annemle anlasamiyoruz..

britney1987

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2014
20
1
Cocuklugum annemle babamin kavgalariyla gecti. Surekli annem evi terk eder, abimi arar sorar beni umursamazdi. Hayatta 3kisi vardi onun icin. Annesi, ablasi ve oglu. Geri kalan herkesten ozellikle babasindan, kocasindan, kiz kardesinden ve benden nefret ederdi. Beni evde istemezdi sadece temizlik yapmamdi onun istedigi. Bense okula gidiyordum basarili ogrenciydim. Ilkokul, ortaokul, lise boyle gecti. Universiteyi onun beddualarindan kurtulmak icin uzakta okudum. Universiteyi bitirdim 2sene sonra 25yasimda evlendim.

Ama annemi hicbir zaman mutlu edemedim. Evlenmeden 2hafta once bile beni evden kovdu. Surekli beddua eder. Sinir hastasi ama bunu kabul etmiyor. Neyse suan 27 yasindayim. 6ay once bebegim oldu ve hersey o zaman basladi.

Annem dogum yaptigim gun hastanede bana küstü. Yaklasik 48saat uykusuz kaldiktan sonra ona yalvardim. Lutfen eve git dinlen. Kaynanam bu gece kalsin. Cunku annem bebege de bana da bakamadi. Bu konularda cok beceriksiz. Agzi da hic durmaz. Beni uyutmadi dinlenmeme rahatlamama firsat vermedi ve israrla yine yanimda kalmak istiyordu. Oda kucuktu tek koltuk vardi. Hem kaynanam hem annemin kalmasi imkânsızdı. Neyse gece 11e kadar gitmeyi kabul etmeyince artik sinirden git diye soylendim. Ve bunu kaynanam duydu diye bana kinlendi. Dogumdan sonra da evimde kaynanam bakti 2hafta. Oysaki annem 2sokak ileride oturuyor. El gibi geldi yanima surekli. Sacma sapan konusuyordu hep. Sutum olmuyo cocuk doymuyo surekli agliyo psikolojim alt ust.

Kaynanam gitti. 5gun annem durdu. Ve 5gunun sonunda kucagimda sutum olmadığı icin doymayan ve aglayan bebegime mama kutusunu bulamadigim için elim ayagima dolasinca anneme cikistim. Mama kutusunu neden baska yere koydun dedim. Demez olaydim. Bi suru beddua etti. Eski defterleri acti durdu. Bagirdi cagirdi cekti gitti. 20gun lohusa iken tek basima birakti beni. Gunlerce gelmedi. Gelince konusmadi hep beni sucladi aglatti. Yurtdisindan abimle esi gelince onlarin yaninda rol yapmak icin baristi benle. Onlar gidince yine küstü.

En son esimin yaninda cildirdi. Agzina geleni soyledi. Evlatliktan reddetti. Mahvetti beni. 6ay oldu hep aynı. Karsima alip konusuyorum anlamiyo. Sadece beni sucluyo. Tek derdi kaynanam. Onunla kussem rahat edicek. Bi de onlarin bana buyu yaptigina inandirmis kendini.

Aylardir tek istedigim sevgi. Ben onu arasam senin annen yok diyip telefonu kapatiyo yada bagiriyo. Surekli boyle. 27senedir esirgedi sevgisini. Ben onda bulamadigim sevgiyi kizimi severek gidermeye calisiyorum. Napicam bilmiyorum kimse de anlamiyor. Barisamiyoruz da hayatimin sonuna kadar boyle gidecek sanırım (

Dipnot : annem senelerdir kendi kardesiyle ve babasiyla gorusmuyor nefret ediyor

Canım Allah sana sabır versin çok zor durum. Eşinin yanında bile yapmış yapacağını çok düşüncesizmiş. Beddua eden insanları anlamıyorum ben ki kendi evladına neden eder ki insan. Bir süre hiç arama sorma sende bakalım o ne yapacak.

bu kadın sizi hasta eder..mesafe koymanızda fayda var..annelik etmiyorsa yanınıza gelmesine de gerek yok..bence rahatsız..tedaviye ihtiyacı var..

