annemle babamin ayrimciligi

cglaa16

Rabbim sen dualarimizi kabul eyle..
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2012
1.522
205
Selam kizlar sorun su ki annemle babam her konuda kardesimle aramda ayrimcilik yapiyor en basiti beni lisede dershaneye gonderirken ben bu dershane parasiyla sana ceyiz alirdim ama egitimine yatiriyoruz sende ceyizini kendin yapacaksin dedi kardesimi hem ilkokulda hem lisede dershaneye gonderdiler simdide universite okutuyorlar ve hala o yapmaya calisiyor ceyizini ben kendim yaptim hala borc oduyoruz.. Ben borclarla ugrasiyorum o orda gonlunce para harciyor. Ben nisanlimla gorusemezdim ona nereye gidiyosun bile denmiyor vs vs. Takmamaya calisiyorum ama bi anne baba niye cocuklarini bukaadar ayirir ya..

Kardesinz erkek mi hani kimilerinde vardir ya erkege yapilan harcamayi yatirim gibi gorurler bundan olabilir..Ama cok yanlis ne kiz evlatlar var erkekten bin hayirli..

zaman ve şartlar değişir, ilk çocuklar hep bi bakıma şanssızdır bu yüzden. ama akıp giden zamanı döndürecek güç yok sizde, ailenizden çeyiz parası da isteyemezsiniz yani kısaca yapılacak bir şey yok unutun, unutmaya çalışın. sevinin kardeşiniz sizinle aynı sorunları yaşamıyor işte ne güzel...

Nesil farkı olabilir. O zamanki maddi durumların farklı olabilir. Anne babanın ayrım yapacağını sanmıyorum.

artık zaman değişti e tabi ki şartlarda ......her dönemin bir padişahı olur.

Ya bazen kendime kiziyorum kardesime yapiliyor yabanci mi diye ama sorun suki ben ona kizmiyorum aradaki haksizliga kiziyorum suan cikarip ceyiz parami wersede ben biliyorum herseyin en ucuzunu secmek icin neler cektigimi hala cektigimi nisanlimi 2saat gormek icin ne takla attigimi icime kapandigimi belkide panik atak hastasi olmamda payi oldugunu..

Nesil farkı olabilir. O zamanki maddi durumların farklı olabilir. Anne babanın ayrım yapacağını sanmıyorum.
İnanin tanisaniz gorurdunuz akrabalarim arkadaslarim esim herkes farkinda ama ailem gormuyor bilmiyorum benimde cocugum war buyuk konusamam belki bende ayrim yapar ve gormem

Kesinlikle sonradan değişen zihniyet maddiyat vs vs. Ben üniversite için yurtdışına gitmek istediğimde babam ben öyle kız başına yollayamam seni o kadar uzağa dedi. Üzerinden iki yıl geçti ve ablam şuanda yurtdışında yüksek lisans yapıyo. Bunun gibi elli tane türetirim sana. O yüzden üzülücek bişey yok bence takılmamalısın.

artık zaman değişti e tabi ki şartlarda ......her dönemin bir padişahı olur.
Dogru diyorsunuz babam onun yaslarindayken benim 1 dedigimi 2 etmezdi kimseyle salmazdi ama baba canim sıkıldi dedimmi gece 12de olsa gezdirirdi simdi kardesime oyle degil haklarini yiyemem tabikii haklari odenmez

Evet etrafimdada cok war aslina bakarsaniz ama atamiyorum kafamdan ya hormonlardanmidir nedir
M

bende ailemin en küçük kızıyım. sen yazınca benimde ablam aramdaki bazı dialoglar geldi. en büyük ablam çok ezilmiş zamanında. biz kalabalık bir aileyiz 6 kardeşiz. ben en küçüğükleriyim. çeyizimde herşeyim vardı haa belki kimine göre eksiklerimde vardı ama olması gereken herşey yapılmıştı. en büyüğümüz olan ablam birgün 'annem sana herşeyi aldı oysaki bende çalışmiştim bende onların evladıydım sana yapılanın 10da biri yapılmamıştı bana' demişti. onun adına üzülmüştüm ama bu benim suçum değildi. evet belki dediğin gibi evlat ayırdımı var işin içinde hakvermiyorum annemlere.büyükler hep mi ezilen olur hepmi fedakarlık eder bilmiyorum. ama takılıp kalmamalıyız böyle mevzulara bence..

Annem 2. Hamile oldugumu ogrenince oglun ezilcek demisti oda farkinda herhalde..

Bizim aramızda da Ayrımcılık olur bence bu her evde var fazla takmıyorum artık

İşte o 6 yılda fikirler değişebiliyor. Bizim komşumuz vardı 5 yaş var kızları arasında ilkini yurda verdiler mesela o kadar eve çıkmak istedi olmaz dediler. Diğer kızlarına izin verdiler. Hatta başka şehirde okumasına bile izin verdiler. Zaman geçtikçe şartlar değişiyor. Ne güzel kız kardeşin senin yaşadığın sıkıntıları çekmiyor. Ayrımcılık değil bu aslında, büyük çocukların kaderi gibi bir şey sanırım. Aynı şey kuzenim içinde geçerli ablası burada okudu o Ankara'da. Ablasının okulu ve evi çok uzaktı ev arkadaşı buldu kendine ama izin verilmedi. Kardeşi şimdi Ankara'da rahat. Ablası koyu renk ruj sürse dayım kızardı, hızma taksa o ne derdi, kardeşi makyaj yapıyor, istediiği gibi, giyiniyor birşey söyleyen yok. Zihniyetler değişiyor.

Annem 2. Hamile oldugumu ogrenince oglun ezilcek demisti oda farkinda herhalde..
bende 2.ye hamileyim. ama sen annen gibi bir anne olmazsın bence. olmamalısın. tamam büyük olan abi yada abla olunca ilgi küçüğe kayacak illaki ama ayrımcılık olacak diye birşey yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…