecbur olacaksınız..
Şimdi bana gelemezsin diyen bir anne çocuk olunca neler demez..
Teşekkür ederim Allah razı olsun. İşte hiç bir şey istemez mütevazi olursak değerimiz olur çok seviliriz diye düşündük ama öyle olmuyormuş.. Diğer dediklerinde de sonuna kadar haklısın ama böyle durumlarda insan ailesinden manevi olarak destek görmek istiyorBıçak fırlatmak nedir Allah aşkına. Ya gözüne gelseydi? Anneni onu bunu düşünme. Kimse 2 kere dünyaya gelmiyor. Önce sen kendine değer ver. Herşeyin 2. Elini kabul edersen kimse seni değer vermeye layık görmez. Kendi değerini bil. Allah kolaylık versin.
Evet sebep çok ama sanırım anneme göre böyle kafa göz mor olması lazım şiddet gördüğüme inanması için. Bu meseleler basit geliyor herhalde öyle hissettiriyor gerçekten.bosanmaniz icin sebep cok. siddet basli basina yeterli.
Elaleme akrabalara ne açıklama yapacağını düşünürken sağlıklı düşünmeyi unutuyor sanırımOfff bu eski nesil annelerin bosanmak > olmek minvalindeki konusmalari beni sinirlendiriyor. Elin herifi benim kizima bicak firlatacak, ben diyecegim ki senin kocanin bir seyi yok evinde otur. Inanilmaz ya.
Ya bir şey söyleyeceğim yorumlarına dikkat ediyorum da gerçekten bana düşman kesilmiş gibi bir tavrın var. Neden bu kadar sert ve keskin yorumlar yapıyorsun ki?Abarttığını düşünüyorum ben. Bi önceki konusunun üstünden çok geçmedi. Sadece anne böyle olsa bi yolu bulunur. Kendisinin de geri kalır yanı yok. Bu evlilik öyle böyle sürer, kazara çocuk olursa da baş üstüne imiş zaten, bizim yardım edebileceğimiz bir durum yok. Gelsin arada içini döksün işte.
Ya valla anneniz sinirimi bozdu okurken Mutlu değilseniz boşanın hiç kimseyi anne babanız dahil düşünmeyin zira onlar sizi düşünmüyor zaten. Benim anneme açıklama yapmama dahi gerek yok afedersin bu yapılanları duysa doğduğuna pişman eder onu. Tamam karı koca arasına aileler girmemeli ama bi yere kadar bu durum çok farklı eşiniz tehlikeli biri. Annemin evlenirse üçüncü evliliği olacak ve boşanması için ben ısrar ettim onu mutsuz edecek, görgüsüz, saygısız biriyle evliliği uzatmalara oynayıp stresten hasta olmasını istemem elalem istediği kadar laf etsin. Zaten bizim akrabalarda da maalesef ki eşler şiddet, hakareti normalleştirmiş kadınlarda ele güne karşı boşanmaktan çekinen daha önemlisi ekonomi gücü ve aile desteği olmayan kadınlardan ibaret olduğundan o mutluluğa kendileri erişemediği için bi başkasını da o kara deliğe çekerler. Boşanana laf edenler genelde de mutlu olamayanlar zaten. Niye bi insan mutsuz bir çiftin boşanmasını istemez ki zaten anlamıyorum. O yüzden kendinizi düşünün, sevin.Dün ki konumu biliyorsunuz nasıl güncellenir bilmediğim için yeni konu açmak zorunda kaldım yanlış yaptıysam özür dilerim.