Keşke annenize dışarda merhamet yüklemesi yapılabilse ama ne yazık ki imkansız... Rabbim idrak versn. Bu durumda annenizin değişmesini beklemeden yapacaklarınız var. Birincisi bbeğinizle annenizin siZinle gerçekleştirmediii bağlanmayı gerçekleştirin, tensel temas, sukunet yükleyin ilişkinize ve anneninizin yaptıklarına ve söylediklerine kapatın kalbinizi ve zihninizi... Etkilemesin sizi . Biliylrum zor ama bu noktada terapiye gitmeniz iyi olur. Zira çocuğunuz büyüdükçe ortaya çıkan haliniz anneniE benzerse iki kat yıkım olur sizin için... Eşinize sarılın ve anneniz için dua edin, hepsi kendisini değersiz görmesinden aslında... Size de sabırlar e yürek genişliği diliylrum, kitaplar ve insanlar yardımcı olsun inş size

Tamamen benim halam ya.
Su an kuzenim oldgunu bile dusunebilirim.
Benim halam ev isinden nefret eder, eve gelenlere supurtur evi sen yabanci degilsin gel kizim diye.
Bir gun teyzimim kizi bi kirinti toplamak icin supurgeyi calistirmis, "aa bak surdada kirinti var"diyip durmus halam.
Kuzenim diyoki "bi baktim ardima farkina varmadan butun evi supurmusum" .

Yapicak bisy yok.
Annedir kus kalinmaz ama illa zorlarsada kuserizz. Senimi kiricaz?

Annemin erkek kardesi yok o yuzden kuzenin olamam :) ama benzer durumlar iste..

Iyi dilekleriniz icin tesekkurler. Bu saat oldu uyuyamiyorum inanin 6ay gecmis duzelmiyor. Kalbi buz kesmis. Haftada 1 ugruyor o da torununu gormek icin. En fazla yarim saat. Benle konusmadan gidiyor. Ne diyim ki artik ne yapim insallah onun gibi bir anne olmam

Arayip sormuyorum zaten 2hafta oldu. Arada ugruyo yarim saat benle konusmadan. Torununu gorup gidiyo
Iliskimiz bu. Hem evlatliktan reddediyo hem de eminim benden adim bekliyo. Duzelicegini bilsem aticam adimi ama hep ayni. Onun yuzunden gunahkar oldum (

Kıyamam ya torunu görmeden duramıyor. Konuşmayı denemedin mi diyeceğim kesin dinlememiştir bile. Benim eniştemde böyle hiç kuzenimi dinlemezdi, bir ara araları çok kötüydü. Kuzenime ona mektup yazmasını söledim. 3 sayfa mektup yazmış. Eniştem okuyunca çok üzülmüş. Acaba anneniz de işe yarar mı.

Hic sanmiyorum. Dogumdan hemen sonra bans kotu davrandigi icin onunla konustum. Neden boyle yapiyosun dedim. Daha cok kizdi. Asil sorun hep kendi dedigi yapilsin istiyo. Benim istemedigim seyleri yapmaya calisiyo ben izin vermeyince daha cok ofkeleniyo. Torununu gormeden 20gun durdu yalnız. Lohusayken ve bebegim kucagimdan 2dk inmiyorken evde yicek yemegim yokken 20gun ugramadi bile yanima. Varken yoklugunu cektirmesi cok koyuyo. Ben ona direk soyluyorum anlatiyorum onunla olan sorunlarimi kirginliklarimi ama anlamak istemedigi gibi kendini hakli cikariyor. Hatta kendi soylediklerini unutup benim soyledigimi iddia ediyo. Bi ara konusmalarimizi kayıt altina almayı dusunmustum o derece. .

Oooo durum çok vahim. Ne diyeceğimi bilmiyorum, anne bile olsa insan bu kadarına sabreder mi bilmiyorum. Kayınvalidenizle aranız nasıl?

Oooo durum çok vahim. Ne diyeceğimi bilmiyorum, anne bile olsa insan bu kadarına sabreder mi bilmiyorum. Kayınvalidenizle aranız nasıl?

Onunla bi sorunum yok zaten uzaktalar. Dogumdan sonra tekrar gelemedi. Biz de evden cikamiyoruz pek. Oyle yalniz basima yasayip gidiyorum bebeğimle. Kafayi yedim sanirim ben de. Cok bunaliyorum artik kimse de anlamiyor.

Annen senden aşırı ilgi bekliyor. Sen de onun istediği gibi davran bakalım. Belki senin atacağın adımlar ortamı yumuşatır. Anneler hep haklı olduklarını düşünürler.Bazen de evlat anneyi idare etmek durumunda kalabiliyor.

