Annemin dişinde kist çıktı :(

YaseminYC

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2011
598
100
Arkadaşlar bugün annem dişçiye gitti çekilmesi gereken dişleri vardı onun yerine ölçü alınıp takma diş takılacaktı.Telefonla aradım ne yaptın diye hiç sorma kist çıktı diş etimde dedi korktum.Tekrar röntgen çekmişler iyi huylu bir zararı olmaz demişler ve çekmişler 2 dişini ama benim hala içim içimi yiyor var mı böyle bir durumla karşılaşan bilen.Sormak istedim sizede.Bazı doktorlar fazla önem vermiyorlar bir sürü hastaları olunca.Korktum ve çok üzüldüm yanında da değilim şehir dışında okuyorum.Başka bir doktora daha gitse mi sizce?Yoksa ben mi fazla abartıyorum :KK43:

Ben varım :)
Ama sen çok korkmuşsun,korkulacak birşey değil ki.
Benim de vardı,hatta çene altından elime geliyordu.
Dişi çekerken köküyle beraber alındı.
Olan dişe oldu tabii,o ayrı:)

Ben varım :)
Ama sen çok korkmuşsun,korkulacak birşey değil ki.
Benim de vardı,hatta çene altından elime geliyordu.
Dişi çekerken köküyle beraber alındı.
Olan dişe oldu tabii,o ayrı:)

Kist deyince direk korktum ya bir de onlardan uzaktayım daha bi bağlandım onlara.
İlk defa duydum birde diş kistini.Vücutta o kist durdukça zararı oluyor mu?

Kisti almamışlar mı ? Bence almışlardır.Yani dişle beraber çıkmıştır.Zaten muhtemelen dişleri o yüzden çektiler.
Evet zararı oluyormuş ama öyle durursa habisleşir manasında değil,genel sağlık açısından.
Yani mesela benim başağrılarım oluyordu,tedavi sonrası geçti.Bağlantısı olduğunu düşündüm.

Ablamda da diş kisti vardı.
Ama dişle birlikte aldılar,korkulacak bir şey yok.
Endişe etme bu kadar :)
Çok geçmiş olsuun..

Kisti almamışlar mı ? Bence almışlardır.Yani dişle beraber çıkmıştır.Zaten muhtemelen dişleri o yüzden çektiler.
Evet zararı oluyormuş ama öyle durursa habisleşir manasında değil,genel sağlık açısından.
Yani mesela benim başağrılarım oluyordu,tedavi sonrası geçti.Bağlantısı olduğunu düşündüm.

Orasını bilmiyorum işte yarın akşam aricam yine annemi sorayım ona.Olmazsa haftaya tekrar kontrolü var o zaman daha ayrıntılı sorar.
Dişin çekilme sebebi kist değildi tesadüfen röntgen çekildiğinde kist olduğunu görmüşler.

cok abartmissin canim :KK1:
benimde suan hala disimde kist var hic bu kadar korkmadim :KK53:
benimde disime porselen yapildi hasta disin ustune yapmislar simdi kist olmus,
gittim baska doktor 1 sene daha idare eder dedi bu sene gidip gosterecem yine,
korkma INSALLAH birsey yok..

Ah böyle telefonda ne zor oluyor değil mi:)
Sen kist sözcüğüne takılmışsın ama merak etme diş kisti farklı.
Geçmiş olsun anneciğine.
2 diş birden çektirmek eziyetli, ama onun ötesinde birşeycik olmaz (Allah korusun).

konuya arkadaşların verdiği cevapları okuyunca eşime üzüldüm çünkü bazı arkadaşlar dişle alırlar bir sorun yok demiş fakat eşim askerdeyken o diş sayısı 5 dişe mal olmuş.ve o kadar ceneyi kazımışlar ki kavisli bir üst çene sahibiydi evlendiğimizde daha sonra marmara ünv.bir operasyonla çeneden alınan doku orada oluşan boşluğa nakledildi ve 1 yıl sonrae 5 implant takıldı bunun maddi değeri7000 tl buldu.madem bu kadar basitti o nalet dr ne yapmış bu adamın çenesini anlamadım.tanıdığım bir komşudada çıkmıştı 5 yıl evvel halada ağzında.

Son düzenleme:
cok abartmissin canim :KK1:
benimde suan hala disimde kist var hic bu kadar korkmadim :KK53:
benimde disime porselen yapildi hasta disin ustune yapmislar simdi kist olmus,
gittim baska doktor 1 sene daha idare eder dedi bu sene gidip gosterecem yine,
korkma INSALLAH birsey yok..

