annemle babamin ayrimciligi

Evet bugunlerde onu deniyorum affetmeye calismak

Uweymiyim diye bende cok dusundum hala da dusunuyorum ama mantiksiz gelii onlar ewlendikten 11ay sonra olmusum :)

Bunu onlarla konuş. Belki içini rahatlatacak yada daha doğrusu içini soğutacak bir açıklama yaparlar sana.
Konustum ilerde ne olacagi belli deil olebiliriz senin cocuguna aldiklarimizi onun cocuguna alamayabiliriz diyolar

biraz da anne babalar yaşlanıyor ve çocuklarla uğraşmak istemiyor.bu yüzden olsa gerek bu kadar rahat bırakmaları uğraşacak her gün onunla cebelleşecek enerjilerinin oldugunu sanmıyorum
Evet babamda o hakim suanda.. Benim gunluklerimi didikleyen kisa mesajlarimi karistiran ewde tutan adam artik hicbiseyle oyle ilgilenmiyor umru degil

benimde erkek kardeşim var aramızda 5 yaş var..bunu ayrımcılık olarak görme bence..maddi imkansızlık olabilir ne bileyim belki başka sorunlar..bende 17 yaşımdan beri çalışıyorum..üniversiteye gitmedim..ama kardeşim şuan 2. üni. okuyor hemde örgün öğretim..ama ben bu durumdan gurur duyuyorum..ailenin şurda hatası varki sana çeyizini kendin yapacaksın demeleri..onuda o anki cahilliğine ver..

ben bu türk filminin bilindik sonunu yazayım.oğullarının gelinlerinin gözünün içine baktıkları için acınacak hale düşerler.el den ayaktan düşüncede sizin üstünüze atmaya çalışır kardeşiniz tabi eli ayağı tutarken maaşı filan yerler ama iş bebek gibi bakmaya gelince üstünüze atarlar.maaşı olsa bile.sizde o zamana göre imkan dahilinde ya bakarsınız yada baktırırsınız.kardeşiniz kendi havasında hayatını yaşamaya devam eder.anne ve babanız bakmanıza rağmen oğlum beni görmeye bile gelmiyo oğlumda oğlum diye diye Ahirete göçerler.onlar kardeşinize hava pompalamaya garanti anne baba olmaya size de "düşersen bile tutmam kendi başının çaresine bak" demeye devam etsinler.bakalım kim kimden hayırlı eşiniz durumunuzu biliyorsa anne babanızı uzak tutmanızı isteyecektir.daha çok üzülmeyin diye.

Anne ve babanızın ayrımcılık yaptığını düşünmüyorum açıkcası, biraz fazla evhamlı gibi geldiniz

Olay tamamen zamanla ilgili..Zamanla ailelerin düşünceleri de tavırları da değişir..Bu ayrım olarak görünür ama değildir..
Misal biz 3 kardeşiz..En büyüğümüz zamanında çok zorluk çekmiş, ben ortanca olarak onun yaşadıklarından daha azını yaşadım, en küçüğümüzünde hayatı güllük gülistanlık şu anda..
Peki benim ailem ayrımcı mı? Kesinlikle değil..Zaman değiştikçe şartlar, düşünce yapıları, bakış açıları bile değişiyor..
Ve hepimiz bunu farkındayız..

Zaman şartlar çok değişti. Benim 3 kardeşim var hepsi ortaokulda dersaneye gitti bi ben gitmedim ama brnim zamanım için çok normal değildi bu durum. Birazda onlarında bilgisizlikleri vardı.
Benim bi küçüğümü ortaokulda gönderin diye ben söyledim mesela. Ben okula bi lira bile harçlık götüremezken okulda aç aç otururken, onlar öğle yemekleri için bol bol harçlıklarıyla gidiyolar. Hatta bazen fazladan bende veriyorum.
Onlar benim canım her zaman en iyisi olsun isterim onlar için.
Ha o zaman durumları yokmuydu vardı. Hatta şimdikinden daha iyiydik. Ama bilinçsizlerdi. Şimdi benimde okuyup kendimi geliştirip destek olmamla onlarda bilinçlendiler varlarını yoklarını kardeşlerime harcıyolar.
Helali hoş olsun benim rıskından yiyolarsada yesinler onlar benim düşmanım değil kardeşim.

Canım şartlar değiştikçe çevre değiştikçe ailelerde değişiyor. Sıkıntı yapma kendine. Benim ailemde zamanında bana karışırdı ama zaman geçtikçe karışmadılar

Aynı şey bende de var canım , ben ilk çocuğum ben nişanlıyken bile dolaşamazdım eşimle ama kardeşim flört ederken bile taviz sınırsızdı. Çeyizde de aynı bana aldı ama kötü kötü dandirik şeyler, kardeşime iğneden ipliğe yaptı.Yapacağım hiç bişey yok ,kardeşimin zaten suçu yok. ama bir durum olduğunda kalabalık arasında olsak bile sen zaten bana onu da yapmadın beni nişanlımla başbaşa bırakmadın diye sayıyorum ancak o şekilde rahatlatabiliyorum kendimi çünkü..

Hep öyle olmaz mi zaten. Buyuk cocuk deneme tahtasidir. Sen yolu acarsin kucuk de rahatca gider o yoldan. mesela bana babam tel almak iatemedi lisedeyken bile. Kardesime aldi ustune eve internet de aldi aldi da aldi yani. ..ben de ablama gore daha sansliyim. Kucuklere daha toleransli olunuyor ama bilerek degil bence
Bi de kucuk cocuklar genelde daha bi uyanik olurlar.
Yok kiz kardesim 2kiz kardesiz

Tam böyle konu açacaktım ki denk geldi. Aynı dert bende de var ben lise sonda dersaneye giderken kardeşim her yıl gitti ben puanımın yettiği bölümü okudum maddi zorluklarla ama kardeşim için şimdi özel üniversite araştırmalarına başlandı. Zaten çocukluktan belli oluyor bu tür ayrımlar bir kaç kerelik birşey değil ama yapacak birşey yok maaleseff çünkü onlar herrrrrr zaman haklı görürler kendilerini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…