Ben 18 yaşındayım okuyorum ve artık özgür bir birey oldugumu düsünüyorum ama annem sürekli hayatıma karısıyor.Odama karısıyor her seyime karısıyor onu ilgilendiren bir konu olmamasına ragmen.Cidden cocuk gibi hissediyorum sürekli azarlıyor çok telefona bakıyorsun diye.Ben kendi kararlarımı verebilecegimi düsünüyorum ve artık karısmasını istemiyorum.Bugün de yanlıslıkla koltuga kan bulasmıs temizledim bin tane laf etti.Artık azarlanmamak icin ondan uzak mı durmalıyım?
18 yas cok onemli
Cok cok onemli. Birinin bizim genclere anlatmasi lazim.
18 yasin da ozgur olunan ulkelerde 18 yasin da vergi mukellefi olursunuz. Aileniz sizi barindirdigi, besledigi ve okuttugu icin vergiden duser masraflari. Ustelik sadece okuyor oldugunuz icinde dahi degilseniz takdir edilmezsiniz buradaki gibi. Calisip harcliginizi cikariyor, egitim masraflarinizin bir kismini karsiliyor, basarili olup burs alabiliyorsaniz bir seysinizdir. Yoksa i ihh.
Her halukarda evin kurallarina uyarak yasarsiniz ve Aileye degil devlete aitsinizdir.
Bizde ise nufus yasi 18i gecti mi bi ozgurum teranesi baslar.
Ama maalesef bizde cocuk ana babasinin sirtina , borcuyla, harciyla, derdiyle, yapacagi dugunle, doguracagi cocukla, calistigi isle onla bunla derttir. Dugunu yapmazsaniz, takiyi takmazsaniz, hanimina iyi davranmazsaniz, kumar oynarsaniz, icki icerseniz , capkinlik yaparsaniz , eltiye gulumsemez, gorumceyi agirlamazsaniz, bilmemkimin dugunune gitmezseniz, o bu su derken dert yumagidir 18 oldugunda ve uzun yillar.
Ama ozgurdur.
Bu ulkede 18 olunca inseler bu cocuklar ana baba sirtindan. Yada ana babalar 18 olunca cocuk, bak evladim o ozgurluk dedigin dogumgunu pastasi degildir hayatin tam da gercegidir diyebilseler.
Kabile toplumu yerine Birey toplumu (bireysel degil) olabilsek. Ben 18im hem calisip hem okuyacagim, para biriktirdim hindistandan kart atarim size , ben 18im makul bir sekilde yalniz yada arkadaslarimla yasayacagim bayramda ugrarim size diyebilen 18ler olsa icimizde.Ekonomi buna musait olsa, kultur buna musait olsa.
Biri 18 ozgurum, bir digeri ceyiz gosterme de, bir digeri anasina eziyet eden babasina nefretle kucak kucak gezmede..
Ekonomik ozgurlugu olmayanin ozgurlugu annesinin terligine kadardir, kocasinin kemerine, kayinvalidesinin gününe.