Kendimde olsa bende önemsemem de annede olunca başka oluyormuş.Hiçte duymadığım birşeydi.
Sizede geçmiş olsun.Amin inşAllah.
Teşekkürler,içimi çok rahatlattı cevabınız :) :KK71:

Ah böyle telefonda ne zor oluyor değil mi:)
Sen kist sözcüğüne takılmışsın ama merak etme diş kisti farklı.
Geçmiş olsun anneciğine.
2 diş birden çektirmek eziyetli, ama onun ötesinde birşeycik olmaz (Allah korusun).

Hemde nasıl zor.Yanlarında olsam bende onunla gider daha ayrıntılı bilgi alırdım da böyle zor oluyor.
Çok teşekkür ederim.İçimi ferahlattınızzz :) :KK71:

öncellikle geçmiş olsun acil şifalar annenize... bence başka doktora gitmekte fayda var...
bundan bir kaç yıl önce komşumda da dişinde çene altında kist çıktı diş doktoru zararsız demiş :KK50:aradan 2 yıl geçtikten sonra o kistin kanserli olduğunu öğrendi ve herşey için çok geç kalınmıştı 1 ay önce komşumu kaybettik:KK5: felaket habercisi gibi gece gece moral bozmak istemem ama sadece aynı şeyin başkasının başına gelmesini istemem bu yüzden yazdım:26:

konuya arkadaşların verdiği cevapları okuyunca eşime üzüldüm çünkü bazı arkadaşlar dişle alırlar bir sorun yok demiş fakat eşim askerdeyken o diş sayısı 5 dişe mal olmuş.ve o kadar ceneyi kazımışlar ki kavisli bir üst çene sahibiydi evlendiğimizde daha sonra marmara ünv.bir operasyonla çeneden alınan doku orada oluşan boşluğa nakledildi ve 1 yıl sonrae 5 implant takıldı bunun maddi değeri7000 tl buldu.madem bu kadar basitti o nalet dr ne yapmış bu adamın çenesini anlamadım.tanıdığım bir komşudada çıkmıştı 5 yıl evvel halada ağzında.

Of çok kötü olmuş eşiniz için,çok geçmiş olsun :KK43:

öncellikle geçmiş olsun acil şifalar annenize... bence başka doktora gitmekte fayda var...
bundan bir kaç yıl önce komşumda da dişinde çene altında kist çıktı diş doktoru zararsız demiş :KK50:aradan 2 yıl geçtikten sonra o kistin kanserli olduğunu öğrendi ve herşey için çok geç kalınmıştı 1 ay önce komşumu kaybettik:KK5: felaket habercisi gibi gece gece moral bozmak istemem ama sadece aynı şeyin başkasının başına gelmesini istemem bu yüzden yazdım:26:

İşte bende bu cevaplardan korkuyordum :KK43: Of ya yarın direk söylicem başka bir doktora daha görünsün :KK43:(

Geçmiş olsun.Öyle düşünmeyin lütfen,eşinizinki belli ki farklı bir durummuş.
Nette çene kisti diye aratınca,tam eşinize uygulanan tedaviyle karşılaştım.

ALLAH şifa versin ,geçmiş olsun anneciğine,İNŞALLAH bişiciği yoktur AMİN

Aminn,inşAllah.Teşekkür ederim.

umarım birşey çıkmaz ama doktora gitmekte fayda var en azından içiniz rahat olur sonradan keşke demek çok kötü:KK50:

İnşAllah çıkmaz.Evet kesinlikle gitmesini söyleyeceğim.Ama onu korkutmadan nasıl söylerim.Zaten bugün çok korkmuş kadıncağız.

Ayyy bana dis demeyin dun yuzum sis diye konu bile actim
Yarin kanal tedavisi olcam bende de abse var
Annemde ve esimde ozelliklede esimde kocaman dis kistleri vardi
Surekli rahatsiz ediyordu
Dis cekilirken kistler alindi simdi sikinti yok cok sukur
Annenize de bana da gecmis olsun
Dis korkutuyor insani

Kendimde olsa bende önemsemem de annede olunca başka oluyormuş.Hiçte duymadığım birşeydi.
Sizede geçmiş olsun.Amin inşAllah.
Teşekkürler,içimi çok rahatlattı cevabınız :) :KK71:

Hemde nasıl zor.Yanlarında olsam bende onunla gider daha ayrıntılı bilgi alırdım da böyle zor oluyor.
Çok teşekkür ederim.İçimi ferahlattınızzz :) :KK71:

seni rahatlattimda simdi ben korktum aktenaz arkadasin yorumuyla :KK1:
ay INSALLAH birsey cikmaz kist hala disimde doktor 1 sene daha idare eder dedi,
bu sene giderim bi sorun cikarsa sorarim o doktora:KK25:

X