Dün gece anneme yanıma gelir misin dedim. Sıkıntın var belli nee oldu ara anlat bakalım dedi. Aradım 1 saate yakın konuştuk dedim ortada belli bir sebep yok ama sürekli tartışıyoruz ben hiç mutlu değilim felan ağlıyorum bir yandan.. Annem beklemediğim şekilde "kocan kötü biri değil onun mizacı biraz öyle, sen depresyona girmişsin, ikinizde çalışmaktan bunalmışsınız birbirinize vakit ayırmamışsınız felan dedi. Biraz gerildim açıkçası. Dedim anne rahmetli babam bana bir fiske vurmamış ama bu adam sinirlenince gözü bir şey görmüyor koltuk kenarlarını vura vura kırdı bıçağı fırlattı karşısında ben vardım Allahtan masaya saplandı felan... Eee napacaz ya boşanacan mı dedi bende evet boşanmak istiyorum hiç mutlu değilim eski benden kırıntı kalmadı bende bu gidişle kendime zarar vercem dedim. Saçmalama felan dedi işte herkes hata yapar boşanırsan seni rahat bırakmaz benim yanıma gelemezsin burda yaşayamazsın(memleket küçük eşimde aynı memleketi) rahat bırakmazlar yoksa kapım açık abinin yanına gidersin felan dedi abini arayalım oda gelsin konuşsun kocanla arkanda birileri olduğunu anlasın düzelsin felan dedi. Sen bu adamı sevmiyor musun o seni çok seviyor sen çok sessizsin içine kapanıksın sana üzülüyor çıksın dolaşsın karışmıyorum ailemle görüşmüyor bir şey demiyorum felan diyormuş. Bende sevgi böyle bir şey değil insan sevdiğinin saçının teline kıyamaz dedim çöktüm iyice hayatla bir bağlantım kalmadı eğer eski benden bir kırıntı görürsen bu evliliğe devam et de, sadece uzatmalara oynuyorum, sizden utandığım için dedim. Hep kendimi ikinci el gibi hissediyorum kocam ikinci el, eşyalarım ikinci el, istemem düğünüm nişanlım hiç bir şeyim olmadı bir şeye layık değilim dedim ben bunlarda değilim ama zoruma gidiyor. Kocama diyorum insan bir söyler senin ilk evliliğin bir gelinlik giydireyim sana içinde kalmasın hiç düşüncesi yok.
Dur bakalım hemen ani karar verme belki düzelir Toparlarız sende çok soğuksun insanlara karşı deyince ben dedim anne tamam kapatalım ben yatayım her şey yolunda anlatmadım say kocam süper biri hata bende mutluyum ben unut üzülme hiç bir şey yok gibi devam et dedim. Sitem ettiğimi anlayınca yarın geleyim konuşalım sen herşeye layıksın hep yanındayız felan dedi abim demiş zaten anneme bir patlama bekliyorum çok sessizlik var. Dedim sen gel konuşalım ona göre karar veririz kimseye bir şey deme dedim. Yarın gelecekmiş bakalım. Bu süreci nasıl ilerletmeliyim yeni bir hayata hiç gücüm kalmamış gibi hissediyorum. Annem gelince ne anlatıcam bilmiyorum o kadar çok şey var ama bir okadar da yok. Hani şundan dolayı kavga ediyoruz diyebileceğim bir şey yok ama kafamda herşey bitmiş durumda buda insanlara bir şey yok neden boşanıyor bu izlenimi veriyor. Ne yapacam mm bennnn
Ya valla anneniz sinirimi bozdu okurken Mutlu değilseniz boşanın hiç kimseyi anne babanız dahil düşünmeyin zira onlar sizi düşünmüyor zaten. Benim anneme açıklama yapmama dahi gerek yok afedersin bu yapılanları duysa doğduğuna pişman eder onu. Tamam karı koca arasına aileler girmemeli ama bi yere kadar bu durum çok farklı eşiniz tehlikeli biri. Annemin evlenirse üçüncü evliliği olacak ve boşanması için ben ısrar ettim onu mutsuz edecek, görgüsüz, saygısız biriyle evliliği uzatmalara oynayıp stresten hasta olmasını istemem elalem istediği kadar laf etsin. Zaten bizim akrabalarda da maalesef ki eşler şiddet, hakareti normalleştirmiş kadınlarda ele güne karşı boşanmaktan çekinen daha önemlisi ekonomi gücü ve aile desteği olmayan kadınlardan ibaret olduğundan o mutluluğa kendileri erişemediği için bi başkasını da o kara deliğe çekerler. Boşanana laf edenler genelde de mutlu olamayanlar zaten. Niye bi insan mutsuz bir çiftin boşanmasını istemez ki zaten anlamıyorum. O yüzden kendinizi düşünün, sevin.