Onunla bi sorunum yok zaten uzaktalar. Dogumdan sonra tekrar gelemedi. Biz de evden cikamiyoruz pek. Oyle yalniz basima yasayip gidiyorum bebeğimle. Kafayi yedim sanirim ben de. Cok bunaliyorum artik kimse de anlamiyor.
canım merhaba bende annesini çözemeyen bi insanım yada cok evhamliyim annemi hala anlamadım ki 30 yasındayım annem de iyilik yapar ama onu sürekli söyler dile getirir ben sırf onlardan uzaklaşmak icin dışarda okudum bazen de iyi ki öyle yapmışım diyorum çünkü annem rahmetli annesinin onaylamadığı butun kotu huylarını almis beni sinir ediyor bunları yazarken kendimden utanıyorum ama maalesef böyle ya da ben cok alinganim bilmiyorum zaten uzaktayız açaba diyorum aynı yerde yasasak bana neler yapardı acaba cok merak ediyorum ... Öncelikle yatarsın niye yatıyorsun der kalkarsın neden kalkıyorsun der . Orgu örersin neden örüyorsun dışarı çıkarsın neden çıkıyorsun çıkmazsın neden çıkmıyorsun ;( kızlar çözemedim is yapacak olursun zaten yoruluyorsun yapma der yapmasan yata yata hayat bitmez der ben artık Nasıl düşüneceğimi sasırdım yemin ediyorum tam bi yere gidecek olurum bi laf söyler sınırını bozar ve ben gitmem çıkartırım herşeyimi otururum . Yanı anlayacağınız annem beni geriyor sizce Napiyim bi akıl verin

ne yapsan annendir o, ancak uzaklık dogru seçenek olmali, nitekim ruh sagligini olusturan ebeveyndir

Benim annemde oyle dir dir bagirir konusur bide hic konusmayi sevmem diyor...38 yillik evliligini bitirdi hala ben hakliyim diyor...biktirdi annem..biraktim arasam acmiyor acinca beddualar havada ucuyor..artik biraktim olmayinca olmuyor yapacak bisey yok...babamla konusuyorum diye deliriyor...ama saf babam oyle degil arayin annenizi sorun diyor ilgilenin diyor...

aranacagi yok biraktim yoruldum...büyüklerimiz ama onlar mi buyuk yoksa biz mi anlamadım...inan yalniz degilsiniz cevrede cook arkadasim boyle anneler degismis...ben dua ediyorum genlerim cekmemistir inşallah diye....

anne değil beddua makinesi sanki normal değil annen

Kızlar birde hamileyim kendileri zorla getirdi beni buraya ben esimle evimde mutluydum zaten yarı yıl tatilim mis gibi evimde yatardım kalkardım illa gel illa gel iki gündür ağlatıyor beni ya . Kimseyede anlatamıyorum yıllardır küçük abimin kınını bize çektiriyor abımı cok sever gitti akrabasını aldı ona o da evlenince annemi bizi sildi çokta iyi yaptı :) o Zaman bu Zaman kadın herkese düşman abim gelince kımıl kımıl kiliniyo abim yüzüne bile bakmıyor . Dun kalktım kahvaltıdan sonra basım dondu midem bulandı biraz uyumaya çalıştım tabi ne mümkün kapıları çat küt kapatıp acıyor neyse kalktım iyi uyudun Dedi sesimi çıkartmadım . Sonra çocuğu aç bırakıyorsun ayağına getirip böyle yatmakla olmaz böyle cocuk doğrulmaz diye lafı saymaya başlayınca sınırım bozuldu . Eskiden beri kızları hizmetçi gorur gezmemeli yememeli içmemeli insan gibi yasamamalı bu sülaleye göre kızlar rahmetli anneannemi Allah beni affetsin sevmezdim alttan alttan is çevirir herkesi birbirine tutturur kızları köle gibi görürdü . Sanki huyları ona donuyor sanki artık onu görüyorum annemde ve cok üzülüyorum zaten kimsem yok su hayatta sırf bunalltigi icin gittim uzaklara yok yine değişmedi yine değişmedi bunlari yazdığım icin cok utanıyorum kimseye anlatamıyorum iki gunde 10 kere ağlattı beni ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…