Ahh ahh bu elalem yokmu zaten.. Ne kadar şanslısınız böyle bir anneye sahip olduğunuz için..yanlış anlaşılmasın annemi suçlamıyorum çokta seviyorum ama gerçekten arkamda böyle bir destek olduğunu hissettirseydi bu denli kötü şeyler yaşamazdım belkide.. Boşanmak istediğimi söyleyebilmek aylarımı aldı o kadar utandım ki söylerken sanki dünyanın en kötü şeyini yapıyormuş gibi bütün suç bendeymiş gibi hissettim.Ya valla anneniz sinirimi bozdu okurken Mutlu değilseniz boşanın hiç kimseyi anne babanız dahil düşünmeyin zira onlar sizi düşünmüyor zaten. Benim anneme açıklama yapmama dahi gerek yok afedersin bu yapılanları duysa doğduğuna pişman eder onu. Tamam karı koca arasına aileler girmemeli ama bi yere kadar bu durum çok farklı eşiniz tehlikeli biri. Annemin evlenirse üçüncü evliliği olacak ve boşanması için ben ısrar ettim onu mutsuz edecek, görgüsüz, saygısız biriyle evliliği uzatmalara oynayıp stresten hasta olmasını istemem elalem istediği kadar laf etsin. Zaten bizim akrabalarda da maalesef ki eşler şiddet, hakareti normalleştirmiş kadınlarda ele güne karşı boşanmaktan çekinen daha önemlisi ekonomi gücü ve aile desteği olmayan kadınlardan ibaret olduğundan o mutluluğa kendileri erişemediği için bi başkasını da o kara deliğe çekerler. Boşanana laf edenler genelde de mutlu olamayanlar zaten. Niye bi insan mutsuz bir çiftin boşanmasını istemez ki zaten anlamıyorum. O yüzden kendinizi düşünün, sevin.
Yoo suçlamıyorum kimse istemez evladının yuvası yıkılsın ama bazı şeyleride körü körüne zorlamamak lazım. Ayrılmak için sebep çokta kanıt olmayınca boşmuş gibi geliyorAnneni suçlama. Burda öyle değil gibi duruyor ama çoğu anne böyle. Yuva kurdu kızım diye herseyi görmezden geliyorlar. Kadınsan tek amacın yuva kurmak olmalı. Elalemde işin içine girince tmm.
Çocuk yoksa baş ağrısıda yok. Tereyagından kıl çeker gibi boşanırsın
Ayrılma sebebi bulamıyorum diyorsun. Belki sürekli aşağlıyor. Belki ne yapsan kusur buluyor. Belki sana batıyor. Herneyse. Düzelmeyeceğini düşünüyorsan zamanın boşa geçirme
Yoo suçlamıyorum kimse istemez evladının yuvası yıkılsın ama bazı şeyleride körü körüne zorlamamak lazım. Ayrılmak için sebep çokta kanıt olmayınca boşmuş gibi geliyor
Ben sana değil, sen kendine düşmansın. Senin bana bakınca gördüğün bu. O yüzden rahatsız oluyorsun.Ya bir şey söyleyeceğim yorumlarına dikkat ediyorum da gerçekten bana düşman kesilmiş gibi bir tavrın var. Neden bu kadar sert ve keskin yorumlar yapıyorsun ki?
Hamama giren terler diye bir söz var biliyor musunuz? Madem aileniz o kadar modern değil evlenirken soracaktınız. Ailenizi ve tepkilerimi biliyorsunuz. Evlenirken sorun yoktu sormadan evlenmişsiniz boşenırken de sormazsam tamamen yalnız kalırım diyorsunuz. Hayatınızın sorumluluklarını almayı öğrenin. Yalnız kalmamak için size her söyleneni yapacaksanız bu hayat sizin değildir. Şartlar bu ise abinizle konuşurken kararlı olduğunuzu hissettireceksiniz. Siz tamamen yalnız kalırım diye düşüneceğinize onlar kardeşim boşandı yalnız başına yaşıyor elalem ne der diye düşünüp yanınızda olacak.Bizim aile çok modern değil maalesef. Öyle yalnız yaşa hayatını sürdür kafası yok böyle bir durumda tek davranırsam tamamen kaybederim abimi. Evlenirken sormadı boşanırken sormadı ne hali varsa görsün olur.